Sport

Naționala României de rugby, ironizată de presa internațională după 0-84 cu Scoția: „Se rugau pentru fluierul final”

Naționala României de rugby a fost ironizată în presa din străinătate după înfrângerea categorică împotriva Scoției, scor 0-84 în a treia etapă de la Campionatul Mondial 2023.
01.10.2023 | 11:43
Nationala Romaniei de rugby ironizata de presa internationala dupa 084 cu Scotia Se rugau pentru fluierul final
Echipa națională a României de rugby a fost ironizată după înfrângerea cu Scoția de la CM 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Naționala României de rugby a suferit a treia înfrângere în tot atâtea partide la Campionatul Mondial 2023 din Franța. În ultima etapă, „Stejarii” au cedat cu 0-84 în fața naționalei Scoției. Este cea mai drastică înfrângere din istorie a echipei României la campionatul mondial.

Naționala României de rugby, ironizată de presa din străinătate după 0-84 cu Scoția: „Se rugau pentru fluierul final”

În primele două meciuri, România a pierdut cu Irlanda (8-82) și Africa de Sud (0-76). Presa din străinătate, în frunte cu L’Equipe și BBC, a lăudat evoluția scoțienilor și i-a ironizat pe români după meciul găzduit de „Stade Pierre-Mauroy”, din Lille.

ADVERTISEMENT

„La 0-77, românii arătau ca nişte oameni care se rugau pentru fluierul final. Scoţia părea înfometată de mai mult şi a dus scorul la 0-84”, au scris jurnaliștii de la BBC.

În ultima etapă, România o înfruntă pe Tonga. „Stejarii” sunt pe ultimul loc în grupă, cu 0 puncte și cu un golaveraj dezastruos (8-242). „Începe să devină puţin obositor: după primul sfert de oră, suspansul se evaporă. Iar după o oră de joc într-o singură direcţie, te întrebi dacă se va atinge pragul de o sută de puncte. 

ADVERTISEMENT

După ce au fost zdrobiţi de Irlanda (8-82) şi apoi de Africa de Sud (0-76), bieţii români mai au acum un singur meci cu Tonga (n.r. duminică 8 octombrie, ora 17:45) pentru a-şi salva onoarea şi a pleca de la această Cupă Mondială cu o victorie”, au scris jurnaliștii de la prestigiosul ziar francez L’Equipe.

România, record negativ la Campionatul Mondial de Rugby 2023

„România a fost zdrobită de Scoţia, fiind depăşită în mod categoric de adversari care şi-au îndeplinit sarcina cu determinare şi precizie”, a titrat The Guardian.

ADVERTISEMENT

Scoția a obținut cea de-a 12-a victorie în fața României din 14 partide. Înainte să piardă cu 0-84 cu Scoția, „Stejarii” au suferit cea mai drastică înfrângere din istorie în fața Australiei, scor 8-90, pe 18 octombrie 2003.

De cealaltă parte, Scoția ocupă locul 3 în grupa B, cu 10 puncte după 3 meciuri și are ca obiectiv calificarea în sferturile de finală ale competiției. În ultima etapă, „Ciulinii” au un duel extrem de dificil cu Irlanda, liderul grupei.

ADVERTISEMENT

Locul secund în grupă este ocupat de naționala Africii de Sud. Primele două locuri asigură calificarea în fazele eliminatorii. Tonga se află pe locul 4, la egalitate cu România, 0 puncte, dar cu un meci în minus și cu un golaveraj superior.

ADVERTISEMENT