News

Mircea Geoană ia și voturile cetățenilor români din Republica Moldova, la alegerile prezidențiale

Mircea Geoană ar câștiga și voturile de peste Prut la prezidențiale. Adjunctul NATO, cu mult înaintea lui Ciolacu, Ciucă și Simion
16.04.2024 | 18:49
Mircea Geoana ia si voturile cetatenilor romani din Republica Moldova la alegerile prezidentiale
Mircea Geoană întinde umbrela electorală și peste Prut / Foto: Facebook, Mircea Geoană
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, se află și în preferințele cetățenilor români din Republica Moldova privind alegerile prezidențiale din România.

Mircea Geoană ar câștiga și voturile de peste Prut

Potrivit unui sondaj al Centrului de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research” realizat pentru grupul de advocacy și politici publice WatchDog.MD, Mircea Geoană conduce și în preferințele românilor de peste Prut.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului menționat, alegătorii cu cetățenie română din Republica Moldova l-ar vota în proporție de 14% pe Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din România care se vor desfășura în septembrie (15 septembrie primul tur, 29 septembrie turul doi).

Ciolacu, Șoșoacă, Ciucă și Simion, la mare distanță

Pe locul doi, departe de adjunctul secretarului general al NATO, se află premierul Marcel Ciolacu (PSD), cu un procent de 4,7%, urmat de Diana Șoșoacă (SOS România), cu un procent de 4,1%, și de liderul PNL, Nicolae Ciucă, cu un procent de 2,4%.

ADVERTISEMENT

Ultimele locuri sunt ocupate de liderul AUR, George Simion (1%) și de Cătălin Drulă (USR/Dreapta Unită) cu 0,9%. De remarcat, potrivit sondajului, un procent mare, de 44%, a celor indeciși. De asemenea, un procent de 28% din respondenți au declarat că nu vor participa la vot.

Potrivit sondajului 22,8% din respondenți au declarat că dețin cetățenia română. 52,9 au declarat vă vor vota la alegerile parlamentare din România (decembrie), 55,4%  la alegerile pentru Parlamentul European (9 iunie) și 61,6% la alegerile prezidențiale din septembrie.

ADVERTISEMENT