Life

Mircea Radu, mesaj emoționant după moartea regretatului Mitică Popescu! ”Amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

Decesul marelui actor Mitică Popescu a lăsat un gol în inimile tuturor celor cu care a interacționat, fie și doar o dată în viață.
04.01.2023 | 12:53
Mircea Radu mesaj emotionant dupa moartea regretatului Mitica Popescu Amintire plina de haz duiosie si cumva recunostinta
Mircea Radu, mesaj emoționant după moartea regretatului Mitică Popescu. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Vestea trecerii în neființă a celebrului Mitică Popescu, emblema teatrului românesc, a emoționat o țară întreagă, dar mai ales pe cei care au avut onoarea să joace pe aceeași scenă cu el sau să-l cunoască personal, fie și o singură dată. Printre cei care au simțit să îl omagieze se numără și Mircea Radu.

Mircea Radu, amintiri alături de marele actor Mitică Popescu

Lumea teatrului românesc este din ce în ce mai restrânsă, după moartea marilor nume care au scris istorie.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Mitică Popescu a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut sau l-au iubit prin prisma carierei de pe scenă sau prin intermediul emisiunii D’ale lu’ Mitică.

Mircea Radu, fostul prezentator tv, a transmis pe rețelele de socializare un mesaj emoționant după pierderea regretatului maestru.

ADVERTISEMENT

O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tapalagă în filmul Sistemul Nervos al regizorului Mircea Daneliuc.

În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma.`Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin”`- știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot”, a scris Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

Cu regret și duioșie, Mircea Radu continuă postarea sa rememorând întâlnirea din lift cu Mitică Popescu. Amintirea a rămas întipărită în mintea lor, iar la fiecare reîntâlnire râdeau pe seama celor întâmplate.

Ba mai mult, ”Trage-ți halatul la spate” era ca un salut pe care și-l spuneau ori de câte ori se vedeau prin culisele unor emisiuni tv.

ADVERTISEMENT

Am intrat în cabină și am așteptat. A tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: `Tu ești Mircea?`. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind `Da-mpărate!`. `Trage-ți halatul la spate` – abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă…

De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv. `Tu ești, Mircea?`, mă-ntreba.`Trage-ți halatul la spate` îi răspundeam și râdeam amândoi.

Mitică Popescu, de azi, nu mai e.

Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”, a mai completat Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook, după decesul marelui actor Mitică Popescu.

ADVERTISEMENT