News

Motivul pentru care ministrul Apărării este convins că nu va fi război în România. Angel Tîlvăr: ”Vor fi provocări”

Ministrul Angel Tîlvăr nu crede că România va avea probleme majore de securitate în anul care tocmai a început, în ciuda unei situații geopolitice complicate.
02.01.2024 | 23:49
Motivul pentru care ministrul Apararii este convins ca nu va fi razboi in Romania Angel Tilvar Vor fi provocari
Angel Tilvar, ministrul Apărării crede că România nu va fi atacată, în anul 2024 / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a arătat optimist pentru anul 2024. Deși situația este din ce în ce mai încordată la nivel mondial, Tîlvăr nu crede că vom avea parte de un război în interiorul granițelor.

Angel Tîlvăr e convins că nu vom avea război în România

Tîlvăr își bazează afirmațiile pe faptul că România a devenit o piesă extrem de importantă în angrenajul NATO, iar acest lucru vine cu garanții importante de securitate de la partenerii din alianță.

ADVERTISEMENT

”Nu (vom avea război, n.r.). Nu, pentru că avem garanţii de securitate pe care România nu le-a mai avut până acum.

Pe de altă parte, cred că facem ceea ce trebuie şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere militar pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

ADVERTISEMENT

Şi nu întâmplător am spus şi din punct de vedere politic, pentru că România, iată, având aceste atribute importante şi anume stabilitate şi predictibilitate politică, a generat şi în rândul aliaţilor noştri un nivel de încredere care să ne permită, pe de o parte, să ne aducem contribuţia la apărarea colectivă, pe de altă parte să avem parte de sprijin şi atenţie în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor şi securitatea României”, a declarat Angel Tîlvăr la Antena 3, potrivit news.ro.

Ministrul Apărării: ”România a contribuit la stabilitatea în zonă”

Ministrul Apărării a mai arătat că 2023 a fost un an complicat din punct de vedere al securității, însă România a trecut cu bine acest test.

ADVERTISEMENT

El spune că, în contextul războiului din Ucraina, vor mai exista provocări, însă cel mai probabil acestea nu vor fi suficient de puternice pentru a destabiliza situația din regiune.

”Într-adevăr, vor fi provocări (…) sunt lucruri care ţin de efectele invaziei neprovocate şi profund ilegale pe care Rusia a făcut-o împotriva unui stat suveran, împotriva Ucrainei.

ADVERTISEMENT

România, ca parte a celei mai puternice alianţe politico-militare, şi-a adus contribuţia la menţinerea unui climat de stabilitate şi de pace şi în zonă, dar şi în ţara noastră”, a mai declarat Angel Tîlvăr, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT