ADVERTISEMENT
News

Modificări în Codul Muncii! Firmele mici scot pontajul și fișa postului. Ce se întâmplă cu companiile mari

Autor: Alexandru Năstase | 15.04.2021 | 13:49
Modificări în Codul Muncii! Firmele mici scot pontajul și fișa postului. Ce se întâmplă cu companiile mari
Angajații ar putea avea parte de modificări în Codul Muncii. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Modificări în Codul Muncii serioase propuse de Ministerul Muncii. Vorbim despre trei ordonanţe de urgenţă care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi implementate și măsuri cu rolul de a susţine angajaţii şi companiile în perioada stării de alertă

Economedia scrie că măsurile prevăd introducerea semnăturii electronice în relaţiile dintre angajatori şi angajaţi, dar şi noi reglementări pentru facilitarea telemuncii.

ADVERTISEMENT

Modificări în Codul Muncii!

Deocamdată schimbările aduse trebuie să fie adoptate și de Guvern. Pentru microîntreprinderile cu maxim 9 angajaţi (peste 445.000 în total), printr-o modificare a Codului Muncii, se elimină obligativitatea întocmirii fişei postului, a condicii de prezenţă şi a regulamentului intern.

Noi prevederi la încheierea contractului individual de muncă, ce vor permite părţilor să utilizeze semnătura electronică (avansată sau calificată însoţită de marca temporală), fără ca acest lucru să poată fi însă impus angajatului de către angajator.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajatorul va putea folosi semnătura electronică şi în raporturile cu instituţiile publice, la întocmirea documentelor din domeniul relaţiilor de muncă. Pe de altă parte, angajatul nu va putea fi obligat să utilizeze semnătura electronică, dar părţile au obligaţia să folosească acelaşi tip de semnătură la încheierea unui act.

Dacă ne raportăm la telemuncă atunci proiectul prevede faptul că angajatul este obligat să respecte şi să asigure confidenţialitatea informaţiilor şi documentelor utilizate în timpul activităţii, angajatorul trebuie să asigure instruirea adecvată a salariaţilor cu privire la utilizarea echipamentelor necesare telemuncii, iar activitatea este verificată tot prin utilizarea tehnologiei informaţiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor Ministerului Muncii, în România sunt aproape 400.000 de contracte de muncă cu clauză de telemuncă din totalul de 6,5 milioane, faţă de doar 50.000 de contracte în martie 2020, adică un număr care a crescut de 8 ori într-un an.

Interesant este că ministerul condus de Raluca Turcan mai propune pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj care se angajează cu normă întreagă în termen de 6 luni de la data stabilirii dreptului la indemnizaţia de şomaj se acordă o sumă lunară reprezentând 50% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, în prezent procentul fiind de 30%.

ADVERTISEMENT

De asemenea se dorește menţinerea acordării ajutorului social pentru o perioadă de 6 luni de la data încadrării în muncă a unei persoane beneficiare de ajutor social apte de muncă, cu condiţia încheierii unui raport de muncă pe o perioadă de cel puţin 12 luni.

Nu în ultimul rând angajatorii care menţin contractele individuale de muncă încheiate cu persoanele cu dizabilităţi primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni consecutive, pentru fiecare persoană din această categorie, un sprijin financiar de 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

ADVERTISEMENT

Totodată, se oferă 50% din salariu, dar nu mai mult de 1.250 lei, timp de 12 luni, pentru încadrarea în muncă pe perioadă nedeterminată în perioada stării de urgenţă sau de alertă, a persoanelor care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul III.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!