Fotbal international

Motivul pentru care Bogdan Stancu a plecat de la Bursaspor. Președintele clubului a făcut anunțul oficial

26.12.2018 | 10:57
Motivul pentru care Bogdan Stancu a plecat de la Bursaspor Presedintele clubului a facut anuntul oficial

Ali Ay, preşedintele clubului Bursaspor, a făcut anunţul oficial privind motivul plecării lui Bogdan Stancu şi a altor jucători străini în această iarnă. Gruparea din Bursa se află într-o criză financiară uriaşă, având datorii foarte mari şi pentru salvarea clubului Consiliul de Administraţie a pregătit un plan de măsuri extrem de sever, dar singurul care ar putea ajuta în acest moment. Printre punctele înscrise în acest plan se numără şi renunţarea la o serie de jucători cu contracte mari, cum era şi cel al lui Bogdan Stancu.

Prin urmare aceşti jucători sunt declaraţi liberi de contract, după ce Bursaspor a ales această variantă de a se despărţi de ei fără a obţine vreun ban de pe urma eventualelor transferuri şi îşi pot negocia singuri viitorul. Ca să se ajungă la această situaţie clubul nu a mai plătit anumite rate contractuale, în acest fel jucătorii căpătând libertatea de a-şi căuta şi găsi alte echipe. La rândul lor şi oficialii de la Bursaspor au contraatacat, argumentând că aportul acestor jucători a fost mult sub ceea ce se aştepta de la ei şi la acest capitol preşedintele Ali Ay l-a dat exemplu chiar pe Stancu, în comparaţie cu veniturile percepute din partea clubului.

Bogdan Stancu pleacă de la Bursaspor şi are oferte din Liga 1 Betano

Bogdan Stancu a sosit la Bursaspor, club unde mai este legitimat, de curând şi un al doilea român, Iasmin Latovlevici, în urmă cu doi ani şi jumătate, venind de la Genclerbirligi, unde în patru sezoane marcase 32 de goluri. La Bursa Stancu nu a reuşit decât opt goluri, dar a avut şi ghinionul unor lungi perioade de indisponibilitate. Însă, per total, contribuţia Motanului a fost destul de subţire ca număr de goluri, faţă de salariul de 800.000 de euro primit anual.

Motivul pentru care Bogdan Stancu a plecat de la Bursaspor. În doi ani şi jumătate Stancu a marcat foarte puţin, doar 8 goluri
Motivul pentru care Bogdan Stancu a plecat de la Bursaspor. În doi ani şi jumătate Stancu a marcat foarte puţin

Bursaspor este unul dintre cluburile din Superliga turcă legat mult de jucători sau antrenori români. Aici a activat o perioadă şi actualul antrenor al lui Dinamo, Mircea Rednic, în cariera de jucător, iar momentul de expansiune maximă al românilor a fost scurta perioadă de şase luni cu Gică Hagi pe bancă, Bogdan Vintilă, Cornel Frăsineanu şi Ionel Ganea pe teren. Deocamdată nu există informaţii clare asupra intenţiilor lui Bogdan Stancu, dar din Liga 1 şi-au exprimat interesul FCSB, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK.RO pe 13 decembrie, Dinamo şi CSU Craiova.