Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Motivele pentru care Ionuţ Lupescu a refuzat Dinamo din prima ligă: “Este un băiat realist!”

”Procurorul” Cornel Dinu știe care sunt motivele pentru care Ionuț Lupescu a refuzat să vină la FC Dinamo 1948 și a preferat să semneze cu CS Dinamo.
20.10.2023 | 17:07
Motivele pentru care Ionut Lupescu a refuzat Dinamo din prima liga Este un baiat realist
Motivele pentru care Ionuţ Lupescu a refuzat Dinamo din prima ligă
ADVERTISEMENT

În direct la Fanatik SuperLiga, Cornel Dinu a explicat că Ionuț Lupescu este un tip foarte serios și rațional, astfel că era exclus să aleagă o aventură la FC Dinamo, club aflat în insolvență. Mai mult, Cornel Dinu crede că Ionuț Lupescu a preferat proiectul CS Dinamo pentru că va fi lăsat să construiască ce dorește, în condițiile sale.

Motivele pentru care Ionuţ Lupescu a refuzat Dinamo din prima ligă

”Ionuț Lupescu este un tip realist, a văzut că nu sunt lucrurile… El este în primul rând, are o educație de mic strictă, a făcut liceul german. Ionuț nu întâmplător după 1990, Campionatul Mondial, când am avut și eu un cuvânt de spus. Atunci Rusia era o echipă foarte puternică, avea doi atacanți buni.

ADVERTISEMENT

Atunci am sugerat ideea că domnule ne trebuie totuși un marcaj strict, dacă nu câștigăm primul meci șansele de a merge mai departe sunt mici. Atunci m-am pus de acord cu Jenei și Lupescu l-a ținut în marcaj pe Belanov în partida câștigată cu rușii. În 1990 la Bari, era încă Uniunea Sovietică”, a transmis Cornel Dinu.

”Procurorul” și-a adus aminte că Ionuț Lupescu era o adevărată autoritate în vestiar și dădea mereu dovadă de profesionalism, astfel că nu s-ar fi potrivit momentan cu proiectul de la FC Dinamo, care e departe de a fi unul solid. În aceste condiții, alegerea de a merge la CS Dinamo a venit oarecum natural, pentru că acolo ar exista putere financiară pentru a construi un proiect de viitor.

ADVERTISEMENT

”A stat în rigorile fotbalului german, are un nepot foarte talentat și joacă în continuare la Leverkusen, are o anumită autoritate. După 1990 când ne-am întors de la CM, tatăl său îi aranjase un contract la Admira Wacker în Austria. Salariul era de 3.000 de dolari pe lună, iar oferta de la Leverkusen era de 800.000 de mărci pe an, de aici el a avut o perioadă foarte bună, a jucat 7-8 ani de zile la Leverkusen, după doi ani de zile a fost favoritul conducerii.

A impus o anumită ordine, de aceea l-am adus în 1998 la Dinamo, a impus o ordine adevărată de performanță în vestiarul lui Dinamo. Intram cu 5 minute înainte, se ridicau în picioare. Primele condiții puse de Lupescu să vină în România sunt interesante: mi-a spus că vrea să jucăm 4-4-2 și să nu facem niciun aranjament”, a povestit Cornel Dinu în direct la Fanatik SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Fanatik SuperLiga, emisiunea moderată de Horia Ivanovici, va fi în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Nu uitați! Emisiunea Fanatik SuperLiga se poate vedea live doar pe home page-ul www.fanatik.ro, iar pentru cei care vor să o revadă, sau nu au reușit să o vadă din diverse motive, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30.

Premiera Fanatik SuperLiga va fi disponibilă pe canalul de YouTube Fanatik (nu uitați să dați LIKE şi SUBSCRIBE la notificări pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), precum și pe pagina Facebook Horia Ivanovici Oficial (nu uitați să dați LIKE şi URMĂREŞTE pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), dar și pe pagina de Facebook Fanatik (nu uitați să dați LIKE si URMAREŞTE pentru a fi notificat).

ADVERTISEMENT

Motivele pentru care Ionuţ Lupescu a refuzat Dinamo din prima ligă