News

Moarte suspectă în Timiș. Un bărbat de 56 de ani a decedat, după ce a fost operat la o clinică privată

Un bărbat de 56 de ani, din județul Timiș, a murit, după ce a fost operat la o clinică privată. Familia a depus plângere penală.
16.04.2024 | 13:33
Moarte suspecta in Timis Un barbat de 56 de ani a decedat dupa ce a fost operat la o clinica privata
Un bărbat de 56 de ani a decedat, după ce a fost operat la o clinică privată Sursa foro: Pixabay
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost diagnosticat, în 2023, cu o tumoră de cinci centimetri la intestinul gros. În ultimele luni, acesta a consultat mai mulți medici și în cele din urmă a decis să se opereze la o clinică privată din Timișoara.

Operația reușită, pacientul mort

”Pacientul a fost operat în clinică pentru un cancer de rect. Abordul s-a făcut pe cale laparoscopică, medicul operator este extrem de calificat pentru procedura respectivă”, a declarat Lazăr Fulger, managerul clinicii private.

ADVERTISEMENT

Inițial, medicii de clinica privată au spus că intervenția a fost una reușită, iar la trei zile după au decis externarea lui.

Însă, la scurt timp, starea pacientului de 56 de ani s-a înrăutățit și în cele din urmă a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara.

ADVERTISEMENT

”Când a fost externat, la nici o jumătate de oră l-au apucat nişte dureri crunte”, a declarat fiul pacientului.

Văzând starea pacientului, medicii de la UPU au crezut că este vorba de o septicemie și l-au internat în secția de chirurgie, unde i-a fost administrată morfină. Mai mult, aceștia au luat în calcul o nouă intervenție chirurgicală, scrie observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

La 24 de ore de când a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, acesta a fost transferat la ATI, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat de la o oră la alta până când a decedat.

În ciuda faptului că analizele bărbatului arătau că acesta era perfect sănătos autopsia a dovedit contrariul.

ADVERTISEMENT

Conform medicilor legiști, decesului bărbatului ar fi survenit în urma unui infarct miocardic, dar și a unei peritonite.

”Infarctul înseamnă necroza peretelui miocardic şi declanșează tulburări de ritm. Necroza ar fi trebuit să producă nişte modificări de traseu”, a mai transmis Lazăr Fulger, managerul clinicii private.

Vestea morții bărbatului de 56 de ani a căzut ca un trăsnet peste rudele sale care au depus o plângere penală pentru ucidere din culpă.

”Organele oficiale vor analiza şi vor vedea care este situaţia şi dacă există responsabilităţi medico-legale”, a spus Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

ADVERTISEMENT