Sport

Mirel Rădoi nu egalează recordul lui Piţurcă. Au trecut 9 ani de la ultima serie de trei victorii în meciuri oficiale

România are trei meciuri la rând fără gol primit, dar nu a bifat şi a treia victorie consecutivă.
09.09.2021 | 00:19
Mirel Rădoi nu egalează recordul lui Piţurcă. Au trecut 9 ani de la ultima serie de trei victorii în meciuri oficiale
Gicu Grozav a adus o victorie de senzaţie pentru România în Turcia, în 2012. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a remizat la Skopje, scor 0-0, într-o partidă care a fost dominată de gazde. Macedonia de Nord a presat, dar defensiva “tricolorilor” a rezistat.

A fost, totuşi, insuficient ca România să bifeze a treia victorie consecutivă în această lună septembrie. Un rezultat care ne-ar fi dus pe locul 2 în grupa J şi aproape de baraj.

Nouă ani de la ultima serie de trei victorii în meciuri oficiale pentru România. Am stat mai bine în amicale

A trecut deja destul de mult timp de la ultima serie de trei victorii a României. Şi ea a venit, oricum, într-un calup de meciuri amicale. De la trei victorii consecutive în meciuri oficiale au trecut deja aproape 9 ani.

ADVERTISEMENT

Cu rezultate dezamăgitoare în ultima perioadă, “tricolorii” nu s-au mai lipit de o asemenea serie de victorii. Trebuie să mergem în 2018 pentru ultima performanţă de acest gen.

A fost atunci o serie de patru meciuri câştigate, cu Israel (2-1, pe 24 martie), Suedia (1-0, pe 27 martie), Chile (3-2, pe 31 mai) şi Finlanda (2-0, pe 5 iunie). Cosmin Contra era selecţioner.

ADVERTISEMENT

În 2014, serie de trei victorii cu doar două meciuri oficiale. Şi cu schimbare de antrenori, de la Piţurcă la Iordănescu

Dar trebuie precizat că toate aceste partide au fost amicale. În oficiale, tot cu Contra antrenor, România ratase calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Totuşi, a urmat acel parcurs destul de bun din Liga Naţiunilor.

O altă serie de victorii a României, care să cuprindă şi meciuri oficiale, a fost în 2014. Din campania prin care România reuşea să îşi asigure prezenţa la Euro 2016. Au fost două victorii în acele preliminarii, cu Finlanda (2-0, pe 14 octombrie) şi Irlanda de Nord (2-0, pe 14 noiembrie). Iar apoi o victorie într-un amical cu Danemarca (2-0, pe 18 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Culmea, România a schimbat selecționerul chiar în interiorul acestei serii. Victor Pițurcă era la meciul cu Finlanda, iar Anghel Iordănescu a preluat funcția pentru următoarele două jocuri.

Victor Piţurcă, ultimul selecţioner care a legat trei victorii la rând în meciuri oficiale. Inclusiv un succes spectaculos în Turcia

Pentru a găsi trei meciuri oficiale consecutive câştigate de “tricolori”, trebuie să mergem şi mai în spate. Până în 2012, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” începeau perfect acele preliminarii, cu trei victorii în primele trei jocuri! Cu Estonia (2-0, pe 7 septembrie), Andorra (4-0, pe 11 septembrie) şi cu Turcia (1-0, pe 12 octombrie). De această dată, Victor Pițurcă a fost selecționer pentru întreaga serie.

Totuşi, acele preliminarii rămân doar o altă dezamăgire din seria de calificări ratate la Campionatele Mondiale. Doar că am fost ceva mai aproape. Urma, totuși, un eșec în fața Olandei, la București, scor 1-4. Iar “tricolorii” terminau grupa chiar în spatele “batavilor”. Pentru a pierde apoi barajul în fața Greciei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik