Sport

Nasser Al-Khelaifi contraatacă într-un caz de corupție. Ce acuză președintele lui PSG

Nasser Al-Khelaifi este implicat ca președinte al clubului PSG într-un caz de corupție ce datează din 2017, după transferul lui Neymar de la Barcelona.
21.01.2024 | 18:19
Nasser AlKhelaifi contraataca intrun caz de coruptie Ce acuza presedintele lui PSG
Nasser Al-Khelaifi este implicat ca președinte al clubului PSG într-un caz de corupție ce datează din 2017, după transferul lui Neymar de la Barcelona. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șeful parizienilor are de rezolvat și situația lui Kylian Mbappe, intrat în ultimele 6 luni de contract. Se vorbește tot mai intens că superstarul va pleca gratis la vară la Real Madrid, însă qatarezul încearcă să-l convingă să rămână pe Parc des Princes.

Nasser Al-Khelaifi, plângeri pentru încălcarea confidențialității într-un caz de corupție

Pe lângă problemele fotbalistice, Nasser Al-Khelaifi are de pus la punct și alte lucruri extrasportive. Președintele lui PSG, prin avocații săi, a luat atitudine într-un caz de corupție în care este vizat cel mai puternic club din Franța.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Le Figaro, avocații Renaud Semerdjian şi Francis Szpiner au depus plângeri la Parchetul din Paris pentru încălcarea confidențialității datelor din anchetă și vorbesc despre presiuni asupra justiției.

”Deplângem încălcările orchestrate, tendențioase, fragmentate și trunchiate ale secretului profesional, ale secretului anchetei și ale secretului de procedură, al căror unic scop este de a denatura realitatea faptelor și de a face presiuni asupra justiției și a opiniei publice.

ADVERTISEMENT

De mai multe săptămâni, asistăm la numeroase materiale publicate în diverse mijloace media care au folosit o selecție tendențioasă de informații și documente din anchetele în curs. Clientul nostru este victima unor atacuri la adresa demnității și reputației sale personale”, au precizat cei doi avocați.

PSG, anchetată că a obținut favoruri fiscale la transferul lui Neymar

În cadrul acestei anchete, în care ar fi vorba de fapte de corupție și de trafic de influență, Ministerul francez al Economiei și Finanțelor a efectuat mai multe percheziții. Există suspiciuni că PSG a beneficiat de o concesie fiscală la transferul lui Neymar de la Barcelona, în vara anului 2017.

ADVERTISEMENT

Ancheta a început în septembrie 2022, după ce au apărut informații conform cărora fostul director de comunicare al clubului PSG, Jean-Martial Ribes, a accesat niște pârghii de influență pentru a obține favoruri fiscale.

În cadrul unei alte anchete, judecătorii din Paris examinează acuzațiile pe care franco-algerianul Tayeb Benabderrahmane i le aduce lui Nasser Al-Khelaifi. Acesta a afirmat că a fost răpit, sechestrat și torturat în Qatar la începutul anului 2020, din ordinul președintelui lui PSG.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi încercat să aducă la lumină informații privind implicarea lui Al-Khelaifi în manipularea alegerii Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale din 2022. Acest scandal a izbucnit în toamna anului trecut, iar presa franceză a scris la acel moment că emirul Qatarului, Tamim bin Hamad-Thani, a acceptat planul împotriva lui Benabderrahmane pentru a nu risca noi comentarii negative cu puțin înainte de startul turneului final.

ADVERTISEMENT
Tags: