Sport

Povestea emoționantă a ucraineanului care i-a dat gol Stelei: „Familiei mele îi este frică. Părinții încă sunt acolo”

CSA Steaua a învins-o cu 3-1 pe Poli Iași în etapa a 18-a din Liga 2. Golul oaspeților l-a marcat un ucrainean marcat de războiul pornit de ruși, Mykhaylo Plokhotnyuk (22 de ani).
05.03.2022 | 10:39
Povestea emotionanta a ucraineanului care ia dat gol Stelei Familiei mele ii este frica Parintii inca sunt acolo
Meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si Politehnica Iasi, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, vineri 4 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mykhaylo Plokhotnyuk s-a născut pe 12 martie 1999, la Odessa, iar din 26 ianuarie joacă în România, la Politehnica Iași, care l-a adus de la FK Inhulets’ Petrove, echipă din prima ligă ucraineană. La acea vreme, nimeni nu își imagina că între Rusia și Ucraina va izbucni un război de o asemenea magnitudine.

Mykhaylo Plokhotnyuk, ucraineanul care a dat gol în CSA Steaua – Poli Iași

Plokhotnyuk se felicită că a venit în România și astfel el și o parte din familia lui au scăpat de invazia rușilor. În partida cu CSA Steaua, atacantul a marcat golul de onoare al moldovenilor, în timp ce reușitele gazdelor le-au aparținut lui Bogdan Chipirliu, Vasile Buhăescu și Adi Popa.

ADVERTISEMENT

„Mulţumesc suporterilor pentru ‘Opriţi războiul în Ucraina’. Este ţara mea, mulţumesc mult suporterilor Stelei. Azi am jucat şi mintea mea a fost doar la joc, aici pe teren, este meseria mea.

Fotbalul este viaţa mea, după meci, înainte de meci nu pot să uit de familia mea, pentru conaţionalii mei ucraineni”, a declarat Mykhaylo Plokhotnyuk, după CSA Steaua – Poli Iași 3-1. 

ADVERTISEMENT

Reușita împotriva Stelei a venit în chiar meciul de debut al lui Plokhotnyuk la Poli Iași.

„Sunt în siguranţă. Familia mea este din Odesa. Odesa este acum în siguranţă, dar le este frică. Soţia mea a venit la Iaşi săptămâna trecută cu mine şi este bine acum, dar părinţii mei au rămas încă în Ucraina”, a adăugat atacantul.

Mykhaylo Plokhotnyuk a făcut junioratul la Chornomorets Odessa. În 2017, atacantul a fost împrumutat la Dinamo Kiev și a jucat pentru echipele de juniori ale formației antrenate în prezent de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, vârful Politehnicii a evoluat și pentru naționalele U16, U17 și U18 ale Ucrainei. În prezent, site-ul de specialitate transfermarkt.com îl cotează la suma de 200 de mii de euro.