News

Clipa în care un pui de câine este abandonat de stăpân a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Momentul emoționant a devenit viral

Oamenii din toată lumea au prostul obicei să-și abandoneze animalele, pentru aceste situații existând în toate țările instituții precum Poliția Animalelor.
02.05.2024 | 20:15
Clipa in care un pui de caine este abandonat de stapan a fost surprinsa de camerele de supraveghere Momentul emotionant a devenit viral
Clipa în care un pui de câine este abandonat de stăpân a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Momentul emoționant a devenit viral. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Când momentul abandonului este filmat situația devine și mai tragică, pentru că milioane de oameni se întristează. Vestea bună e că, astfel, câinele abandonat are toate șansele să devină vedetă fără voia sa și să își refacă viața alături de alți oameni.

Momentul în care un pui de câine este abandonat de stăpân a fost surprins de camerele de supraveghere

. Un astfel de moment a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un oraș american, iar oamenii l-au distribuit masiv. În imagini se vede cum câinele este abandonat fără regrete de stăpân. Bulversat, animalul încearcă să urmărească autoturismul în care se aflau stăpânii săi, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în California, iar Priscilla Garvey, asistentul parcului de case mobile din zonă a recunoscut că a fost mișcată de aceste imagini. Câinele din rasa ciobănesc german a fost botezat ”Ursul”, iar acum este disponibil pentru adopție.

”Am fost foarte tristă că există cineva care ar putea abandona un cățel. Era atât de energic și atât de dulce încât mi-a frânt inima că o persoană ar putea pur și simplu să ducă acest cățeluș undeva și să plece”, a explicat femeia. ”Ursul” este acum disponibil pentru adopție.

ADVERTISEMENT

Un caz la fel de trist a fost filmat într-un oraș din România în urmă cu o lună, cazul devenind viral. Se întâmpla pe strada Gării din Gherla, acolo unde un bărbat și-a scos în drum un câine, considerând că nu mai are nevoie de animal. O femeie care trecea pe stradă l-a contactat pe proprietar, însă acesta a transmis că nu mai este interesat de subiect.

Un bărbat din Gherla și-a abandonat câinele în drum, pentru că s-a plictisit de el

Pe fir a intrat Poliția Locală și Poliția Animalelor, care au trimis la fața locului două echipaje. După zeci de minute de discuții bărbatul s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, însă tot răul spre bine pentru animal, care cel mai probabil va fi mult mai fericit într-un nou cămin, unde va fi cu adevărat iubit.

ADVERTISEMENT

”La data de 7 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului. Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o femeie, aflându-se în afara pericolului.

În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea proprietarului animalului, cu scopul aplicării măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. Conform Legii205/2004 privind protecția animalelor, republicată în 2014, abandonul unui animal se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 15.000 de lei

ADVERTISEMENT

Între timp, cruzimea față de animale constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 până la 12 luni sau cu amendă. În România există peste 8 milioane de animale de companie, însă există în continuare mulți oameni care nu au nici cea mai vagă idee despre cum să se comporte cu un animal.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică...
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică în toată țara
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii