News
notix pixel id

Mircea Badea, reacție după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu: “Este o pierdere pentru întreaga omenire”

13.05.2021 | 07:44
Mircea Badea, reacție după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu: “Este o pierdere pentru întreaga omenire”
Mircea Badea, derapaj pe internet. Cum i-a jignit pe Mihai Bobonete și Cabral Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a transmis un mesaj după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu, pe care a și cunoscut-o. Prezentatorul de la Antena 3 a descris decesul acesteia drept „o pierdere pentru întreaga omenire”.

Moartea scriitoarei Ileana Vulpescu l-a afectat pe Mircea Badea, care a transmis și un mesaj, în care și-a arătat aprecierea atât pentru ea, cât și pentru soțul ei, pe care i-a numit niște adevărați intelectuali.

„Mi-o amintesc cu foarte mult umor, ca orice intelectual uriaș. Vorbim nu doar despre o familie de scriitori, vorbim despre o familie de savanți. Soții Vulpescu au fost niște savanți și, ca orice spirite elevate, aveau și foarte mult umor”, a spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea este devastat după moartea scriitoarei Ileana Vulpescu

Prezentatorul de la Antena 3 a explicat că moartea scriitoarei este o mare pierdere, chiar și pentru cei care nu au cunoscut-o sau nici măcar nu știau cine este ea, e fapt.

„Ai spus mai devreme că e important pentru cei care știu cine este Ileana Vulpescu. Eu cred că este la fel de important și pentru cei care nu au auzit niciodată de Ileana Vulpescu”, a continuat Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Mircea Badea a spus că moartea oricărui intelectual, inclusiv cea a scriitoarei, este „ o pierdere pentru întreaga omenire”. Prezentatorul consideră că atât Ileana Vulpescu, cât și soțul ei au contribuit la creșterea poporului nostru.

„De ce spun asta? Când pleacă din această lume un mare intelectual, este o pierdere pentru întreaga omenire, fie că omenirea respectivă a auzit sau nu”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

În dialogul său cu Mihai Gâdea de la Antena 3, Mircea Badea îi numește pe soții Vulpescu „adevărați savanți” și remarcă faptul că ei au făcut parte din familia de intelectuali a României.

„Nu există foarte mulți intelectuali în adevăratul sens al cuvântului, aici vorbim despre o familie de savanți. Existența lor pe această planetă e importantă pentru că ei ridică un pic propria noastră condiție”, a mai precizat prezentatorul.

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Mircea Badea după moartea Ilenei Vulpescu nu s-au terminat aici. El a mai precizat și că odată cu dispariția ei dintre cei vii „a dispărut un univers” și că noi „suntem mai săraci”.

„ Am văzut mulți oameni cu adevărat deosebiți din punct de vedere spiritual și intelectual și îmi dau seama că, atunci când pleacă unul dintre ei, a dispărut un univers. (…) Cu adevărat, noi suntem mai săraci în acest moment”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri