News

Motivul pentru care Betina a refuzat tratamentul prescris de doctori. Tânăra mămica s-a întors la spital și a murit după ce născuse

O nouă tânără mamă a murit într-un spital din România, într-o serie de cazuri care aduc aminte mai degrabă de Evul Mediu decât de o țară modernă din anul 2024.
09.04.2024 | 08:05
Motivul pentru care Betina a refuzat tratamentul prescris de doctori Tanara mamica sa intors la spital si a murit dupa ce nascuse
Motivul pentru care Betina a refuzat tratamentul prescris de doctori. Tânăra mămica s-a întors la spital și a murit după ce născuse. Foto: Ora de Sibiu
ADVERTISEMENT

De data aceasta victima, o tânără pe nume Betina, s-a prezentat la spitalul din Sibiu cu dureri în zona sânilor. Născuse de o săptămână, iar medicii au constatat că avea ”furia laptelui”. I-au prescris antibiotic, însă se pare că femeia a refuzat să ia acest tratament pentru că voia neapărat să alăpteze.

Motivul pentru care Betina a refuzat tratamentul prescris de doctori

S-a întors cu dureri și mai mari la camera de gardă, însă pentru ea a fost prea târziu. Ca acest caz să fie și mai bizar, nimeni nu știe ce a ucis-o de fapt pe femeie, iar conducerea spitalului a deschis o anchetă. Conform Observatornews.ro, femeia în vârstă de 32 de ani născuse în urmă cu aproximativ o săptămână la clinică privată.

ADVERTISEMENT

Totul ar fi decurs normal, însă după doar câteva zile femeia s-a prezentat la spitalul din Sibiu, unde medicii au observat că aceasta avea sânii inflamați. Ajunsă acasă a refuzat să ia tratamentul pentru că își dorea să își alăpteze copilul, astfel că s-a întors de urgență la spital după nici 24 de ore, fiind trimisă direct în sala de operație.

”I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insuficiență multiplă de organe. 00.39 Pe cursul nopţii evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul”, a transmis Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

ADVERTISEMENT

Așadar, femeia ar fi murit din cauza infecției din organism, însă medicii au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate ce a ucis-o. Spre deosebire de cazurile din Botoșani sau Bacău, unde două gravide au murit la câteva luni distanță din ceea ce pare a fi incompetența medicilor, aici nu pare să fie cazul de așa ceva. Cel mai probabil mămica a murit de la o infecție provocată de ”furia laptelui”.

Mămica din Sibiu a murit de ”furia laptelui” la o săptămână de la naștere

Conform specialiștilor, ”furia laptelui” sau ”angorjarea sânilor” se poate produce în prima săptămână de la naștere. În acest caz se blochează canalele de lapte ale femeii sau se înfundă, lucru care duce la formarea de noduli la nivelul sânilor, care pot provoca infecții sau mastită, o inflamație acută sau cronică a glandei mamare.

ADVERTISEMENT

Această afecțiune apare la 3% din mamele care alăptează și de obicei apare atunci când alăptatul nu este făcut cum trebuie. De cele mai multe ori ”furia laptelui” implică o infecție cu bacterii rezistente la medicamente. Din păcate mămica din Sibiu ar fi avut această boală și a fost unul din cazurile extrem de rare care ajuns să fie fatale.

”Este extrem de puţin probabil ca o mastită să ducă la ameninţarea vieţii. Desigur, orice infecţie bacteriană netratată corespunzător, se poate extinde în întreg organismul. Însă având in vedere simptomatologia destul de zgomotoasă, respectiv apare inflamaţia la nivelul sănului, angorjare, roşeaţă, frison, febră, mamele se alarmează nu ajung în zona în care să nu fie tratatae corespunzător”, a explicat medicul ginecolog Vlad Dima.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni o femeie însărcinată în patru luni murea pe un pat de spital din Bacău. Femeia pierduse sarcina și a ajuns cu dureri mari la UPU, însă medicii i-ar fi spus că are doar o cădere psihică. A fost programată la o operație peste 12 ore, în condițiile în care fătul era mort, operație care ”ar fi reușit”. Cu toate acestea, femeia a murit de infecție la scurt timp după.

ADVERTISEMENT