News

Monica Macovei, trimisă în judecată după ce a accidentat un motociclist

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, în urma accidentului din 2022.
27.09.2023 | 15:01
Monica Macovei trimisa in judecata dupa ce a accidentat un motociclist
Monica Macovei, trimisă în judecată. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată după ce a accidentat un motociclist. Evenimentul rutier grav s-a produs în octombrie 2022, pe DN 39, între Mangalia și localitatea 2 Mai.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată

Ea este trimisă în judecată în stare de libertate pentru vătămare corporală din culpă. Parchetul Curții de Apel Constanța menționează că Monica Macovei se afla pe contrasens în momentul producerii accidentului.

ADVERTISEMENT

Motociclistul se deplasa regulamentar. Bărbatul a fost grav rănit, având nevoie de peste 110 zile de îngrijiri medicale. „La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”,

Din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”, arată Parchetul.

ADVERTISEMENT

Victima, un bărbat de 56 de ani, fost polițist, a cerut daune morale și prejudicii în valoare de 9.800 de lei, potrivit Gândul. Fostul ministru al Justiției a încercat să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției la începutul acestei luni.

Însă, procurorul de caz nu a acceptat. După producerea accidentului, pe 8 octombrie 2022, Monica Macovei a recunoscut că ea se afla la volanul mașinii. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că aceasta nu se afla sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT

Inițial, fostul ministru nu a recunoscut că era pe contrasens

Inițial, fostul ministru al Justiției nu a recunoscut că a pătruns pe contrasens. Macovei susținea că motociclistul ar fi „intrat din plin în aripa stângă a mașinii”. Însă, ancheta a contrazis-o, reieșind că a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, „nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat pe contrasens”.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi (n.r. 8 octombrie) am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc.

ADVERTISEMENT

Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart”, scria Monica Macovei, pe Facebook, pe 8 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: