News

Motivul pentru care s-a surpat strada din Slănic Prahova. Oamenii se plângeau de ani de zile

De ce s-a forma un crater în asfalt în Slănic Prahova. Prima ipoteză care ar putea fi luată în calcul este raportată de oameni de mai mulți ani
26.04.2024 | 07:51
Motivul pentru care sa surpat strada din Slanic Prahova Oamenii se plangeau de ani de zile
Care a r fi fost cauza pentru care strada din Slănic Prahova s-a prăbușit. Problema ar fi veche de ani de zile. Sursa foto: IGSU
ADVERTISEMENT

Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova, a făcut publice, joi, 25 aprilie 2024, primele măsuri luate în urma surpării unei străzi din Slănic Prahova, ca urmare a incidentului care a șocat întreaga comunitate.

Motivul pentru care s-a surpat strada din Slănic Prahova

Joi a fost alertă în Slănic Prahova după ce o stradă întreagă s-a făcut praf și aproape că s-a format un crater uriaș. Autoritățile au decis evacuarea oamenilor din zonă.

ADVERTISEMENT

„În mod clar ne confruntăm cu o situație de urgență. Am respectat toate etapele procedurale, în sensul că autoritatea locală a chemat comitetul local pentru o situație de urgență, pentru că așa se procedează, pentru confirmarea situației reale. Vă dați seama că în acest moment, până când nu se face o expertiză clară, și până nu cunoaștem un motiv anume, nu putem vorbi. S-a decis evacuarea oamenilor”, a spus Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova, conform adevărul.ro.

Locuitorii au semnalat de-a lungul anilor riscul prăbușirii terenului care s-ar fi putut produce din cauza galeriilor miniere existente și în care se lucrează de zeci de ani.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță, cei din Salina au o hartă a acestor galerii. Din prima discuție pe care am avut-o cu ei, exploatarea minieră este dincolo de rău, este ceva mai departe. Este de datoria noastră să nu excludem nicio posibilitate dar vom lăsa experții să vorbească. Rețeaua electrică a fost afectată, sunt colegi de la Electrica care iau măsuri în acest moment”, a mai adăugat prefectul.

Viețile oamenilor puse în pericol

În dimineața zilei de joi, 25 aprilie 2024, zeci de persoane au fost evacuate de pe strada 23 August din Slănic Prahova, după ce un crater de 2 metri s-a format brusc în asfalt.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus închiderea străzii 23 August, locul unde a avut loc incidentul, în scopul asigurării siguranței publice.

De asemenea, pentru investigarea cauzelor tasării terenului, experți în domeniu s-au deplasat la fața locului cu un elicopter Black Hawk.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri”, au transmis reprezentanții IGSU.
 

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva...
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva ore de România: "Cel mai frumos loc din lume"
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Urmează o vară de coșmar. Pregătiri pentru ce e mai rău
Urmează o vară de coșmar. Pregătiri pentru ce e mai rău
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”