News

Noi detalii în cazul copilului de 4 ani mort la dentist. Ce acuze li se aduc anestezistului și administratorului

Un medic anestezist și administratorii unui cabinet stomatologic au fost trimiși în judecată după moartea copilului de 4 ani din 2020.
30.12.2022 | 16:19
Noi detalii in cazul copilului de 4 ani mort la dentist Ce acuze li se aduc anestezistului si administratorului
Clinica stomatologică din București. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Polițiștii și procurorii argeșeni au luat decizia să-i trimită pe aceștia în judecată după ce un copil de patru ani a murit în 2020 în urma unei anestezii în această clinică stomatologică.

Trimiteri în judecată în cazul copilului mort la dentist

Ancheta a stabilit că respectiva clinică nu avea autorizație pentru a face astfel de proceduri și nici măcar nu deținea instrumentar minim necesar pentru a monitoriza și resuscita pacientul, dacă situația o cere.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 29 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, a transmis Poliţia judeţeană Argeş.

ADVERTISEMENT

Concret, a fost trimis în judecată un bărbat în vârstă de 41 de ani, medicul anestezist care se face direct responsabil de deces, alături de doi bărbați în vârstă de 46 de ani, în calitate de administratori ai clinicii stomatologice unde s-a petrecut tragedia.

Potrivit News.ro, în cadrul anchetei au fost audiați numeroși martori și au fost făcute două expertize ample, menite să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat în momentele care au dus la moartea copilului în vârstă de 4 ani.

ADVERTISEMENT

În februarie 2020, un copil în vârstă de patru ani și opt luni a rămas paralizat, în primă fază, după o procedură de analgosedare făcută într-o clincă stomatologică din Pitești. Copilul primise anestezicul intravenos, însă i s-a făcut rău la câteva zeci de minute de la procedură.

Micuțul a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, de urgență, însă acolo creierul său a încetat să mai funcționeze și a fost ținut în viață doar de aparate. După două zile băiețelul a murit, cazul său șocând opinia publică din România.

ADVERTISEMENT

Clinica respectivă fusese criticată și în trecut de alți părinți, conform recenziilor de pe Google, însă niciodată nu a fost un astfel de caz în care un copil să moară în urma unor proceduri medicale aplicate într-un mod eronat, cu toate că o femeie a murit în Târgoviște după un CT.

ADVERTISEMENT