News

Anchetă de proporții la Spitalul din Aiud, o femeie de 41 de ani a murit după o dublă anestezie. Politia are suspiciuni de malpraxis

O femeie de 41 de ani a decedat pe masă de operație după ce a fost anesteziată de două ori. Poliția a demarat o anchetă la Spitalul din Aiud.
26.05.2023 | 18:39
Ancheta de proportii la Spitalul din Aiud o femeie de 41 de ani a murit dupa o dubla anestezie Politia are suspiciuni de malpraxis
Femeia a decedat după ce medicii au anesteziat-o de două ori. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Anchetă la Spitalul din Aiud, unde o femeie a decedat după ce a fost anesteziată de două ori. Pacienta avea doar 41 de ani. Acum două zile, aceasta a apelat la ajutorul medicilor pentru că nu se simțea bine. În urma investigațiilor, femeia a aflat că are o tumoare care necesită o intervenție chirurgicală. Pacienta a fost internată în secția de Ginecologie.

O femeie a murit după ce a fost anesteziată de două ori

În urma internării la spital, femeia a fost dusă în sala de operație. Medicii i-au făcut o primă anestezie, care nu a funcționat. Apoi, aceștia au  recurs la încă o anestezie oro-traheală. În acel moment, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au resuscitat-o și au transferat-o la Terapia Intensivă, iar  femeia a murit.

ADVERTISEMENT

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 12,00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în jurul orei 11.20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în secția de terapie intensivă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardiorespirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Cadavrul a fost depus la Serviciul de Madicină Legală, în vederea efectuarii necropsiei și stabilirii cauzei morții. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au precizat oamenii legii.

Un tânăr și-a rupt mâna la fotbal și a murit pe masă de operație

Un caz asemănător a avut loc în martie, în județul Suceava, unde un pacient  de 28 de ani a decedat pe masa de operație. Tânărul  și-a fracturat mâna în timpul unui meci de fotbal și a apelat la ajutorul specialiștilor de la secția de Ortopedie. Ulterior, bărbatul a fost adus în sala de operație, iar după ce medicii l-au anesteziat a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a efectuat manevrele de resuscitare, însă rezultatul a fost negativ, pacientul fiind declarat decedat.

ADVERTISEMENT

„Totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil. Nici eu n-am avut o astfel de situație în 20 de ani de când sunt chirurg”, a remarcat directorul medical al spitalului.

Medicul anestezist a subliniat că a respectat protocoalele: ”Vă rog să mă credeți, dacă mi-aș cunoaște o vină, aș recunoaște, indiferent de consecințe. A fost un caz imprevizibil, în 35 de ani nu am văzut așa ceva. Inexplicabil, eram doi anesteziști și cu echipa. Am urmat absolut protocolul, medicament cu medicament, protocol pe care îl administrez la persoane de 80-90 de ani”, a afirmat  dr. Simu.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii s-au autosesizat după decesul tânărului și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă: S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava — Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale”, au explicat procurorii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: