News

Moștenirea lui Fane Spoitoru: lupta s-a încheiat. Cum și-au împărțit averea văduva și copiii celebrului interlop

Șase ani a durat lupta pentru averea celebrului interlop Fane Spoitoru, purtată de soția și copiii acestuia. Ion Titișor, pe numele lui real, a murit în aprilie 2016.
02.10.2023 | 09:33
Mostenirea lui Fane Spoitoru lupta sa incheiat Cum siau impartit averea vaduva si copiii celebrului interlop
Văduva și copiii lui Fane Spoitoru se luptă de șase ani pentru averea celebrului interlop / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Judecătorii au pus punct unei bătălii dure în instanță pentru averea lui Fane Spoitoru, care i-a pus față în față pe văduva interlopului și pe cei doi copii pe care acesta i-a avut cu prima soție.

Cum a eșuat în afaceri celebrul Fane Spoitoru

Fane Spoitoru, cel mai puternic și influent cap al lumii interlope de după 1990, a trăit în glorie, dar a murit sărac. Bolnav de inimă, el și-a lăsat ultimul milion de dolari pe care-l mai avea la o clinică din Israel, unde spera într-o operație-minune, cu celule stem.

ADVERTISEMENT

Deși intervenția a reușit, Fane Spoitoru a încălcat sfatul medicilor și a murit în timp ce făcea un duș fierbinte. În primăvara anului 2016, iar trupul lui a fost adus în țară și înmormântat la Cimitirul Bellu. La eveniment au participat sute de persoane care au blocat Capitala timp de câteva ore, până când cortegiul funerar a ajuns la destinație.

În ultimii ani din viață, interlopul luase decizia de a face bani doar din afaceri legale. El și-a deschis un restaurant de manele în Mamaia și un teren de sport la marginea Bucureștiului, în comuna Cernica. De asemenea, el s-a mutat cu cea de-a doua soție, Elena, într-o vilă din Pipera. Tot aceasta s-a ocupat și de afacerile fostului interlop.

ADVERTISEMENT

Fane Spoitoru a murit dator la ANAF

După moartea lui Fane Spoitoru, problemele au ieșit la iveală. S-a dovedit că acesta acumulase datorii uriașe la fisc, din cauza clubului de pe litoral, unde Titișor pierduse foarte mulți bani. În plus, o jumătate din terenul pe care interlopul își ridicase un complex sportiv a fost expropriat de CNI, care avea în proiect supra-lărgirea șoselei de centură.

Când au aflat de datoriile tatălui lor, copiii lui Spoitoru, Claudia și Emil, au fost de acord că-i cedeze mamei lor vitrege întreaga avere, aceasta urmând să-și rezolve singură problema cu ANAF-ul. Ulterior, ei s-au răzgândit, după ce au aflat că statul român urmează să o despăgubească pe văduva tatălui lor.

ADVERTISEMENT

Astfel, în septembrie 2017, aceștia au introdus o acțiune în instanță, prin care au solicitat partajul judiciar de Elena Titișor. În proces a apărut, ca intervenient, și Direcția Generală a Finanțelor Publice București în reprezentarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov.

Ce a mai rămas din averea capului lumii interlope

Potrivit datelor obținute de FANATIK din dosar, ANAF-ul viza recuperarea unei datorii de aproape 550.000 de lei, motiv pentru care a pus sechestru pe un imobil al fostului interlop. În paralel, copiii lui Fane Spoitoru au cerut să fie revocate documentele notariale prin care cedau averea Elenei Titișor.

ADVERTISEMENT

Recent, Judecătoria Buftea a admis cererea principală care avea ca obiect succesiunea și partajul judiciar, și a stabilit că masa succesorală a lui Fane Spoitoru este constituită din:

–  50% dintr-un teren intravilan din comuna Cernica, jud Ilfov, rămas în urma exproprierii de 429 mp și a construcției aferente

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 1.145.172,70 lei reprezentând despăgubire aferentă investițiilor în complexul sportiv

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 282.954,08 lei, reprezentând despăgubirea aferentă terenului în suprafață de 178 mp și investițiile aferente.

Instanța a stabilit și modul în care averea lui Fane Spoitoru urmează să fie împărțită între moștenitori. Astfel, copiii fostului interlop vor primi ¾ din întreaga masă succesorală, în timp ce văduva se va alege cu ¼ din moștenire. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Judecătorii nu au anunțat cum se va soluționa cererea ANAF și nici cine va achita datoriile către statul român. Aceste detalii ar putea fi reglate la următoarele termene din proces, care vor avea loc începând cu luna noiembrie.

Fane Spoitoru a închiriat Palatul Parlamentului pentru botezul fiului său

Fane Spoitoru a fost considerat o adevărată legendă a lumii interlope, cunoscut mai ales după ce i-a tăiat mâna unui polițist cu o sabie, în 1992, în fața discotecii Vox Maris din București. Atunci, el s-a ales cu 6 gloanțe în piept, însă a reușit să supraviețuiască și chiar să fugă din țară. Ulterior, a fost adus în România și încarcerat.

La începutul anilor 2000, Fane Spoitoru a închiriat cu totul Palatul Parlamentului și a organizat acolo botezul fiului său. La eveniment au participat mai mulți lideri politici ai vremii, printre care Mădălin Voicu sau Adrian Năstase. Scandalul declanșat a dus la schimbarea regulamentului de funcționare și la interdicția organizării unor evenimente private în sediul Palatului Parlamentului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta