News

Monica Anisie, anunț despre elevii care nu poartă mască: Să meargă afară, în curtea școlii

10.09.2020 | 23:55
Monica Anisie anunt despre elevii care nu poarta masca Sa mearga afara in curtea scolii
ADVERTISEMENT

Monica Anisie a venit cu o nouă „soluție” pentru elevii care simt nevoia să-și dea masca de protecție jos, din diferite motive.

Pe modelul Raed Arafat, cel care a cerut ca aceștia să fie scoși afară din sala de clasă, Anisie îi trimite prin curtea școlii.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației e conștient că purtatul unei măști aproape 6 ore într-o zi e imposibil pentru un copil, astfel că există alternative pentru a-l face să se simtă confortabil.

Monica Anisie spune că profesorii vor decide atunci când elevii pot să-și scoată masca

Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Daca un copil va solicita să își scoată masca, poate să mearga afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie, potrivit Ziare.com.

Raed Arafat a avut un discurs mai agresiv și mai lipsit de toleranță cu acei copii care ar refuza, ipotetic, să poarte mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu. Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli.

ADVERTISEMENT

Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică. Medicina nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru”, a declarat Arafat la Digi 24.

Au mai rămas doar patru zile până la începerea școlii și părinții sunt extrem de îngrijorați că actualul sistem de învățământ românesc nu este pregătit pentru a le proteja copiii de inamicul invizibil Covid-19.

ADVERTISEMENT