Life

Mircea Radu, mesaj emoționant după moartea regretatului Mitică Popescu! ”Amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

Decesul marelui actor Mitică Popescu a lăsat un gol în inimile tuturor celor cu care a interacționat, fie și doar o dată în viață.
04.01.2023 | 12:53
Mircea Radu mesaj emotionant dupa moartea regretatului Mitica Popescu Amintire plina de haz duiosie si cumva recunostinta
Mircea Radu, mesaj emoționant după moartea regretatului Mitică Popescu. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Vestea trecerii în neființă a celebrului Mitică Popescu, emblema teatrului românesc, a emoționat o țară întreagă, dar mai ales pe cei care au avut onoarea să joace pe aceeași scenă cu el sau să-l cunoască personal, fie și o singură dată. Printre cei care au simțit să îl omagieze se numără și Mircea Radu.

Mircea Radu, amintiri alături de marele actor Mitică Popescu

Lumea teatrului românesc este din ce în ce mai restrânsă, după moartea marilor nume care au scris istorie.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Mitică Popescu a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut sau l-au iubit prin prisma carierei de pe scenă sau prin intermediul emisiunii D’ale lu’ Mitică.

Mircea Radu, fostul prezentator tv, a transmis pe rețelele de socializare un mesaj emoționant după pierderea regretatului maestru.

ADVERTISEMENT

O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tapalagă în filmul Sistemul Nervos al regizorului Mircea Daneliuc.

În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma.`Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin”`- știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot”, a scris Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

Cu regret și duioșie, Mircea Radu continuă postarea sa rememorând întâlnirea din lift cu Mitică Popescu. Amintirea a rămas întipărită în mintea lor, iar la fiecare reîntâlnire râdeau pe seama celor întâmplate.

Ba mai mult, ”Trage-ți halatul la spate” era ca un salut pe care și-l spuneau ori de câte ori se vedeau prin culisele unor emisiuni tv.

ADVERTISEMENT

Am intrat în cabină și am așteptat. A tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: `Tu ești Mircea?`. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind `Da-mpărate!`. `Trage-ți halatul la spate` – abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă…

De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv. `Tu ești, Mircea?`, mă-ntreba.`Trage-ți halatul la spate` îi răspundeam și râdeam amândoi.

Mitică Popescu, de azi, nu mai e.

Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”, a mai completat Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook, după decesul marelui actor Mitică Popescu.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Florin Salam, deghizat la păcănele: Cât pierde manelistul
Florin Salam, deghizat la păcănele: Cât pierde manelistul
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde