Fotbal international

Naționala Camerunului a fost acuzată de vrăjitorie! Ce a găsit tehnicianul echipei adverse pe gazon

18.01.2021 | 13:14
Nationala Camerunului a fost acuzata de vrajitorie Ce a gasit tehnicianul echipei adverse pe gazon
ADVERTISEMENT

Scandal la Campionatul Africii pe Națiuni – spiritele s-au încins încă de la partida de debut în care s-au confruntat Camerun și Zimbabwe după ce gazdele au fost acuzate de vrăjitorie. Antrenorul echipei adverse a găsit un liliac pe teren.

Duelul s-a desfășurat în capitala Camerunului, Yaounde, pe o arenă în care au avut voie să asiste suporterii la un sfert din capacitatea stadionului.

ADVERTISEMENT

Iar înaintea partidei, oficialii din Zimbabwe i-au acuzat pe adversarii porecliți ”leii neîmblânziți” că ar fi apelat la vrăjitorie!

Camerunezii au fost acuzați că ar fi apelat la vrăji pentru a câștiga un meci

Tehnicianul ”războinicilor”, croatul Zdravko Logarusic, a fost cel care a găsit un liliac mort pe gazon cu un semn pe care apărea ”vrajă din Camerun”.

ADVERTISEMENT

Gazdele au câștigat cu 1-0, iar la camerunezi a apărut în primul ”11” și Jacques Zoua, fostul fotbalist de la Astra și Viitorul. Jacques Zoua a evoluat în șase meciuri pentru Viitorul Constanța în stagiunea 2019-2020 și a marcat un gol în campionat. Cu un sezon înainte, a jucat pentru Astra Giurgiu în 20 de partide de campionat și a înscris o singură dată.

Nu este prima dată când cei din naționala Camerunului sunt acuzați că apelează la forțe oculte pentru a determina soarta unei partide. În urmă cu 19 ani, la semifinala de la Cupa Africii pe Națiuni, selecționerul Camerunului de atunci, Winfried Schafer și antrenorul cu portarii Thomas Nkono, au fost reținuți după ce au ascuns amulete magice pe teren.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem dispuși să vedem vrăjitori pe teren”

Într-o poză dinaintea partidei, tehnicianul  croat apărea împreună cu un liliac. Chiar dacă sunt gazde, șansele celor din Camerun au fost puse la îndoială. Jacques Zoua, căpitanul naţionalei Camerunului la turneul final, a cucerit Cupa Africii pe Națiuni în 2017.

Zimbabwe este printre outsiderii competiției după ce campionatul lor a fost suspendat în cea mai mare parte a anului. Este pentru prima oară când mulți dintre fotbaliștii lui Logarusic vor disputa meciuri în aproximativ nouă luni.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem dispuși să vedem vrăjitori pe teren”, a spus un purtător de cuvânt al Cupei Africii după un accident anterior în care a fost implicată Asociația de Fotbal din Nigeria la Cupa Africi pe Națiuni (ediția din 2000). ”Oricum, vom face tot posibilul, să vedem cum merg lucrurile”, a spus Logarusic înaintea competiției, notează cei de la Goal.com.

ADVERTISEMENT