Life

De ce e bine să torni apă fiartă cu bicarbonat de sodiu în chiuvetă. Trucul eficient pe care doar instalatorii îl cunosc

De ce e bine să torni apă fiartă cu bicarbonat de sodiu în chiuvetă. Acest truc eficient este folosit tot timpul de instalatori.
27.11.2022 | 11:25
De ce e bine sa torni apa fiarta cu bicarbonat de sodiu in chiuveta Trucul eficient pe care doar instalatorii il cunosc
De ce e bine să torni apă fiartă cu bicarbonat de sodiu în chiuvetă. sursa foto: romstal.md
ADVERTISEMENT

De ce este bine să pui apă fiartă cu bicarbonat în chiuvetă. Acesta este un truc bine cunoscut de instalatori.

De ce e bine să torni apă fiartă cu bicarbonat de sodiu în chiuvetă, de fapt

Acesta este un truc eficient pe care doar instalatorii îl cunosc, dar acum îl poți folosi și tu în propria ta casă.

ADVERTISEMENT

Dacă te-ai confruntat vreodată cu înfundarea chiuvetelor, atunci trebuie să știi că poți folosi în mod eficient bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de această problemă.

Este nevoie să faci această procedură o singură dată pe lună și vei scăpa de griji.  Întâi de toate, trebuie să fierbi multă apă și să o pui într-o oală mare sau chiar într-o găleată. La acest amestec trebuie să adaugi un pahar întreg de bicarbonat de sodiu și o linguriță de orice tip de detergent de vase.

ADVERTISEMENT

De un singur lucru trebuie să te asiguri că vei face foarte bine și anume să amesteci apa cu celelalte ingrediente pentru ca bicarbonatul să se dizolve complet înainte de a turna în chiuvetă.

După aceea, punem detergent de vase în chiuvetă și îl lăsăm timp de cinci sau 10 minute să stea acolo, iar abia apoi turnăm întregul conținut al găleții sau al oalei în care am avut soluția preparată.

ADVERTISEMENT

Metoda te poate scăpa de mirosurile neplăcute. Apa fiarbă cu bicarbonat

Acesta este trucul instalatorilor pe care cu siguranță îl folosesc în propriile case, în mod natural și fără bătăi de cap pentru a scăpa de scurgerile înfundate.

Mai mult decât atât, această metodă te poate scăpa și de mirosurile neplăcute care se pot aduna din cauza depunerilor de grăsime de la chiuveta din bucătărie, spre exemplu.

ADVERTISEMENT

Un alt truc foarte util tot cu bicarbonat de sodiu este pentru toaletă. Pentru a scăpa de microbii strânși pe capacul de toaletă, poți să folosești un amestec din bicarbonat de sodiu cu oțet.

De asemenea, tot pentru curățenia din baie poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de calcarul depus acolo.

Tot pentru curățarea toaletei specialiștii ne învață că este bine să turnăm sare direct în vasul de toaletă.

ADVERTISEMENT
Tags: