Fotbal intern

Mitriță și Hagi, declarații la 180 de grade: de la „O partidă neagră” la „Nu asta e fața naționalei”

11.10.2020 | 22:16
Mitrita si Hagi declaratii la 180 de grade de la O partida neagra la Nu asta e fata nationalei
ADVERTISEMENT

Alexandru Mitrță și Ianis Hagi au fost primii fotbaliști care au venit la interviuri după rușinea de la Oslo, în urma căreia România a pierdut cu 4-0.

Alexandru Mitriță, marcatorul unui gol superb în meciul de anul trecut de la București cu Norvegia, a fost șocat de rezultatul final al partidei cu Norvegia: ,,O partidă neagră. Ne așteptam să intrăm cu o altă mentalitate în teren. Am discutat la antrenament și știam ce avem de făcut. Chiar nu știu ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce s-a întâmplat în ultimul an, de la meciurile în care România era la un pas să câștige cu Norvegia la București, iar la Oslo a revenit de la 2-0, Mitriță a părut descumpănit: ,,E greu de crezut, nu știu. Au fost două meciuri diferite, în care am avut controlul. Nu am putut să pasăm, să legăm prea multe pase. Au fost peste noi și meritau să câștige.

Alex Mitriță: ,,Și mister și-a pierdut din încredere. Trebuie să nu ne facem de râs cu Austria”

Alex Mitriță a comentat declarația lui Mirel Rădoi, care speră ca la meciul cu naționala Austriei de la Ploiești, doar să nu ia la fel de multe goluri: ,,Și mister și-a pierdut din incredere. După ce peirzi cu 4-0, la ce să te gândești. Trebuie să ne trezim și ne așteaptă un meci greu cu Austria, în care trebuie să nu ne facem de râs.

ADVERTISEMENT

Mitriță a avut o săptămână infernală cu trei zboruri din America în România și apoi în Islanda și Norvegia, iar acesta a fost unul din motivele pentru care a decis să plece de la FC New York City: ,,A fost o umilință. Am jucat bine 15 minute, doar atât. Când pierzi cu 4-0, nu poți să mai ai încredere. Nu e ușor să zbori atât de mult. Mister a discutat cu mine și am dormit bine. Nu e ușor oricum. Am vrut să plec de acolo, să fiu aproape de familie și sper că voi juca cât mai bine la echipa națională”, a explicat fotbalistul decizia de a pleca împrumut în Arabia Saudită.

,,Nu avem ce să facem. E dureros pentru toată România. Nu putem să luăm trei-patru și cu Austria. Nu putem fi umiliți din nou”, a declarat Mitriță îngrijorat la finalul partidei din Norvegia.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi: ,,Simt că nu asta e fața naționalei. Cu siguranță cu Austria putem arăta altfel!”

Ianis Hagi este mult mai optimist decât Nicolae Stanciu care a izbucnit în lacrimi la interviuri și crede că România poate face un meci bun acasă cu Austria: ,,Este un rezultat la care nu ne-am așteptat si dezamăgirea este mare. Simt ca nu asta e fața echipei naționale.

Hagi are un pic de mentalitatea de învingător a lui Gheorghe Hagi și speră la o revenire a echipei naționale și la un joc bun precum în partida de la Klagenfurt: ,,Cu siguranță cu Austria putem arăta altfel. Am prins din nou o zi mai puțin bună. Dacă stăm să ne plângem după fiecare meci… Suntem jucători ai naționalei. Eu văd doar o singură soluție: să intrăm și să câștigăm”, a spus hotărât Ianis.

ADVERTISEMENT

Principala explicație pentru măcelul de la Oslo vine tot de la Hagi, care spune că naționala nu a avut mingea și a trebuit să facă un efort în plus: ,,Trebuie să îl intrebați pe selecționer. De pe teren, când alergi trei-patru minute după minge, când îți vine la picior, ce să faci cu ea? Pierzi energia, suflul. Trebuie să tragi de timp să îți revii.

Ianis Hagi: ,,Suntem la început de drum cu noul selecționer”

Ianis Hagi consideră că echipa națională are nevoie de timp, iar Mirel Rădoi nu trebuie să fie condamnat după doar trei meciuri: ,,Suntem la început de drum cu noul selecționer si probabil ca nu am reusit sa aplicam pe teren ce ni se transmite de pe margine.

Hagi s-a fericit să spună ceea ce gândește la finalul meciului și s-a concentrat pe ce are de făcut echipa pe viitor: ,,A fost o diferență mare și supărarea e la fel de mare și nu vreau să zic vreo prostie. Probabil înfrângerile astea ne vor face mai buni. Trebuie să producem rezultate pentru țară.

Fotbalistul lui Glasgow Rangers crede că România are jucători care pot face diferența atunci când jocul colectiv nu funcționează, cum a fost cazul în această seară: ,,Fotbalul este un sport colectiv. Jucătorii fac diferența, iar noi colectiv nu am jucat bine. Individualul poate să dea randament când jocul echipei nu merge. Avem jucători care să facă diferența”, a încheiat Ianis Hagi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,84 este cota pentru „Ambele marchează” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT