News

Moarte cumplită pentru o fetiță de 8 ani. Ce a pățit pe scaunul dentistului

O fată din Columbia, în vârstă de 8 ani, care a mers la cabinetul stomatologului pentru un dinte ciobit a murit într-un mod cumplit la dentist.
12.08.2023 | 17:50
Moarte cumplita pentru o fetita de 8 ani Ce a patit pe scaunul dentistului
Moarte cumplită pentru o fetiță de 8 ani. A murit pe scaunul dentistului. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Salome Bohorquez a murit în urma unei vizite la dentist în Tolima, Columbia, pe 4 august. Fetița de opt ani se plânsese de dureri de dinți și radiografiile au arătat că molarul ei era ciobit. Mama ei a spus că sângera foarte mult după extracție și a murit. Femeie povestește fiica sa s-a înecat cu sânge.

Moarte cumplită pentru o fetiță de 8 ani

Azucena Triana a povestit unui agent de știri locale că fiica sa, Salome Bohorquez, se plângea de durere și a fost tratată de doctorul Jose Herrera la biroul său din Honda, Tolima, pe 4 august. Femeia a povestit că medicul ortodont a cerut radiografii la un laborator din apropiere, iar imaginile au arătat că molarul fetiței era ciobit, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Laboratorul au transmis rezultatele la cabinetul medicului Herrera, care a anunțat că fata va fi programată o procedură pentru aceeași zi, deoarece dintele ”arată rău”. Salome Bohorquez a murit pe 4 august, după ce a fost supusă unei proceduri de urgență pentru extragerea unui dinte la cabinetul unui stomatolog din Tolima, Columbia. Mama fetiței de opt ani a explicat că micuța sângera foarte mult după extirparea molarului și a fost dusă la o unitate medicală locală, unde a murit câteva ore mai târziu.

”Fata era încă în viață. A intrat în viață în spital”, povestește mama. ”N-au putut face nimic pentru ea… s-a înecat cu propriul sânge”, a completat femeia. Triana a dezvăluit că Bohprquez fusese anterior diagnosticată cu anemie și și-a revenit în urma unei serii de tratamente administrate de medicul pediatru. Familia a spus că moartea copilului este greu digerată de fratele ei geamăn, Nicholas.

ADVERTISEMENT

Azucena Triana a menționat că familia nu dă vina pe dentist pentru moartea fiicei ei de opt ani în urma extracției unui dinte pe 4 august. Micuța de 8 ani a fost descrisă drept un copil căruia îi plăcea să cânte și să creeze conținut TikTok. Poliția va încerca să afle acum ce s-a întâmplat în timpul procedurii de la dentist care i-a fost fatală fetei.

”Ne-a dăruit opt ​​ani de fericire. Ea a fost viața petrecerii în casa noastră”, a spus sora ei mai mare María Bohorquez. Triana sa oprit înainte de a-l ține pe doctorul Herrera pentru moartea neașteptată a fiicei lor. ”Nu vom da vina pe doctor. În primul rând (să așteptăm) ce arată autopsia”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, un copil în vârstă de 4 ani din Pitești murea într-o clinică dentară din cauza anesteziei. Cel puțin asta arată autopsia, mai ales că băiatul nu avea alte probleme de sănătate. Raportul medicului legiști a demonstrat că anestezia i-a provocat băiatului un stop cardio-respirator, în condițiile în care cei de acolo nu erau autorizați pentru această procedură.

”Stopul cardio-respirator ar fi survenit din cauza anesteziei. Urmează să i se facă analizele toxicologice pentru a vedea dacă a fost folosită cantitatea corectă a acestor substanțe. Copilul a fost sedat cu un cocktail de medicamente. Ulterior, organele sale au cedat unul câte unul. El a fost sedat cu propofol, aceeași substanță care i-a provocat decesul și cântărețului Michael Jackson”, transmitea în acel moment un medic anestezist.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, informa în acel moment Poliţia judeţeană Argeş.

ADVERTISEMENT
Tags: