ADVERTISEMENT
News

Monica Anisie, anunț despre elevii care nu poartă mască: Să meargă afară, în curtea școlii

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 23:55
Monica Anisie, anunț despre elevii care nu poartă mască: Să meargă afară, în curtea școlii
Monica Anisie introduce teatrul în școli.Foto: Hepta

Monica Anisie a venit cu o nouă „soluție” pentru elevii care simt nevoia să-și dea masca de protecție jos, din diferite motive.

ADVERTISEMENT

Pe modelul Raed Arafat, cel care a cerut ca aceștia să fie scoși afară din sala de clasă, Anisie îi trimite prin curtea școlii.

Ministrul Educației e conștient că purtatul unei măști aproape 6 ore într-o zi e imposibil pentru un copil, astfel că există alternative pentru a-l face să se simtă confortabil.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie spune că profesorii vor decide atunci când elevii pot să-și scoată masca

Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

Daca un copil va solicita să își scoată masca, poate să mearga afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a avut un discurs mai agresiv și mai lipsit de toleranță cu acei copii care ar refuza, ipotetic, să poarte mască de protecție.

Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu. Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.

ADVERTISEMENT

Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli.

Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică. Medicina nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru”, a declarat Arafat la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Au mai rămas doar patru zile până la începerea școlii și părinții sunt extrem de îngrijorați că actualul sistem de învățământ românesc nu este pregătit pentru a le proteja copiii de inamicul invizibil Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!