News

Mircea Badea, reacție după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu: “Este o pierdere pentru întreaga omenire”

13.05.2021 | 07:44
Mircea Badea reactie dupa moartea scriitoarei Ileana Vulpescu Este o pierdere pentru intreaga omenire
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a transmis un mesaj după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu, pe care a și cunoscut-o. Prezentatorul de la Antena 3 a descris decesul acesteia drept „o pierdere pentru întreaga omenire”.

Moartea scriitoarei Ileana Vulpescu l-a afectat pe Mircea Badea, care a transmis și un mesaj, în care și-a arătat aprecierea atât pentru ea, cât și pentru soțul ei, pe care i-a numit niște adevărați intelectuali.

ADVERTISEMENT

„Mi-o amintesc cu foarte mult umor, ca orice intelectual uriaș. Vorbim nu doar despre o familie de scriitori, vorbim despre o familie de savanți. Soții Vulpescu au fost niște savanți și, ca orice spirite elevate, aveau și foarte mult umor”, a spus Mircea Badea.

Mircea Badea este devastat după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu

Prezentatorul de la Antena 3 a explicat că moartea scriitoarei este o mare pierdere, chiar și pentru cei care nu au cunoscut-o sau nici măcar nu știau cine este ea, e fapt.

ADVERTISEMENT

„Ai spus mai devreme că e important pentru cei care știu cine este Ileana Vulpescu. Eu cred că este la fel de important și pentru cei care nu au auzit niciodată de Ileana Vulpescu”, a continuat Mircea Badea.

Mai mult, Mircea Badea a spus că moartea oricărui intelectual, inclusiv cea a scriitoarei, este „ o pierdere pentru întreaga omenire”. Prezentatorul consideră că atât Ileana Vulpescu, cât și soțul ei au contribuit la creșterea poporului nostru.

ADVERTISEMENT

„De ce spun asta? Când pleacă din această lume un mare intelectual, este o pierdere pentru întreaga omenire, fie că omenirea respectivă a auzit sau nu”, a declarat acesta.

În dialogul său cu Mihai Gâdea de la Antena 3, Mircea Badea îi numește pe soții Vulpescu „adevărați savanți” și remarcă faptul că ei au făcut parte din familia de intelectuali a României.

ADVERTISEMENT

„Nu există foarte mulți intelectuali în adevăratul sens al cuvântului, aici vorbim despre o familie de savanți. Existența lor pe această planetă e importantă pentru că ei ridică un pic propria noastră condiție”, a mai precizat prezentatorul.

Declarațiile lui Mircea Badea după moartea Ilenei Vulpescu nu s-au terminat aici. El a mai precizat și că odată cu dispariția ei dintre cei vii „a dispărut un univers” și că noi „suntem mai săraci”.

„ Am văzut mulți oameni cu adevărat deosebiți din punct de vedere spiritual și intelectual și îmi dau seama că, atunci când pleacă unul dintre ei, a dispărut un univers. (…) Cu adevărat, noi suntem mai săraci în acest moment”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete