News

Moscova, lovită de o ”apocalipsă a zăpezii”. Peste 100.000 de ruși mobilizați să curețe străzile. Video

Iarnă grea în Rusia. Moscova se confruntă cu ninsori istorice. Presa de stat notează că o adevărată ”apocalipsă a zăpezii” a lovit statul din estul Europei.
18.12.2022 | 21:06
Moscova lovita de o apocalipsa a zapezii Peste 100000 de rusi mobilizati sa curete strazile Video
”Apocalipsă a zăpezii” la Moscova. Peste 100.000 de ruși mobilizați să curețe străzile. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rusia, o țară obișnuită cu gerul și cu căderile masive de zăpadă, se confruntă cu o iarnă extrem de grea. Cea mai gravă situație se înregistrează la Moscova.

”Apocalipsă a zăpezii” la Moscova. Peste 100.000 de ruși mobilizați să curețe străzile

Televiziunea de stat de la Kremlin a anunțat, duminică, 18 decembrie, că Moscova se confruntă cu o ”Apocalipsă a zăpezii”.

ADVERTISEMENT

Ninsorile abundente căzute în acest weekend asupra capitalei Rusiei au afectat grav traficul. Drumurile și șoselele au fost îngropate de zăpadă.

Astfel de ninsori sunt tipice pentru luna februarie, iar acum au loc în decembrie”, a raportat Centrul Meteorologic de la Moscova, citat de Rfi.

ADVERTISEMENT

”Niciodată în istoria monitorizării meteorologice nu s-a văzut o zăpadă atât de mare pe străzile Moscovei pe data de 18 decembrie”, au adăugat meteorologii.

Aproximativ 119.000 de persoane și peste 12.000 de vehicule s-au mobilizat pentru a curăța străzile, a anunţat primăria Moscovei.

ADVERTISEMENT

În mai multe zone din orașul de peste 12 milioane de locuitori, autobuzele au rămas blocate în zăpadă. Duminică la prânz, abia se putea circula atât pe şosele cât şi pe trotuarele acoperite sub zăpadă.

Autobuzele sunt blocate, pasagerii disperați coboară din autobuze și merg pe jos”, mai relatează televiziunea de stat.

ADVERTISEMENT

Trotuarele sunt învăluite de o pătură de zăpadă foarte groasă. Autoritățile acordă prioritate curățării străzilor pentru a elibera transportul public.

Peste 50 de zboruri de pe aeroporturile din Moscova au fost anulate din cauza furtunii, au mai declarat autoritățile.

Prognoza meteo nu anunță o ameliorare a vremii la Moscova

A doua parte a lunii decembrie continuă să aducă o iarnă grea la Moscova. Cele mai importante site-uri de meteorologie spun că și în zilele următoare va continua să ningă.

În plus, zăpada va veni la pachet și cu ger. Maximele nu vor trece de -4 ..-5 grade Celsius, iar minimele vor scădea până la sub -14 .. -15 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: