Sporturi

Nadal s-a calificat în semifinale la Roland Garros! Duel cu Del Potro. Video

07.06.2018 | 16:19
Nadal sa calificat in semifinale la Roland Garros Duel cu Del Potro Video

Tenismenul spaniol Rafel Nadal, liderul clasamentului ATP, s-a calificat în semifinale, deși a pierdut primul set la Roland Garros după trei ani. ”Regele” zgurii a pierdut primul set al sfertului de finală cu argentinianul Diego Schwartzman, cap de serie numărul 11, scor 6-4, după o oră și opt minute.


UPDATE, ora 16:21 / Adversarul lui Nadal din semifinale de la Roland Garros va fi argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 5 și locul 6 ATP, care a trecut, cu scorul de 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5, de croatul Marin Cilic, al treilea favorit al competiției și poziția a patra în ierarhia mondială. Meciul care a început miercuri, dar care a fost întrerupt din cauza ploii, a durat trei ore și 50 de minute. În cealaltă semifinală se vor întâlni italianul Marco Cecchinato, locul 72 ATP, și austriacul Dominic Thiem, cap de serie numărul 7 și poziția a opta în clasamentul mondial.


UPDATE 14.55 / Rafael Nadal a întors meciul cu Diego Schwartzman, după ce a pierdut primul set cu 4-6. A câștigat 3 seturi la rând, 6-3, 6-2, 6-2 și s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Gaross. Spaniolul va întâlni câștigătorul dintre Marin Cilic și Juan Martin Del Potro.


UPDATE 14.00 / Rafael Nadal a preluat conducerea (4-6, 6-3, 6-2) și se îndreaptă către semifinale la Roland Garros.


UPDATE 13:15 / Meciul dintre Rafael Nadal și Diego Schwartzman a fost reluat. Spaniolul a egalat la seturi, iar scorul este în acest momenti 4-6, 6-3.


UPDATE, ora 20:51 / Ploaia a afectat meciurile din sferturile de finală de pe tabloul masculin de la Roland Garros. Organizatorii au luat decizia ca toate meciurile să fie anulate pentru joi. Anunţul a venit în momentul în care Rafael Nadal servea pentru a egala situaţia la seturi în meciul cu Diego Schwartzman, scor 4-6, 5-3 (30-15). În celălalt sfert de finală, Marin Cilic şi Juan Martin del Potro se aflau la egalitate, scor 6-6, în momentul în care a început ploaia la Paris.


Ultima dată când Rafael Nadal a pierdut un set la Roland Garros s-a întâmplat în sferturile de finală ale ediției din 2015, atunci când sârbul Novak Djokovic s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1.

Nadal este de 10 ori câștigător la Roland Garros

După ce a pierdut setul în fața lui Diego Schwartzman, Rafael Nadal a rămas pe locul doi în clasamentul seturilor consecutive câștigate cu 37 de succese. Prima poziție este ocupată de suedezul Bjorn Borg, care a câștigat 41 de seturi consecutive la French Open. Spaniolul se află și pe locul 3, cu 32 de seturi câștigate în capitala Franței în perioada 2007-2009, în timp ce poziția a patra este ocupată de Ilie Năstase, cu 29 de seturi.

Spaniolul a ajuns în sferturi de finală la French Open duipă ce a trecut de germanul Maximilian Marterer cu scorul de 6-3, 6-2, 7-6 (4) și a obținut victoria cu numărul 900 în carieră. Nadal este al cincilea jucător care atinge această bornă.

Rafael Nadal este de zece ori câștigător la Roland Garros. De altfel, spaniolul a suferit doar două înfrângeri pe zgura pariziană: în fața sudezului Robin Soderling în 2009 și a sârbului Novak Djokovic în 2015. În 2016, Nadal s-a retras înaintea meciului cu spaniolul Marcel Granollers.

Rafael Nadal a pierdut în fața lui Diego Schwartzman primul set la Roland Garros după trei ani
Rafael Nadal a pierdut în fața lui Diego Schwartzman primul set la Roland Garros după trei ani

După victoria din meciul cu Richard Gasquet din turul trei, Rafael  Nadal a avut câteva schimburi de lovituri cu un copil de mingi, căruia i s-a îndeplinit visul.