News

Muncitor mort în Salina Slănic, a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor. Victima a fost coborâtă cu targa, de la 70 de metri

Incident tragic la Salina Slănic. Un bărbat a murit în timpul programului de lucru, iar salvamontiștii au intervenit pentru a coborî victima
19.03.2024 | 17:57
Muncitor mort in Salina Slanic a fost nevoie de interventia salvamontistilor Victima a fost coborata cu targa de la 70 de metri
Un muncitor de la Salina Slănic a decedat marți din cauza unor probleme cardiace. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor prahoveni. Sursa foto: Captură video / Facebook / Salvamont Prahova
ADVERTISEMENT

Echipa de salvatori de la Salvamont Prahova a fost chemată să intervină marți pentru a recupera trupul unui lucrător decedat din Salina Slănic, unde victima se afla într-o zonă greu accesibilă.

Muncitor mort în Salina Slănic

Conform informațiilor oficiale furnizate pentru Agerpres, persoana în cauză era un muncitor în vârstă de 53 de ani, cunoscut cu probleme cardiace și s-a stins din viață marți, 19 martie.

ADVERTISEMENT

În dimineața respectivă, bărbatul s-a simțit rău, iar colegii săi au sunat imediat la numărul de urgență 112. Mai multe echipaje de ambulanță și poliție au fost trimise la fața locului.

Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au avut succes, medicii constatând decesul victimei. Echipele de salvare au lucrat minute bune pentru extragerea bărbatului care activa la înălțime în galerie.

ADVERTISEMENT

Nu a fost un accident de muncă

Moartea lucrătorului nu poate fi încadrată ca un accident de muncă. De asemenea, Salvamont Prahova a transmis pe Facebook că a acționat de la o înălțime de peste 70 de metri pentru a-l recupera pe bărbat.

„Intervenţie mai puţin obişnuită pentru Salvamont Prahova – formaţia Cheia, solicitată să intervină la Salina Slănic, pentru evacuarea unui lucrător care a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Cum nu exista altă posibilitate de evacuare, deoarece accesul în partea superioară a salinei se face pe o scară extrem de îngustă, s-a procedat la lansarea victimei cu targa UT-2000, de la o înălţime de peste 70 m”, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Incident nefericit anul trecut în Salina Slănic

Un alt eveniment nefericit a avut loc anul trecut în timpul coborârii în Salina Slănic. Fereastra microbuzului în care se aflau turiștii care mergeau către mină s-a spart în bucăți, în timp ce vehiculul era plin ochi.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe 17 aprilie 2o23, iar pasagerii l-au întrebat pe șofer ce s-a întâmplat, după ce geamul lateral al microbuzului s-a spart în timpul deplasării. Singurul răspuns pe care șoferul îngrozit l-a putut oferi pasagerilor a fost că va merge mai încet până la destinație.

Un incident s-a petrecut și cu nouă ani în urmă, ascensorul care transporta turiștii în subteran s-a prăbușit cu doi copii și șase adulți. Cabina a căzut efectiv în gol. De atunci, autoritățile s-au străduit să consolideze puțul liftului care coboară în mină.

ADVERTISEMENT