Life

Motivul pentru care să pui bicarbonat de sodiu în șampon. Poate fi soluția pentru această problemă des întâlnită cu părul

De ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în șampon. Trucul care te-ar putea scăpa de o problemă foarte des întâlnită.
08.09.2023 | 10:54
Motivul pentru care sa pui bicarbonat de sodiu in sampon Poate fi solutia pentru aceasta problema des intalnita cu parul
Motivul pentru care să pui bicarbonat de sodiu. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune din gospodăria oricui, dar puțini s-ar fi gândit că are proprietăți minune atunci când îl adaugi în șampon. Poate fi soluția pentru o problemă des întâlnită.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șampon

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii și te scapă de o mulțime de probleme. De pildă, poate fi utilizat în curățenie, ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din cuptor sau chiar la desfundarea chiuvetei. 

ADVERTISEMENT

Dar același ingredient minune se poate folosi și la ritualurile de frumusețe. Probabil că nu te-ai fi gândit până acum să pui bicarbonat de sodiu în șampon, dar acest truc poate reprezenta soluția unei probleme foarte des întâlnită.

De exemplu, unul dintre principalele beneficii este că exfoliază scalpul. Astfel, îndepărtează celulele moarte, reziduurile produselor de îngrijire și excesul de ulei. În acest mod, previne blocarea porilor și stimulează creșterea.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă te confrunți cu scalpul gras și pui bicarbonat de sodiu în  șampon, ai mari șanse să scapi de această corvoadă. Amestecul ajută la reglarea producției de sebum. În plus, are proprietăți antifungice și previne dezvoltarea bacteriilor.

Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu conferă părului strălucire și un aspect voluminos. Pentru că înlătură depunerile de produse, părul nu mai pare tern și lipsit de viață. Combinația trebuie lăsată să acționeze timp de 5 minute.

ADVERTISEMENT

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

În plus, bicarbonatul mai poate fi utilizat și procesul de îngrijire al tenului. Un scrub preparat din bicarbonat de sodiu și apă îndepărtează celulele moarte, oferă un aspect luminos și lasă pielea moale.

Tot bicarbonatul de sodiu contribuie la întărirea unghiilor și le menține aspectul sănătos. De asemenea, poate fi utilizat și pentru curățarea și eliminarea petelor inestetice de pe acestea, scrie click.ro. 

ADVERTISEMENT

În plus, multe gospodine utilizează bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Funcționează pentru încălțăminte, dar și pentru alte obiecte de uz personal, astfel că merită încercat măcar o dată.

ADVERTISEMENT