Sport

Mircea Lucescu și Ianis Hagi și-au aflat posibilii adversari din play-off-ul Ligii Campionilor. Nume tari pe care le-ar putea înfrunta

La Nyon a avut astăzi loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Campionilor, prilej pentru Mircea Lucescu și Ianis Hagi să afle posibilii adversari pe care-i vor înfrunta dacă trec de turul 3 preliminar.
02.08.2022 | 14:09
Mircea Lucescu si Ianis Hagi siau aflat posibilii adversari din playofful Ligii Campionilor Nume tari pe care lear putea infrunta
Echipele lui Mircea Lucescu și Ianis Hagi și-au aflat posibilii adversari în drumul către grupele Ligii Campionilor. Foto: UEFA
ADVERTISEMENT

Liga Campionilor 2022-23 programează astăzi primele meciuri din manșa întâi a turului 3 preliminar. Protagonistele au trăit însă, deja, primele emoții, la prânz. Pentru că, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru play-off-ul competiției.

Emoții trăite și de Mircea Lucescu și Ianis Hagi, căci Dinamo Kiev și FC Rangers au aflat care sunt confruntările care le vor decide potențialii adversari în ultimul asalt înaintea grupelor. Desigur, cu condiția ca formațiile lor să treacă de turul eliminatoriu programat săptămâna aceasta și cea viitoare.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, un nou duel cu Benfica, de această dată în drumul către grupele Ligii Campionilor?

Tragerea la sorți desfășurată astăzi la Nyon a avut două părți. Mai întâi au fost decise confruntările de pe culoarul campioanelor, ”Champions Path”.

Alături de învingătoarele a șase duble din turul trei preliminar, aici figurau și două echipe calificate automat, Copenhaga și Trabzonspor. Ei bine, cele două formații urmează să-și dispute barajul pentru faza grupelor.

ADVERTISEMENT

În timp ce Pyunik Erevan, formația care a eliminat-o pe CFR Cluj în primul tur preliminar, va juca în compania învingătoarei dintre Maccabi Haifa și Apollon Limassol. Evident, dacă va trece de sârbii de la Crvena Zvezda (Steaua Roșie).

Programul complet Champions Path, 16 / 23 august

  • Qarabag / Ferencvaros – Sheriff Tiraspol / Viktoria Plzen
  • Bodo/Glimt / Zalghiris Vilnius – Ludogorets / GNK Dinamo Zagreb
  • Maccabi Haifa / Apollon Limassol – Crvena Zvezda / Pyunik
  • FC Copenhaga / Trabzonspor
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, mai importante din perspectiva noastra erau confruntările din ”League Path”. Acolo unde puteam asista la un duel între echipele lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, și Ianis Hagi, Rangers FC.

În cele din urmă sorții au decis ca un astfel de duel să nu aibă loc. Dacă va reuși să îi elimine pe austriecii de la Sturm Graz, Dinamo Kiev va da piept cu formația care va câștiga duelul dintre Benfica și Midtjylland.

ADVERTISEMENT

Evident, portughezii, care au prins anul trecut primăvara Ligii Campionilor, sunt favoriți. Astfel că nu este exclus să avem o reeditare a duelului dintre ucraineni și portughezi. Cele două formații fiind, anul trecut, în aceeași grupă, alături de Bayern Munchen și FC Barcelona.

De partea cealaltă, Rangers FC, echipa lui Ianis Hagi, care joacă în turul 3 cu belgienii de la Royale Union SG, vor avea un adversar extrem de dificil. Căci adversarul urmează să fie ales din dubla care opune AS Monaco și PSV Eindhoven.

Program League Path, 16/23 august

  • Dinamo Kiev/Sturm Graz – Benfica/ Midtjylland
  • Royale Union Saint Gilloise/ Rangers FC – AS Monaco/ PSV Eindhoven

 

 

ADVERTISEMENT