News

Moarte suspectă pentru un bărbat de 46 de ani, după ce a făcut cinste cu bere la tot barul. Familia acuză că e crimă, poliția că e accident

Un bărbat de 46 de ani din județul Vaslui a avut parte de o moarte suspectă. Familia spune că a fost ucis, poliția că e accident.
18.05.2023 | 15:41
Moarte suspecta pentru un barbat de 46 de ani dupa ce a facut cinste cu bere la tot barul Familia acuza ca e crima politia ca e accident
Un bărbat din Vaslui a avut parte de o moarte suspectă. Familia acuză că e crimă, poliția că e accident. Sursa foto: hepta.ro / vremeanoua.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acuzații de crimă la Vaslui, după ce un bărbat de 46 de ani a avut parte de o moarte suspectă. Cazul este unul extrem de complicat. Familia lansează acuzații grave, în timp ce poliția pare că merge pe pista unui accident.

Un bărbat din Vaslui a avut parte de o moarte suspectă. Familia acuză că e crimă, poliția că e accident

Un caz extrem de grav s-a petrecut, luni, 15 mai, în satul Hălărești, comuna Iana (Vaslui). Un bărbat a murit la numai 46 de ani. Acesta a fost găsit fără suflare într-o pădure din localitate.

ADVERTISEMENT

Tragedia din județul Vaslui are ca punct de plecare o crâșmă din sat. Înainte de a fi găsit mort, Laurențiu M. tocmai plecase de la un birt. Aici, oferise unor amici câte o bere. Fără nicio explicație, după o jumătate de oră de la cinstirea consătenilor, poliția a fost anunțată că omul este mort.

Medicii de pe Ambulanță au constatat decesul, stabilind că a făcut infarct, deși acesta nu suferea de nimic. Lucrurile au luat o întorsătură dramatică după autopsie. Legiștii au descoperit că bărbatul murise din cu totul altă cauză.

ADVERTISEMENT

S-a constatat că avea o coastă ruptă, splina străpunsă și hemoragie internă masivă. Încă dinainte de acest verdict, familia a suspectat că Laurențiu ar fi fost omorât. Victima avea câteva conflicte cu câțiva săteni. Chiar a fost amenințat cu moartea.

Fratele victimei: Laurențiu a fost omorât! Nu ne dorim decât dreptate

Constantin, fratele lui Laurențiu, vecin cu decedatul, spune, în presa locală, că Poliția mușamalizează acest caz. Acesta este convins că e vorba de o crimă, și nu de un accident.

ADVERTISEMENT

”Din punctul nostru de vedere, al familiei, al sătenilor, fratele meu a fost omorât, nu cum relatează autoritățile locale că acesta s-ar fi lovit accidental probabil cu câteva zile înainte și din acest motiv ar fi murit.

Nu ne dorim decât dreptate, iar autoritățile să nu trateze cazul cu indiferență. Vă rog insistent să publicați acest caz, poate în această manieră autoritățile vor depune mai mult efort în aflarea adevărului. Mulțumesc anticipat pentru sprijin”, spune Constantin, pentru Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT

Rudele bărbatului ucis au și un suspect

Același frate al victimei vorbește de un suspect al crimei. Acesta ar fi un tânăr din satul vasluian cu care Laurențiu și familia sa erau în conflict. Constantin spune că, luni, când Laurențiu a plecat de la cârciumă, el a fost urmat imediat și de suspect.

Luni mi-a zis Laurențiu să îl duc undeva cu mașina, eu nu am putut și atunci a plecat singur, repet, fără a avea nimic. Era vesel și tocmai fusese la un bar unde a băut 50 de gr. de țuică și o bere, ba a mai dat și la oamenii din bar de băut.

Se vede clar pe camerele de supraveghere că nu avea nimic. A plecat apoi spre casă, dar a plecat și cel care îl tot amenința că-l bate de-l omoară, la câteva minute după el. Am fost anunțat apoi , după vreo jumătate de oră, că Laurențiu este mort undeva, la o poartă.

Dar când mă duceam acolo, m-a sunat polițistul din sat, că să vin la salcâmărie că Laurențiu este mort! Am ajuns acolo și l-am văzut pe el mort, cu telefonul lângă el! Era și băiatul ăla care îl amenințase și vorbea cu polițistul”, povestește fratele victimei.

Ce susține poliția despre acest caz

Ruda primară a lui Laurențiu afirmă că de la poliție i s-a transmis că fratele său ar fi murit din cauza unui accident. Mai exact, ar fi căzut din căruță. Constantin nu concepe un astfel de scenariu.

”Am ajuns acasă, iar poliția a venit și mi-a zis ‘Domnule Catană, este posibil să fi sărit din căruță și s-a lovit la coastă’ mi-a zis domnul polițist, iar eu i-am zis clar că nu așa te lovești când sari din căruță, că eu știu că sunt crescut în căruță!

Când faci asta, te lovești, te zgârii pe față, pe mâini, ai mai multe lovituri, nu doar una în spate, în partea dreaptă și una după cap! E clar pentru noi că a fost omorât! Vă rog să mediatizați cazul, poate poliția va lua măsuri să cerceteze!”, a mai spus Constantin, în presa locală.

În mod oficial, IPJ Vaslui a anunțat că, la ora actuală, efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul și a cauzelor producerii acestuia. A fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: