Sport

MM Stoica, impresionat de jucătorul unei rivale din SuperLiga. “Are lexic, e coerent, fantastic”

Managerul lui FCSB, Mihai Stoica, a fost surprins de vocabularul deosebit în limba română al brazilianului Romario Pires. MM l-a remarcat la finalul meciului FC U Craiova - U Cluj 1-1.
03.09.2022 | 22:56
MM Stoica impresionat de jucatorul unei rivale din SuperLiga Are lexic e coerent fantastic
Romario Pires a venit la U Cluj în acest sezon de la Farul. În Liga 1, a mai jucat la Gloria Bistrița, Petrolul, Astra Giurgiu și Hermannstadt. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FCSB este clubul care a operat cele mai multe mișcări de trupe și în această vară, dar conducătorii roș-albaștrilor continuă să își țină antenele întinse către alți jucători din Superliga României.

Discursul lui Romario l-a încântat pe MM Stoica

Astfel, Mihai Stoica, managerul general al FCSB, l-a remarcat pe căpitanul lui U Cluj, Romario Pires. Dar nu neapărat jocul mijlocașului brazilian de 33 de ani l-a impresionat pe MM, ci … vocabularul bogat în limba română!

ADVERTISEMENT

“Acum văd de ce e Pires căpitan de echipă. E un exemplu pentru foarte mulți antrenori care stau de mai mult timp în România decât el și care nu vorbesc niciodată la nivelul ăsta. Să folosești cuvintele «fructificăm», «implementăm»… pe mine m-a șocat! Excepțional discurs. Are lexic, e coerent, fantastic!”, a declarat managerul lui FCSB într-o emisiune de la Orange Sport.

Pires a fost botezat după fostul mare atacant brazilian al Barcelonei, Romario, idolul tatălui său. Format la academia lui Botafogo, Romario Pires și-a petrecut cea mai mare parte a carierei de profesionist în România. Mai mult, în 2020, el s-a și căsătorit cu o handbalistă româncă, iar împreună au o fetiță.

ADVERTISEMENT

În 12 ani ca profesionist, Romario a jucat șase ani în Liga 1

Romario a ajuns în Liga 1 la Gloria Bistrița, apoi a trecut la Petrolul Ploiești, alături de care a cucerit Cupa României în 2014.

Romario Pires a plecat apoi din România în Israel, unde a evoluat la trei cluburi înainte de a se întoarce în Liga 1 în 2019, la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Sud-americanul a mai jucat la Hermannstadt și Farul, iar de la începutul acestui sezon s-a alăturat lotului Universității Cluj.

Romario, integralist în opt din primele nouă etape din Superligă

Experiența și determinarea lui de pe teren au fost două dintre calitățile care l-au ajutat să se impună imediat ca un lider al vestiarului.

ADVERTISEMENT

Iar faptul că se exprimă foarte bine în limba română a fost un argument în plus pentru a i se acorda și banderola de căpitan. În tricoul lui U Cluj, Romario Pires a fost titular în toate cele nouă etape din Superliga României și a fost înlocuit o singură dată, oferind și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT