Fotbal international

Momentul revanşei pentru Hansi Flick! Drama trăită cu Bayern Munchen în finala CCE din 1987. Video

23.08.2020 | 17:46
Momentul revansei pentru Hansi Flick Drama traita cu Bayern Munchen in finala CCE din 1987 Video
ADVERTISEMENT

Hansi Flick a uimit întreaga planetă şi a resuscitat-o pe Bayern Munchen în 2020. Antrenorul de 55 de ani poate să dea marea lovitură a carieră şi să se revanşeze pentru marea ratare din cariera de fotbalist. În tricoul bavarezilor, neamţul ar fi putut să câştige trofeul pe vremea când competiţia se numea Cupa Campionilor Europeni.

Chiar dacă era un necunoscut atunci când a preluat-o pe Bayern Munchen, Hansi Flick avea o carieră de fotbalist respectată în spate. Momentele de glorie le-a trăit în tricoul bavarezilor, în perioada 1985-1990, când era titular inconstestabil pe postul de mijlocaş dreapta.

ADVERTISEMENT

Cu cinci trofee în palmaresul de fotbalist, Hansi Flick nu va uita niciodată seara de 27 mai 1987, când putea să câştige Cupa Campionilor Europeni cu Bayern Munchen. Totul s-a destrămat în trei minute pentru bavarezi, iar acum este clipa revanşei pentru antrenorul de 55 de ani.

Hansi Flick, titular pentru Bayern Munchen în finala din 1987

Transferat în 1985 de la Sandhausen, Hansi Flick a devenit un fotbalist de bază pentru Bayern Munchen. Doi ani mai târziu, bavarezii ajungeau în finala Cupei Campionilor Europeni şi erau consideraţi mari favoriţi să câştige marele trofeu în faţa lui FC Porto.

ADVERTISEMENT

Hansi Flick, actualul antrenor al lui Bayern Munchen, a fost titular în echipa pregătită pe atunci de Udo Lattek, iar bavarezii au deschis scorul în minutul 25 prin Ludwig Kogl. Părea că nemţii vor cuceri Cupa Campionilor Europeni pentru a patra oară în istorie, după performanţele obţinute în 1974, 1975 şi 1976.

FC Porto nu s-a dat bătută şi a întors scorul în trei minute. Rabah Madjer, cu un gol marcat cu călcâiul, şi Juary au înscris pentru victoria portughezilor, care plecau de la Viena cu trofeul Cupei Campionilor Europeni. Hansi Flick a prins pe teren reuşitele lui FC Porto, fiind înlocuit la două minute după ce Juary a înscris golul victoriei.

ADVERTISEMENT

Hansi Flick, cifre fabuloase la cârma lui Bayern Munchen

Adus ca interimar, după demiterea lui Niko Kovac, Hansi Flick s-a impus rapid şi rezultatele i-au adus un contract până în vara anului 2023. Neamţul a cucerit deja titlul de campion în Bundesliga şi Cupa Germaniei, iar un succes în finala cu PSG îi poate aduce tripla.

Jock Stein (Celtic 1967), Ştefan Covaci (Ajax 1972), Guus Hiddink (PSV 1988), Sir Alex Ferguson (Manchester United 1999), Pep Guardiola (Barcelona 2009), Jose Mourinho (Inter 2010), Jupp Heynckes (Bayern Munchen 2013) şi Luis Enrique (Barcelona 2015) sunt antrenorii care au reuşit tripla campionat-cupă-CCE/Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Venit la cârma lui Bayern Munchen pe 3 noiembrie 2019, Hansi Flick are un procentaj impresionant de victorii (91,43%). Bavarezii au câştigat 32 de meciuri din cele 35, reuşind să marcheze 115 goluri.

ADVERTISEMENT