News

Mircea Diaconu, declarație de avere impresionantă! Două sute de mii de euro de la Parlamentul European

Autor: Alexandru Năstase | 25.09.2019 | 15:23
Mircea Diaconu a câștigat o adevărată avere de la Parlamentul European. Sursa foto - facebook

Intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni, Mircea Diaconu a depus la BEC o declarație de avere impresionantă! Actorul care candidează la alegerile prezidențiale susținut puternic de ALDE și Pro România a ieșit bine de tot pe plus după experiența de la Bruxelles. Omul propus să lupte împotriva lui Iohannis de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta a încasat anul trecut peste 200.000 de euro de la Parlamentul European.

Mircea Diaconu, declarație de avere impresionantă!

Acesta are în conturi, în prezent, aproape 120.000 de euro, conform declarației de avere depusă la BEC. Nu se termină aici pentru că familia Diaconu are și 5 terenuri intravilane de aproape 4.200 metri pătrați cumpărate sau moștenite. Actorul a punctat și la capitolul imobile cu două case, o casă de vacanță, un apartament și un ”grajd personal” de 50 mp. De asemenea, are trei mașini – Citroen Mehari fabricat în 1971, un Aro 10 din 1996 și un Smart produs în 2001.

Mircea Diaconu primește bani frumoși pentru că beneficiază de două pensii, una de vârstă și una de merit. Ambele i-au adus anul trecut, în total, aproape 90.000 de lei. Potrivit legii, un eurodeputat are dreptul la o pensie de 1400 de euro pe lună pentru fiecare mandat petrecut la Bruxelles, deci Diaconu va primi și această sumă pe lângă pensiile plătite de statul român. Pe de altă parte, ca europarlamentar, a încasat, în 2018, peste 81.000 de euro indemnizație.

Mircea Diaconu, declarație de avere impresionantă! Mircea Diaconu
Mircea Diaconu și-a depus declarația de avere la BEC. Sursa foto – facebook

Două sute de mii de euro de la Parlamentul European

A luat deconturi de 70.000 de euro și peste 51.000 de euro pentru cabinetul de deputat european. Soția acestuia a trecut în declarație o sumă de peste 48.000 de lei încasați ca regizor artistic la Nottara și o pensie de 5.310 lei. „Nu mă recomandă nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini și două picioare și două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva și președintele nostru trebuie să semene cu noi toți? Adică două mâini și două picioare și sper că și cu un cap. Această funcție pană acum s-a citit greșit. Fișa postului este cu totul alta decât cea care s-a practicat până acum.

Toți presedinții de până acum s-au strâns de gât cu premierii. (…) Constituția e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu și domnului Iohannis. Instituie clar și limpede o republică parlamentară. Nu există noțiunea de șef al statului”, declara Mircea Diaconu în momentul în care și-a depus candidatura.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!