News

Mitropolitul Muntenegrului a murit de COVID. Spunea că ”pelerinajul este vaccinul lui Dumnezeu”

30.10.2020 | 21:19
Mitropolitul Muntenegrului a murit de COVID Spunea ca pelerinajul este vaccinul lui Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, a murit de COVID 19. Acesta refuzase în repetate rânduri să poarte mască și susținuse că pelerinajele sunt benefice în lupta cu virusul.

Preotul avea 82 de ani și a fost diagnosticat cu noul coronavirus la începutul lunii octombrie. Este sub îngrijirea permanentă a medicilor”, au anunțat atunci oficialii din cadrul bisericii.

ADVERTISEMENT

”Pelerinajul este vaccinul lui Dumnezeu” considera Amfilohije Radovic, care a ignorat de mai multe ori restricțiile impuse de autorități.

Mitropolitul Muntenegrului a fost răpus de COVID-19

Radovic era un naționalist sârb. Aceasta a fost diagnosticat cu noul coronavirus în 6 octombrie și a fost internat într-un spital din Podgorița. De-a lungul lunilor precedente, mitropolitul a apărut în mod regulat, în public, fără mască. A încălcat recomandările specialiștilor.

ADVERTISEMENT

În timpul ceremoniilor din luna mai pentru cinstirea unui episcop din secolul al XVII-lea, mitropolitul Muntenegrului a declarat că pelerinajul este „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de știință ar inventa un vaccin, dar înainte ca acesta să fie găsit, există un vaccin care a acționat de-a lungul secolelor”, a declarat Amfilohije Radovic la acel eveniment.

ADVERTISEMENT

Spiritele sunt încinse și în țara noastră. CTP a avut un atac dur la adresa BOR.

“La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conţine întrebări, fapte, raţionament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente.

Producţiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestaţia purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia. În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creştin. Logic şi uman, nu am cum să răspund la aşa ceva”, este mesajul lui Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT
Tags: