News

Mircea Geoană, despre planurile după mandatul la NATO: ”Nu duc lipsă de oferte”

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre planurile sale de viitor, în contextul în care mandatul său în cadrul Alianței se apropie de final.
24.04.2024 | 18:19
Mircea Geoana despre planurile dupa mandatul la NATO Nu duc lipsa de oferte
Planurile lui Mircea Geoană după încheierea mandatului la NATO Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a explicat că se apropie de luarea unei decizii cu privire la posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale, dar și care sunt planurile în cazul în care va alege să nu intre în cursa pentru Cotroceni.

Mircea Geoană despre planurile după mandatul la NATO

Secretarul general adjunct al NATO s-a declarat „extrem de măgulit, de flatat” de aprecierea românilor, dar este conștient că o candidatură la președinție „reprezintă o decizie masivă” și „care implică responsabilitate”.

ADVERTISEMENT

„O decizie finală încă nu am luat-o și este evident faptul că trebuie să-mi fac datoria la NATO până în ultima zi de mandat.

Este un lucru evident, obligatoriu, și care face parte din etica mea profesională și din obligațiile mele de lider politic român și la nivelul NATO.

ADVERTISEMENT

Dar văzând ce se întâmplă în țară și în afara țării, sunt tot mai aproape de o decizie. Asta nu înseamnă că facem aici, la Washington, un anunț. Nu este cazul.

Mai sunt încă câteva săptămâni până la alegerile locale din România.

Mai sunt două-trei luni până la summit-ul de la Washington și îmi doresc foarte, foarte mult să contribui și pentru asta sunt în vizită, în America, la un summit de succes, ca după aceea, evident, vom vedea ce ne rezervă viitorul și ceea ce avem de făcut.

ADVERTISEMENT

Decizia finală, cu subiect și predicat, cu anunț public și terminând această perioadă de întrebări repetate și de răspunsuri încă evazive din partea mea, o vom trata ca atare”, a declarat Mircea Geoană la Antena 3 CNN.

Mircea Geoană a mai precizat că o decizie cu privire la data încheierii mandatului său va fi luată după summit-ul de la Washington, dar că, dacă se decide să candideze, își va încheia mandatul mai devreme decât Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

„În orice caz, nu odată cu Jens Stoltenberg, deci nu la final de septembrie, început de octombrie, deci trebuie să decidem împreună, am o discuție cu Jens, evident suntem camarazi și prieteni foarte buni și colegi. Deci fie înainte de plecarea lui, fie după plecarea lui. (…)

În condiții de decizii de a pleca mai devreme și de a lua o decizie definitivă în această direcție răspunsul este da (va fi vorba de o candidatură la prezidențiale n.r.).

În același timp sunt un om trecut prin viață, știu ce înseamnă politica, inclusiv în România, și de aceea o decizie atât de importantă trebuie cumpănită bine, trebui judecată bine și sunt convins că după summit-ul de la Washington (vom n.r.) lua o decizie definitivă”, a adăugat Geoană.

”Nu duc lipsă de oferte”

Politicianul a vorbit și despre planurile sale după încheierea mandatului de la NATO, în eventualitatea în care nu ar candida la alegerile prezidențiale.

„Pot să spun foarte direct că nu sunt în căutarea unui alt job internațional. În planul meu imediat nu există o astfel de variantă, nici nu o caut și nici nu cred că mi-aș dori-o.

Dacă va fi de pus umărul la reconstrucția țării, la renașterea țării am s-o fac cu toată inima.

Nu mă întorc la ceea ce am făcut în anii precedenți pentru că am învățat politică, am trecut prin multe momente politice mai bune, mai rele, nu mă întorc să rescriu o poveste care deja a fost scrisă.

Dacă va fi, va fi un nou capitol, ceva profund diferit, transformator, care să justifice reîntoarcerea în viața publică din România.

Dacă acest lucru nu va fi posibil din varii motive, vă dați seama că după o poziție la NATO, har Domnului, nu duc lipsă de oferte din multe alte zone, din lumea privată, din lumea academică, din lumea universitară”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”