Sport

Mirel Rădoi nu egalează recordul lui Piţurcă. Au trecut 9 ani de la ultima serie de trei victorii în meciuri oficiale

România are trei meciuri la rând fără gol primit, dar nu a bifat şi a treia victorie consecutivă.
09.09.2021 | 00:19
Mirel Radoi nu egaleaza recordul lui Piturca Au trecut 9 ani de la ultima serie de trei victorii in meciuri oficiale
ADVERTISEMENT

România a remizat la Skopje, scor 0-0, într-o partidă care a fost dominată de gazde. Macedonia de Nord a presat, dar defensiva “tricolorilor” a rezistat.

A fost, totuşi, insuficient ca România să bifeze a treia victorie consecutivă în această lună septembrie. Un rezultat care ne-ar fi dus pe locul 2 în grupa J şi aproape de baraj.

ADVERTISEMENT

Nouă ani de la ultima serie de trei victorii în meciuri oficiale pentru România. Am stat mai bine în amicale

A trecut deja destul de mult timp de la ultima serie de trei victorii a României. Şi ea a venit, oricum, într-un calup de meciuri amicale. De la trei victorii consecutive în meciuri oficiale au trecut deja aproape 9 ani.

Cu rezultate dezamăgitoare în ultima perioadă, “tricolorii” nu s-au mai lipit de o asemenea serie de victorii. Trebuie să mergem în 2018 pentru ultima performanţă de acest gen.

ADVERTISEMENT

A fost atunci o serie de patru meciuri câştigate, cu Israel (2-1, pe 24 martie), Suedia (1-0, pe 27 martie), Chile (3-2, pe 31 mai) şi Finlanda (2-0, pe 5 iunie). Cosmin Contra era selecţioner.

În 2014, serie de trei victorii cu doar două meciuri oficiale. Şi cu schimbare de antrenori, de la Piţurcă la Iordănescu

Dar trebuie precizat că toate aceste partide au fost amicale. În oficiale, tot cu Contra antrenor, România ratase calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Totuşi, a urmat acel parcurs destul de bun din Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

O altă serie de victorii a României, care să cuprindă şi meciuri oficiale, a fost în 2014. Din campania prin care România reuşea să îşi asigure prezenţa la Euro 2016. Au fost două victorii în acele preliminarii, cu Finlanda (2-0, pe 14 octombrie) şi Irlanda de Nord (2-0, pe 14 noiembrie). Iar apoi o victorie într-un amical cu Danemarca (2-0, pe 18 noiembrie).

Culmea, România a schimbat selecționerul chiar în interiorul acestei serii. Victor Pițurcă era la meciul cu Finlanda, iar Anghel Iordănescu a preluat funcția pentru următoarele două jocuri.

ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă, ultimul selecţioner care a legat trei victorii la rând în meciuri oficiale. Inclusiv un succes spectaculos în Turcia

Pentru a găsi trei meciuri oficiale consecutive câştigate de “tricolori”, trebuie să mergem şi mai în spate. Până în 2012, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014.

“Tricolorii” începeau perfect acele preliminarii, cu trei victorii în primele trei jocuri! Cu Estonia (2-0, pe 7 septembrie), Andorra (4-0, pe 11 septembrie) şi cu Turcia (1-0, pe 12 octombrie). De această dată, Victor Pițurcă a fost selecționer pentru întreaga serie.

Totuşi, acele preliminarii rămân doar o altă dezamăgire din seria de calificări ratate la Campionatele Mondiale. Doar că am fost ceva mai aproape. Urma, totuși, un eșec în fața Olandei, la București, scor 1-4. Iar “tricolorii” terminau grupa chiar în spatele “batavilor”. Pentru a pierde apoi barajul în fața Greciei.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia