Sport

Jucătoarea care a fost în aceeași situație ca Novak Djokovic, despre traumele din Australia: „M-au forțat să mă dezbrac”

Situația prin care trece Novak Djokovic are un echivalent în circuitul feminin, dar la un alt nivel, iar sportiva expulzată a precizat că a fost forțată să se dezbrace în biroul de imigrare.
15.01.2022 | 17:43
Jucatoarea care a fost in aceeasi situatie ca Novak Djokovic despre traumele din Australia Mau fortat sa ma dezbrac
ADVERTISEMENT

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova, aflată pe locul 82 WTA la dublu, a părăsit Australia pe 7 ianuarie, după ce autoritățile au decis anularea vizei sale din motive sanitare.

Jucătoarea cehă s-a simțit ca un criminal

Expulzată din Australia la o săptămână după ce primise acceptul autorităților să intre în țară, jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova a spus, într-o primă fază, că nu a suferit prea multe neplăceri în timpul procesului de expulzare, dar ulterior și-a schimbat părerea.

ADVERTISEMENT

M-am simțit puțin ca un criminal, deși nu aveam niciun motiv să mă simt așa. Am trimis toate documentele și au fost aprobate. Dacă aș fi știut că sunt șanse de 1% să fie ceva în neregulă, nu m-aș mai fi dus în Australia”, a declarat ea, într-un interviu pentru Russian BBC News, conform index.hr.

Jucătoarea expulzată din Australia a fost forțată să se dezbrace

Într-un interviu acordat Russian Denik, ea și-a amintit de interogatoriile la care a fost supusă în biroul de imigrare, înainte de a fi expulzată. „Eram îngrijorată. Nu m-am simțit în siguranță până când am ajuns acasă, totul era incert.

ADVERTISEMENT

Era ca într-un film, un interogatoriu lung cu instrucțiuni de genul ‘Dezbracă-te!, Îmbracă-te!’. Nici nu vreau să mă mai gândesc la asta, cu atât mai puțin să retrăiesc”, a mai spus ea.

Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis, WTA, a luat apărarea sportivei din Cehia și a confirmat că aceasta nu a greșit cu nimic, ci a urmat instrucțiunile și a primit permisiunea de a intra în țară.

ADVERTISEMENT

Ea a petrecut o săptămână în Australia, după care viza i-a fost anulată, lucru care a atras expulzarea ei. Totodată, WTA consideră că toată lumea ar trebui vaccinată și susține politica australiană de imigrare.

Renata Voracova a fost reținută în același hotel cu Novak Djokovic

Conform site-ului abc.net.au sportiva de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca şi sârbul Novak Djokovic, căruia, într-o primă fază, i s-a interzis intrarea în ţară deoarece nu este vaccinat.

ADVERTISEMENT

Ea a plecat cu un avion din Melbourne în cursul serii de sâmbătă, 7 ianuarie. Renata Veracova s-a aflat în aceeași situație ca Novak Djokovic: nevaccinată împotriva Covid, i se acordase o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către federaţia de la Antipozi pentru a juca la Australian Open, după ce s-a infectat la sfârşitul anului 2020.

Dar, la fel ca în cazul numărului 1 ATP, autorităţile i-au anulat viza de ședere, considerând că motivul său de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Nici măcar faptul că jucase, deja, un meci în proba de dublu a turneului Melbourne Summer Set 2 – alături de poloneza Katarzyna Piter – nu le-a împiedicat pe autoritățile australiene să anuleze viza Renatei Voracova.

Viza Nataliei Vikhlyantseva a fost revocată înainte de a pleca spre Australia

Și jucătoarei ruse Natalia Vikhlyantseva (aflată acum pe locul 204 WTA) i s-a interzis intrarea în Australia, dar ea nu a trecut prin același calvar. Concret, ei i-a fost revocată viza înainte de a pleca spre țara care găzduiește, de luni, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Motivul invocat de autoritățile australiene a fost acela că Natalia s-a vaccinat anti-Covid cu Sputnik V, un ser nerecunoscut de autoritățile australiene.

Din păcate, nu voi participa la turneul de la Australian Open din acest an! Sunt foarte mulţumită de jocul meu de la ultimul turneu şi aș fi vrut să merg acolo, dar Sputnik nu este încă un ser verificat.

Mult succes tuturor participanţilor şi organizatorilor AO, care au făcut mereu turnee excelente!”, a transmis rusoaica de 24 de ani, prin intermediul rețelelor de socializare. Ea ar fi trebuit să evolueze în calificările turneului de la Australian Open.

ADVERTISEMENT