News

Elon Musk, vizită surpriză. Cu ce politician important s-a întâlnit patronul Tesla

Patronul Tesla, Elon Musk, într-o vizită surpriză. Întâlnirea cu un politician de rang înalt pentru promovarea comerțului internațional
29.04.2024 | 07:21
Elon Musk vizita surpriza Cu ce politician important sa intalnit patronul Tesla
Elon Musk face o surpriză în China. Discuții cu un important oficial. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elon Musk, liderul Tesla, a avut o întâlnire în Beijing duminică cu al doilea oficial al guvernului chinez, premierul Li Qiang, care i-a asigurat că China va rămâne mereu deschisă pentru companiile străine, relatează Agerpres citând AFP și Xinhua.

Vizită neanunțată a lui Elon Musk

Elon Musk a sosit în China duminică mai devreme pentru a doua sa vizită, de data aceasta neanunțată. A fost invitat de Consiliul chinez pentru promovarea comerțului internațional, conform televiziunii publice CCTV.

ADVERTISEMENT

„China se va ţine de cuvânt şi va continua să facă eforturi pentru extinderea accesului pe piaţă şi îmbunătăţirea serviciilor”, asigurându-l pe miliardarul antreprenor că piața chineză va rămâne întotdeauna deschisă pentru investiții străine.

„Onorat să-l întâlnesc pe premierul Li Qiang. Ne cunoaştem de mulţi ani, din primele zile de la Shanghai”, unde Tesla deţine o fabrică, a scris Musk pe reţeaua sa X.

ADVERTISEMENT

Potrivit CCTV, Musk s-a întâlnit și cu Ren Hongbin, șeful Consiliului chinez pentru promovarea comerțului internațional, pentru a discuta despre următoarele etape în cooperare și alte aspecte. Elon Musk, o figură controversată în Occident, este admirat în China, unde mașinile sale sunt populare în rândul clasei de mijloc din orașe.

Analiza companiei de consultanță financiară Wedbush indică faptul că acesta este un moment crucial atât pentru Musk, cât și pentru Beijing, deoarece Tesla se confruntă cu o concurență puternică din partea producătorilor auto chinezi, iar cererea este scăzută.

ADVERTISEMENT

Musk: Chinezii, cei mai competitori producători de pe piață

Musk a trecut de la critici la laude în ceea ce privește producătorii auto chinezi, considerându-i cei mai competitivi din lume. În ultimul trimestru al anului trecut, gigantul chinez BYD a depășit Tesla și a devenit liderul vânzărilor globale de mașini electrice.

Cu toate acestea, Tesla și-a revenit în trimestrul următor, dar BYD a rămas lider pe piața chineză. Tesla a întâmpinat dificultăți în China și a fost nevoită să retragă peste 1,6 milioane de mașini în ianuarie din cauza unor probleme de software.

ADVERTISEMENT

Potrivit Știrile ProTv, utilizatorii de pe rețeaua socială Weibo sugerează că Musk ar putea participa la Salonul Auto de la Beijing, care se încheie pe 4 mai, și ar putea testa modelul SU7  fabricat de Xiaomi. CEO-ul Xiaomi a afirmat mai devreme în aprilie că acest model a primit deja precomenzi de trei până la cinci ori mai mult decât se anticipa.

Alți specialiști speculează că Elon Musk a venit pentru a discuta despre posibilitatea de a comercializa tehnologia Full Self Driving (autopilot) a Tesla pe piața chineză.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților