Sport

Cupa Mondială de Rugby 2023. Selecționerul României, sincer după o nouă înfrângere: „Aşteptam mai mult de la acest meci”

Cupa Mondială de Rugby 2023 se dispută în Franţa între 8 septembrie şi 28 octombrie. FANATIK vă ţine la curent cu cele mai importante ştiri, rezultate şi clasamente.
09.10.2023 | 19:16
Cupa Mondiala de Rugby 2023 Selectionerul Romaniei sincer dupa o noua infrangere Asteptam mai mult de la acest meci
Eugen Apjok a spus lucrurilor pe nume după aventura României la CM de Rugby 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
09-10-2023
16:24

Eugen Apjok, sincer după România - Tonga 24-45

România și-a încheiat aventura la Campionatul Mondial de Rugby 2023. „Stejarii” au înregistrat 4 înfrângeri în tot atâtea partide și au încheiat pe ultimul loc în grupa B. 

În ultima etapă, România a pierdut cu Tonga, iar Eugen Apjok, selecționerul „Stejarilor”, se aștepta la un alt rezultat. Cu o victorie, echipa României ar fi evitat ultimul loc în grupă. 

„Aşteptam mai mult de la acest meci, aveam multe speranţe, încă de la început eram conştienţi de grupa dificilă în care suntem şi speram că acest meci ne va permite să obţinem un rezultat pozitiv. Am crezut în acest rezultat până în debutul reprizei secunde, când Tonga s-a desprins definitiv”, a declarat Eugen Apjok, potrivit orangesport.ro.

Totodată, Eugen Apjok a mărturisit că majoritatea jucătorilor convocați la lot formează nucleul pe care echipa se va baza în vederea calificării la Cupa Mondială din 2027 din Australia. 

„Acest grup de tineri jucători se va afla în echipa pentru calificările Cupei Mondiale din Australia, care vor începe în 2025. Vom încerca să construim ceva. 

Avem nevoie de mai multe meciuri tari, de mare intensitate, iar băieţii au nevoie să muncească şi să crească, pentru că e greu să te pregăteşti când ai puţin timp împreună, o săptămână sau două.

Sper ca Federaţia va face lucruri bune pentru a le permite jucătorilor să facă acest pas înainte. Nu suntem obişnuiţi să jucăm meciuri aşa de intense la fel de des ca alte echipe, ne lipseşte acest lucru. Ştiu că este o diferenţă mare între cele mai bune echipe şi noi, dar pentru a progresa trebuie să facem faţă acestui ecart. 

„În ceea ce îi priveşte pe copiii care trăiesc în România, nu există o infrastructură pentru rugby! Deci nu avem nimic să le oferim acestor copii şi e dificil să îi atragi”, au fost cuvintele lui Eugen Apjok. 

08-10-2023
21:07

Fiji detonează bomba la Cupa Mondială

Naționala de rugby a statului Fiji se califică surprinzător în sferturile de finală, trimițând acasă Australia, în ciuda faptului că a fost învinsă de Portugalia, scor 23-24, în ultimul meci din faza grupelor.

Fiji a beneficiat de punctul bonus defensiv obținut în această partidă, a făcut 11 puncte în clasamentul Grupei C, la fel ca australienii, însă i-au devansat pe aceștia datorită victoriei din meciul direct.

În sferturile de finală, Fiji va întâlni selecționata Angliei. Programul complet al sferturilor de finală este următorul:

  • Sâmbătă, 14 octombrie
  • ora 18:00 Țara Galilor – Argentina
  • ora 22:00 Irlanda – Noua Zeelandă
  • Duminică, 15 octombrie
  • ora 18:00 Anglia – Fiji
  • ora 22:00 Franța – Africa de Sud
08-10-2023
15:47

România - Tonga 24-45

FINAL DE MECI! Tonga se impune cu 45-24 în faţa României. Spre deosebire de celelalte meciuri, “stejarii” au arătat că ştiu să joace rugby şi au reuşit să marcheze trei eseuri. Dar, chiar şi aşa, România încheie Cupa Mondială pe ultimul loc în grupa B, fără niciun punct. 

Min. 73: Încă un eseu pentru Tonga. Taumoefolau reuşeşte să culce balonul în terenul de ţintă după un contraatac blitz al adversarilor. Eseul nu este transformat. 

Min. 66: După momente excelente de joc pentru România, tonganii se desprind din nou. Kata marchează un nou eseu, Havali ratează pentru prima dată transformarea. 

Min. 62: Ahki marchează un nou eseu pentru tongani, care se desprind la 11 puncte. Havali transformă iar. Are 100% procentaj la buturi. 

Min. 55: ESEEEU, ROMÂNIA! Simionescu urmăreşte excelent o minge şi o culcă în terenul de ţintă. Suntem la o încercare distanţă de un punct bonus. Conache transformă. 

Min. 49: Tonga marchează un nou eseu prin Vailanu. Havali transformă şi adversarii se desprind la 11 puncte. 

PAUZĂ! “Tricolorii” revin de la 3-21 la 17-21. Repriză excelentă pentru România

Min. 36: ESEU, România! Florin Surugiu marchează un eseu la ultimul său meci în echipa naţională. Conache transformă din nou. 

Min. 30: ESEU, România! Boboc reuşeşte să culce balonul în terenul advers. Conache transformă eseul. 

Min. 22: Tonganii mai marchează un eseu prin Taumoepeau. Havili, cu două extra puncte. 

Min. 20: Conache transformă o lovitură de pedeapsă şi România înscrie primele puncte după meciul inaugural cu Irlanda. 

Min. 16: Moala înscrie al doilea eseu. Apărarea României este inexistentă. Havili transformă din nou, din poziţie simplă. 

Min. 11: Kata marchează primul eseu al tonganilor la prima acţiune de atac legată a adversarilor. Havili transformă

Min 3: Conache ratează transformarea unei lovituri de pedeapsă. 

Start în meciul dintre România şi Tonga! 

Este ultimul meci al lui Florin Surugiu în tricoul “stejarilor”. Este singurul jucător din actuala echipă a României care a mai evoluat la Cupa Mondială, atât în 2011, cât şi în 2015. 

Echipa României cu Tonga: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (căpitan; CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 14. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara)

Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 23. Mihai Graure (CS Dinamo).

08-10-2023
13:23

Argentina, victorie în duelul decisiv cu Japonia!

Argentina s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul Mondial după ce a învins Japonia cu 39-27. A fost unul dintre cele mai spectaculoase dispute de la această ediție a Cupei Mondiale. 

Carreras a fost eroul “pumelor” cu trei eseuri marcate. Astfel, Argentina încheie pe locul doi în grupa D, după Anglia. Sud-americanii vor întâlni în sferturile de finală Ţara Galilor. 

07-10-2023
21:01

Irlanda, succes categoric în fața Scoției

Naționala de rugby a Irlandei s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale, după ce a învins reprezentativa Scoției, scor 36-14, în ultimul meci din faza grupelor.

Irlandezii au încheiat Grupa B pe primul loc, cu 19 puncte, urmați de Africa de Sud, cu 15 puncte. În sferturile de finală, Irlanda se va confrunta cu Noua Zeelandă, în timp ce Africa de Sud va da piept cu Franța.

VEZI VIDEO: 

07-10-2023
18:33

Samoa, la un pas de surpriză în fața Angliei

Naționala de rugby a Angliei, deja calificată în sferturile de finală, a învins foarte greu reprezentativa statului Samoa, scor 18-17, într-un meci din faza grupelor de la Cupa Mondială.

Britanicii au reușit eseul și transformarea care i-a adus succesul cu doar 5 minute înainte de finalul jocului. Anglia a încheiat Grupa A pe primul loc, cu 18 puncte. Pentru poziția secundă se vor lupta în meci direct selecționatele Argentinei și Japoniei.

VEZI VIDEO: 

07-10-2023
15:08

Țara Galilor termină grupa pe locul 1

Naționala de rugby a Țării Galilor a învins reprezentativa Georgiei, scor 43-19, într-un meci din faza grupelor de la Cupa Mondială.

Cu această victorie, galezii au acumulat 19 puncte în Grupa C și și-a asigurat locul 1, urmând ca în sferturi să întâlnească ocupanta locul 2 din Grupa D. Pentru poziția secundă în Grupa C, Fiji are nevoie de o victorie în fața Portugaliei pentru a urca peste Australia.

VEZI VIDEO:

06-10-2023
21:11

Franța, victorie categorică cu Italia

Naționala de rugby a Franței s-a calificat în sferturi de finală la Cupa Mondială, după victoria fără emoții în fața reprezentativei Italiei, scor 60-7, în ultimul meci din faza grupelor.

Selecționata ”cocoșului galic” a reușit nu mai puțin de opt eseuri și a încheiat Grupa A pe primul loc, cu 18 puncte, urmată de Noua Zeelandă, cu 15 puncte. Formațiile Italiei, Uruguayului și Namibiei părăsesc competiția.

VEZI VIDEO: 

06-10-2023
15:19

România schimbă mai multă de jumătate de echipă pentru partida cu Tonga

Staff-ul naționalei de rugby a României a decis să facă nu mai puțin de nouă schimbări în echipă pentru meciul cu Tonga, ultimul de la Cupa Mondială, față de înfrângerea drastică în fața Scoției.

Conform rugbyromania.ro, sunt 9 schimbări faţă de meciul trecut, cu Cojocaru şi Gordaş în linia I şi Iftimiciuc în cea de-a doua. Linia a treia este schimbată în totalitate, pe teren urmând să se afle Neculau, Boboc şi Gorin.

De asemenea, Surugiu, aflat la selecţia cu numărul 105 va fi mijlocaşul la grămadă al Stejarilor. Încă două schimbări sunt la nivelul centrilor şi aripilor, cu Manumua şi Onuţu în teren.

De remarcat debutul în tricoul de Stejar al tânârului jucător, Mihai Graure (20 ani), jucător care va participa luna viitoare şi cu România U20 la Campionatul European de la Praga. De asemenea, în faţa debutului la Cupa Mondială se află şi Alexandru Bucur. Ambii se află pe banca de rezerve.

După meciul cu Scoţia, au devenit indisponibili Cristi Chirica, care a suferit o comoţie în acel meci, Jason Tomane, care are o ruptură musculară biceps, şi Dragoş Ser, care are contuzie costală.

”Ne aşteptăm la o confruntare grea, am mai jucat cu ei şi în trecut, i-am analizat, ştim ce fac şi ce joacă, sperăm ca grămada să dea tonul. Ca moral nu este uşor, ştim toți care au fost rezultatele celor trei meciuri, oricine ar fi fost aici ar fi avut de suferit la nivel mental după asemenea înfrângeri.

Încercăm să ne remontăm, este şansa noastră să arătăm că ştim să jucăm rugby şi că prezenţa la Cupa Mondială este o plăcere pentru fiecare dintre jucători şi pentru noi, cei care suntem aici, inclusiv antrenori”, a declarat Mihăiță Lazăr, antrenorul pe înaintare al Stejarilor.

Echipa României pentru meciul cu Tonga: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo) C, 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 6.Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Andre Gorin (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 14. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara). Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon) , 18. Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 23. Mihai Graure (CS Dinamo). Antrenor: Eugen Apjok.

05-10-2023
20:58

Victorie categorică pentru Noua Zeelandă

Naționala de rugby a Noii Zeelande s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce zdrobit reprezentativa Uruguayului, scor 73-0, în ultimul meci din Grupa A.

All Blacks a reușit nu mai puțin de 11 eseuri și a încheiat grupa cu 15 puncte. Pentru celălalt loc calificant din Grupa A se vor lupta în meci direct selecționatele Franței (13 puncte) și Italiei (10 puncte).

VEZI VIDEO: 

05-10-2023
09:55

Florin Surugiu și Andre Gorin se retrag de la naționala României

Duminică, 8 octombrie, de la ora 18:45, România va disputa ultimul meci la Cupa Mondială 2023 din Franța. „Stejarii” vor întâlni Tonga pe Stadionul „Pierre-Mauroy” din Lille. Meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport 2 și Orange Sport 3. 

Cele două formații nu au obținut vreun punct în primele trei meciuri și luptă pentru a evita clasarea pe ultimul loc în grupă. Indiferent de rezultat, România și Tonga vor părăsi împreună turneul final din Franța în faza grupelor. 

Ultimul meci la Cupa Mondială 2023 pentru România coincide cu ultima apariție a lui Florin Surugiu și Andre Gorin în tricoul naționalei. Ambii și-au anunțat retragrea, potrivit news.ro.

„O să fie selecţia cu numărul 105, am anunţat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecţie ca Stejar, sunt foarte emoţionat, o să fie ultimul meci ca Stejar, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui.

Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea îşi pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în acelaşi timp cu ambiţie foarte mare”, a declarat Florin Surugiu.

„Este tot timpul un început şi trebuie să fie şi un sfârşit, sunt  mândru de tot ce am realizat cu echipa naţională a României pentru că nu am realizat nimic singur, generaţiile cu care am fost şi generaţiile de acum, sunt mândru de ei, pentru că este vorba de echipă.

Încă mai am un meci şi îmi doresc ca de fiecare dată, să mor cu ei pe teren, chiar dacă o să ies ciufulit, dar vreau să ies cu capul sus pentru că în rugby cel mai important este să poţi ţine pieptul sus. 

A fost un turneu foarte greu, lumea trebuie să conştientizeze că am jucat cu nişte echipe la nivel foarte mare, ştiam ce ne aşteaptă, nu a fost o surpriză, dar sunt unii copii care nu joacă la nivelul unde joacă jucătorii de la celelalte echipe, au văzut ceea ce înseamnă jocul la alt nivel.

Eu zic că am învăţat foarte multe lucruri, aceste trei meciuri au dat încredere copiilor care vin din urmă, copiilor care sunt în echipă, nu vreau să critic nimic din ce se întâmplă în România, însă lumea trebuie să înţeleagă că nu e aşa de uşor, trebuie să ajutăm mult mai mult şi să sprijinim înainte să facem afirmaţii jignitoare la adresa echipei naţionale”, a spus și Andre Gorin, care a debutat la națională în 2009 într-un meci cu Germania.

01-10-2023
20:59

Africa de Sud, succes facil cu Tonga

Naționala de rugby a Africii de Sud a învins reprezentativa statului Tonga, scor 49-18, într-un meci din faza grupelor de la Cupa Mondială.

Campioana en-titre s-a impus fără probleme, deși nu a mai făcut galopul din partida cu România, și este liderul grupei B, cu 14 puncte, unul mai mult decât Irlanda și patru peste Scoția.

Cele două forțe ale Europei se vor întâlni în meci direct în ultima etapă și doar un joc extrem de exact al rezultatului ar face ca Springboks să rateze sferturile.

01-10-2023
18:17

Australia, succes în fața Portugaliei

Naționala de rugby a Australiei a învins reprezentativa Portugaliei, scor 34-14, într-un meci din faza grupelor de la Cupa Mondială.

Cu această victorie, australienii au urcat pe locul secund în Grupa C, cu 11 puncte, dar au nevoie de o minune pentru a ajunge în sferturile de finală. Mai precis, au nevoie ca Portugalia să învingă în ultimul meci reprezentativa statului Fiji, care se află pe poziția a treia, cu 10 puncte.

Lider este Țara Galilor, cu 14 puncte, care și-a asigurat biletele pentru faza eliminatorie înaintea ultimei partide cu Georgia.

30-09-2023
19:00

România - Scoția 0-84

Final de meci – România pierde fără drept de apel în fața Scoției, scor 0-84, și rămâne fără punct la Cupa Mondială.

Min. 78 – Transformarea îi aparține lui Healy.

Min. 78 – Graham mai înscrie un eseu.

Min. 74 – Horne punctează din transformare.

Min. 74 – Darge pune și el mingea în terenul nostru de țintă.

Min. 72 – Healy reușește o nouă transformare.

Min. 71 – După 10 minute bune ale ”stejarilor”, scoțienii vin cu un nou eseu prin Matthews.

Min. 59 – Tot el transformă.

Min. 58 – Healy marchează primul său eseu la naționala Scoției.

Min. 54 – Healy transformă liniștit.

Min. 53 – Smith înscrie cel mai frumos eseu după o cursă de 70 de metri.

Min. 47 – Healy mai pune două puncte pe tabelă pentru scoțieni.

Min. 46 – Harris înscrie primul eseu al reprizei secunde.

Min. 40 – Healy transformă și stabilește scorul pauzei: 0-42

Min. 40 – Graham profită de găurile din apărarea noastră și culcă balonul în terenul de țintă.

Min. 39 – Healy transformă cu lejeritate.

Min. 38 – Eseul cu numărul 5 al Scoției poartă semnătura lui Fagerson.

Min. 35 – Healy nu greșește și scorul ia proporții.

Min. 34 – Graham reușește un nou eseu, într-un moment în care România are doi jucători mai puțin pe teren

Min. 22 – Același Healy transformă.

Min. 21 – Graham marchează un eseu extrem de ușor

Min. 18 – Healy reușește transformarea.

Min. 17 – Fază spectaculoasă a scoțienilor și Price culcă balonul în terenul de țintă al ”stejarilor”

Min. 9 – Healy transformă cu siguranță și scoțienii se desprind la 7-0.

Min. 9 – Defensiva României cedează pentru prima dată și Watson înscrie un eseu. Scor 0-5

Min. 1 – A început meciul.

Naționala de rugby a României întâlnește puternica formație a Scoției, în cea de-a treia partidă din Grupa B de la Cupa Mondială.

30-09-2023
18:48

Fiji, succes la limită în fața Georgiei

Naționala de rugby a statului Fiji a învins reprezentativa Georgiei, scor 17-12, într-un meci din faza grupelor de la Cupa Mondială.

Cu acest succes, Fiji a urcat pe locul 2 în Grupa C, cu 10 puncte, și are șanse mari de a se califica în sferturi. Atât formația din Fiji, cât și Australia, ocupanta locului 3 cu 6 puncte, mai au meciuri cu Portugalia. Lider în grupă este Țara Galilor, cu 14 puncte.

30-09-2023
15:20

Argentina, la un pas de sferturi

Naționala de rugby a Argentinei a învins categoric reprezentativa statului Chile, scor 59-5, în faza grupelor de la Cupa Mondială.

”Pumele” au reușit nu mai puțin de 8 eseuri. În urma acestei victorii, Argentina a urcat pe locul 2 în Grupa D, cu 9 puncte, la egalitate cu Japonia, aflată pe poziția a 3-a.

Lider este Anglia, cu 14 puncte, care este ca și calificată în sferturi. Pentru al doilea loc din grupă se vir duela în meci direct Argentina și Japonia.

29-09-2023
21:01

Noua Zeelandă, victorie impresionantă cu Italia

Naționala de rugby a Noii Zeelande a obținut o victorie clară în fața Italiei, scor 96-17, în faza grupelor de la Cupa Mondială.

All Blacks a impresionat cu cele 13 eseuri reușite în partida de la Lyon. În urma acestei victorii, Noua Zeelandă a urcat pe locul 2 în Grupa A, cu 10 puncte, la egalitate cu Italia. Lider este Franța, cu 13 puncte.

Cele trei formații se luptă pentru cele două locuri care asigură calificarea în sferturi. În ultima etapă, Franța întâlnește Italia, iar Noua Zeelandă va juca împotriva Uruguayului.

29-09-2023
06:03

Japonia, victorie grea cu Samoa la CM Rugby 2023

Japonia a obținut a doua victorie de la Campionatul Mondial de Rugby 2023. Niponii au învins în a treia etapă pe Samoa, scor 28-22 și au urcat pe locul 2 în clasamentul Grupei D, cu 9 puncte în 3 meciuri. 

Lider în Grupa D este Anglia, cu 14 puncte. Samoa ocupă poziția a treia cu 6 puncte, în timp ce ultimele locuri le revin Argentinei (4 puncte) și naționalei din Chile (0 puncte). 

27-09-2023
18:02

Uruguay câştigă duelul cu Namibia! Africanii rămân fără victorie la Mondiale

Uruguay a câştigat duelul codaşelor din grupa A cu Namibia, scor 36-26. Africanii au avut un debut exploziv de meci, reuşind să se desprindă la 14-0 după primele 13 minute. Dar, sud-americanii au revenit în meci.

La pauză, Uruguay a fost condusă cu 20-12, dar a controlat autoritar partea secundă, reuşind să marcheze 24 de puncte şi să se impună. Pentru africani a fost ultimul meci de la această ediţie, încheiată fără victorie. Namibia rămâne fără niciun succes în istoria Mondialelor de rugby. 

Următorul meci de la turneul final va avea loc joi, de la ora 22:00 când Japonia va întâlni Samoa. Vineri, de la aceeaşi oră, Noua Zeelandă joacă împotriva Italiei. 

24-09-2023
20:56

Ţara Galilor distruge Australia! "Wallabies", aproape de eliminare

Ţara Galilor a câştigat fără drept de apel derby-ul grupei C cu Australia. Britanicii s-au impus cu 40-6, reuşind să marcheze trei eseuri prin: Davies, Tompkins şi Morgan. “Wallabies” nu au marcat niciun eseu şi sunt aproape de prima eliminare din istorie în faza grupelor.

Dacă Fiji va câştiga meciurile cu Georgia şi Portugalia, insularii vor prinde sferturile de finală. Ţara Galilor e ca şi câştigătoare de grupă, după ce a înregistrat victorii pe linie. 

Într-un alt meci disputat duminică, Scoţia a învins Tonga, scor 45-17. Următorul meci al “Ciulinului” va fi împotriva României, sâmbătă, de la ora 22:00. 

VEZI VIDEO: 

23-09-2023
18:46

Africa de Sud - Irlanda 8-13! "Trifoiul", opţiune uriaşă pentru câştigarea grupei

FINAL DE MECI! Irlanda scapă la ultimul atac şi câştigă cu 13-8 şocul împotriva Africii de Sud. Irlanda are o şansă mare să încheie pe primul loc în grupă şi se întrevăd la orizont primele sferturi de finală: Irlanda – Noua Zeelandă şi Franţa – Africa de Sud. 

VEZI VIDEO REZUMAT: 

13-8, Irlanda! Crowley măreşte avantajul pentru “trifoi” cu trei minute înainte de final!

10-8, Irlanda! Sexton transformă o lovitură de pedeapsă şi Irlanda preia din nou conducerea, din minutul 60. 

8-7, Africa de Sud! Colby înscrie primul eseu pentru Springboks. Libbok ratează transformarea

PAUZĂ! 40 de minute foarte disputate. Irlandezii conduc cu 7-3

3-7, Irlanda! Hansen marchează primul eseu pentru Irlanda. Sexton transformă. 

3-0, Africa de Sud! Libbok aduce primele puncte pentru springboks

Start de meci pe Stade de France!

Echipele de start în Africa de Sud – Irlanda: 

Africa de Sud: Willemse; Arendse, Kriel, De Allende, Kolbe; Libbok, De Klerk; Kitshoff, Mbonambi, Malherbe; Etzebeth, Mostert; Kolisi (căpitan), Du Toit, Wiese. Rezerve: Fourie, Nche, Nyakane, Kleyn, Snyman, Van Staden, Smith, Reinach. Selecţioner: Rassie Erasmus

Irlanda: Keenan; Hansen, Ringrose, Aki, Lowe; Sexton (c), Gibson-Park; Porter, Kelleher, Furlong; Ryan, Beirne; O’Mahony, Van der Flier, Doris. Rezerve: Sheehan, Bealham, Kilcoyne, Henderson, Baird, Murray, Crowley, Henshaw. Selecţioner: Andy Farrell

23-09-2023
18:40

Anglia, scor fluviu cu Chile!

Anglia a obţinut o victorie fără emoţii, scor 71-0, cu reprezentativa statului Chile. Este meciul la care a revenit în primul “15” Owen Farrell, uvertura englezilor. Totuşi, va fi interesant de văzut dacă va mai juca în faţa lui George Ford, care a impresionat până acum la Mondial.

Cel mai bun marcator al englezilor a fost Arundell, marcator a cinci eseuri. Englezii sunt aproape de a câştiga grupa D, unde mai au de jucat cu Samoa, pe 7 octombrie. 

VEZI VIDEO: 

23-09-2023
16:05

Georgia - Portugalia, prima remiză de la Cupa Mondială de Rugby 2023

Georgia și Portugalia au remizat, scor 18-18, în meciul care a deschis seria duelurilor de sâmbătă la Campionatul Mondial de Rugby 2023. Cele două naționale s-au întâlnit în etapa cu numărul 2 din grupa C. 

Georgia a jucat mult mai bine în prima repriză, iar scorul la pauză a fost 13-5. Situația s-a schimbat în partea secundă. Portugalia și-a ridicat nivelul de joc și s-a impus cu același scor, 13-5, astfel partida s-a terminat la egalitate. 

Georgia ocupă locul 4 în grupa C, cu 2 puncte în două meciuri, la egalitate cu Portugalia, care ocupă ultimul loc. 

VEZI VIDEO: 

22-09-2023
18:01

Argentina, victorie mare cu Samoa

Argentina a obținut o victorie importantă în grupa D a Campionatului Mondial de Rugby. Naționala din America de Sud s-a impus împotriva naționalei din Samoa, scor 19-10. 

Sud-americanii au trecut peste înfrângerea din etapa precedentă împotriva Angliei, scor 10-27. De cealaltă parte, Samoa nu a confirmat triumful răsunător cu Chile, scor 43-10. 

Argentina ocupă locul 4 în grupa D, cu 4 puncte, după două partide. De cealaltă parte, Samoa se află pe poziția secundă, cu 5 puncte în două meciuri. Lider în grupă este Anglia, cu 9 puncte.

VEZI VIDEO: 

21-09-2023
20:59

Franța, victorie categorică împotriva Namibiei

Franța a obținut a treia victorie din tot atâtea partide la Campionatul Mondial de Rugby. Naționala „Cocoșului Galic” s-a impus în fața Namibiei, scor 96-0 în a treia etapă din grupa A. 

Francezii au reușit nu mai puțin de 13 eseuri și sunt lideri în grupă, cu 13 puncte. Pentru Franța urmează duelul cu Italia, ocupanta locului secund, cu 10 puncte, dar și cu un meci în minus. 

21-09-2023
13:54

Peste 1.000 de spectatori la antrenamentul României

Echipa națională de rugby a României a susținut un antrenament de două ore la stadionul Jean-Antoine Moueix din Libourne la care au asistat peste 1.000 de spectatori.

”Două ore de antrenament la intensitate maximă, sub privirea celor peste 1000 de spectatori care au asistat în tribunele Stadionului Jean-Antoine Moueix din Libourne, la sesiunea de pregătire a Stejarilor, deschisă publicului.

O atmosferă frumoasă, antrenamentul terminându-se cu multe încurajări din partea celor prezenți și cu o sesiune lungă de autografe. Un mare mulțumesc tuturor celor prezenți”, se arată pe pagina de Facebook Rugby Romania.

 

20-09-2023
19:17

Italia, victorie cu Uruguay

Echipa națională a Italiei a învins reprezentativa Uruguayului, scor 38-17, într-un meci din Grupa A de la Cupa Mondială de rugby.

Europenii au avut o revenire fantastică, după ce la pauză sud-maericanii erau în avantaj, 17-7. După disputarea a câte două jocuri, Italia, care a avut meciurile mai ușoare, este liderul grupei, peste Franța și Noua Zeelandă.

ga

17-09-2023
18:18

Fiji, prima victorie din istorie împotriva Australiei!

Campionatul Mondial de Rugby din 2023 marchează încă o premieră. Fiji a obţinut prima victorie din istorie împotriva Australiei, scor 22-15. Iar grupa C se complică teribil, cu trei echipe în lupta pentru calificare.

Australienii au obţinut punctul bonus defensiv, asta în condiţiile în care Lomani a ratat o lovitură de pedeapsă în ultimul minut. Fijienii au ratat în urmă cu o săptămână victoria în faţa Ţării Galilor la ultima fază, când au scăpat balonul înainte la o fază clară de eseu. 

17-09-2023
12:59

România - Africa de Sud 0-76

FINAL DE MECI! România – Africa de Sud 0-76! 

Min. 75: de Klerk ratează a doua transformare.

Min. 74: Un nou eseu pentru Africa de Sud. Le Roux reușește să marcheze.

Min. 71: de Klerk reușește să transformarea.

Min. 68: Mapimpi face al treilea eseu al meciului.

Min. 65: de Klerk ratează transformarea.

Min. 64: Mapimpi marchează un eseu după o cursă foarte rapidă.

Min. 63: de Klerk face transformarea și mai adaugă 2 puncte pe tabelă.

Min. 62: Williams face al doilea eseu al meciului.

Min. 56: Willesme reușește o nouă transformare.

Min. 55: Eseu și transformare pentru Africa de Sud.

Min. 45: Willesme a ratat a doua transformare din acest meci.

Min. 44: Africa de Sud marchează primul eseu al reprizei secunde.

Pauză: “Tricolorii” au fost dominați de sud-africani în prima jumătate a celor 40 de minute, iar spre finalul reprizei “stejarii” au reușit să echilibreze jocul.

Min. 25: Willesme mai adaugă două puncte pe tabelă după o nouă transformare.

Min. 24: Eseul cu numărul trei al lui Reinach.

Min. 14: România a irosit o lovitură de pedeapsă!

Min. 12: O nouă transformare a lui Willemse.

Min. 12: Africa de Sud face încă un eseu după reușita lui Willemse. 

Min. 10: Încă o transformare făcută de Willemse.

Min. 9: Reinach face al doilea eseu din acest meci.

Min. 8: Willemse reușește să facă transformarea.

Min. 7: Mapimpi marchează un eseu.

Min. 4: Willemse ratează transformarea pentru africani. 

Min. 3: Africa de Sud face primul eseu prin Reinach.

Min. 1: Partida de la Bordeaux a început!

După debutul cenușiu în fața Irlandei, scor 8-82, România are parte de un alt test infernal la Campionatul Mondial de Rugby. “Stejarii” joacă duminică, de la ora 17:00, împotriva campioanei mondiale, Africa de Sud. 

Africa de Sud a câştigat în faţa Scoţiei în prima etapă, scor 18-3, fiind una dintre principalele favorite să îşi apere titlul obţinut în Japonia. Doar Africa de Sud şi Noua Zeelandă au câte trei titluri mondiale. 

16-09-2023
21:11

Irlanda spulberă Tonga! Sexton, cel mai bun marcator din istoria "trifoiului"

Irlanda a câştigat la cea mai mare diferenţă înregistrată vreodată în meciurile cu Tonga. Europenii s-au impus cu 59-16, continuând forma excelentă de la Mondiale, după victoria de săptămâna trecută împotriva României.

Johnny Sexton scrie istorie în tricoul “trifoiului” şi a devenit în acest meci cel mai bun marcator din istoria Irlandei, cu 1090 de puncte, depăşindu-l pe Ronan O’Gara, care a înscris 1083. 

16-09-2023
18:17

Ţara Galilor, victorie dificilă cu Portugalia!

Portugalia a avut o evoluţie curajoasă împotriva Ţării Galilor, semifinalistă la ediţia precedentă a Campionatului Mondial. Lusitanii au dat o replică dură adversarului şi au cedat cu 8-28, galezii reuşind la ultima fază să obţină bonusul ofensiv.

Într-un alt meci disputat sâmbătă, Samoa a trecut fără emoţii de Chile, scor 43-10. De la ora 22:00 se joacă ultimul meci al zilei: Irlanda – Tonga, în grupa României. 

Rezultatele de sâmbătă: 

  • Portugalia – Ţara Galilor 8-28
  • Samoa – Chile 43-10

 

15-09-2023
21:01

Noua Zeelandă, victorie impresionantă cu Namibia

Noua Zeelandă a spart gheața la Campionatul Mondial de Rugby și a câștigat meciul cu Namibia, scor 71-3, din a doua etapă a grupei A. „All-Blacks” au urcat pe locul 2 în clasament, cu 5 puncte, cu trei mai puține în spatele liderului Franța. 

În următoarea etapă, Noua Zeelandă o înfruntă pe Italia, în timp ce Namibia se va duela cu Franța. Din grupa A mai fac parte Italia și Uruguay. 

15-09-2023
06:58

Franța nu a convins cu Uruguay

După victoria fantastică în fața Noii Zeelande, echipa națională a Franței a avut o evoluție mai modestă în fața reprezentativei Uruguayului, la Cupa Mondială.

Selecționata ”cocoșului galic” s-a impus cu scorul de 27-12 în partida desfășurată pe Stade Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq, însă sud-americanii au oferit o replică neașteptată de puternică.

După acest succes, Franța a acumulat 8 puncte și este liderul Grupei A.

ga

11-09-2023
15:34

O femeie care a fost la meciul Irlanda - România, răpită şi violată la Bordeaux!

Scene şocante după Irlanda – România 82-8. O femeie în vârstă de 37 de ani din Irlanda a fost violată de trei bărbaţi în centrul oraşului Bordeaux. Poliţia franceză anchetează cazul. Tânăra susţine că a fost răpită în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva ore după meci.

Indivizii au agresat-o sexual şi apoi au fugit, abandonând-o pe stradă. Femeia a fost găsită de un grup de suporteri galezi, Ţara Galilor a jucat cu Fiji tot la Bordeaux, iar cu ajutorul lor a ajuns la cazare. Vecinii au alertat poliţia, iar victima a fost transportată la spital. 

10-09-2023
17:46

Africa de Sud câştigă meciul zilei cu Scoţia!

Africa de Sud câştigă primul derby din Grupa C, 18-3, cu Scoţia. Reprezentativa “Sprinboks” pierduse anterior, primul meci de la Cupa Mondială. În 2015 a început cu o înfrângere cu Japonia, iar în 2019 cu Noua Zeelandă.

Campionii en-titre au arătat o formă excelentă, Scoţia având puţine ocazii de a înscrie. Sud-africanii nu au încasat niciun eseu şi îşi depun candidatura pentru câştigarea unui nou turneu final. 

10-09-2023
13:36

Anglia a câştigat cu Argentina! Africa de Sud - Scoţia, şocul de duminică

Anglia a început perfect Campionatul Mondial de Rugby. Naţionala “Albionului”, criticată dur înaintea turneului pentru lipsa de formă, şi-a revenit la momentul oportun şi a tranşat derby-ul grupei cu “pumele”, scor 27-10.

George Ford a fost în zi de graţie şi a marcat toate cele 27 de puncte ale Angliei, toate din drop goal sau lovituri de pedeapsă. Naţionala “trandafirului” nu a marcat niciun eseu, dar s-a impus fără emoţii. 

Duminică, cel mai interesant meci se joacă în grupa României. De la ora 18:45, Africa de Sud întâlneşte puternica formaţie a Scoţiei. Confruntarea poate fi urmărită pe Digisport şi Orangesport. 

Toate rezultatele şi rezumatele: 

  • Franţa – Noua Zeelandă 27-13

  • Italia – Namibia 52-8

  • Irlanda – România 82-8

  • Australia – Georgia 35-15

  • Anglia – Argentina 27-10

  • Japonia – Chile 42-12

09-09-2023
13:24

Irlanda - România 82-8

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI! Irlanda – România 82-8! 

Min. 75: Irlanda – România 75-8! Bundee Aki marchează un eseu. 

Min. 70: Irlanda – România 68-8! O’Mahony reușește eseul cu numărul 10, iar Irlanda defilează în drumul spre victorie. 

Min. 69: Irlanda – România 61-8! McCarthy profită de ezitarea românilor și înscrie al 9-lea eseu al Irlandei. 

Min. 63: Irlanda – România 54-8! Johnny Sexton, cel mai bun jucător al Irlandei, înscrie un nou eseu. Tot el transformă. 

Min. 50: Irlanda – România 47-8! „Stejarii” sunt penalizați cu un nou eseu. Sexton transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 45: Irlanda – România 38-8! Irlandezii au punctat din nou pe tabelă după al șaselea eseu al meciului. 

PAUZĂ: Irlanda – România 33-8! „Naționala Trifoului” s-a desprins pe tabelă după un nou eseu al căpitanului Sexton. 

Min. 40: Irlanda – România 26-8! Sexton punctează din nou din lovitură de pedeapsă. 

Min. 34: Irlanda – România 24-8! Bundee Aki înscrie al patrulea eseu al meciului. 

Min. 19: Irlanda – România 19-8! Rupanu înscrie din lovitură de pedeapsă și rămâne singurul marcator al „tricolorilor” până acum. 

Min. 14: Irlanda – România 19-5! Naționala „Trifoiului” se desprinde pe tabelă după al treilea eseu al partidei.

Min. 14: Irlanda – România 14-5! Sexton punctează din nou din lovitură de pedeapsă.

Min. 13: Irlanda – România 12-5! Adversarii se desprind pe tabelă după un nou eseu. 

Min. 6: Irlanda – România 7-5! Sexton marchează din lovitură de pedeapsă, iar Irlanda preia conducerea pentru prima oară în partidă. 

Min. 5: Irlanda – România 5-5! Irlandezii egalează pe tabelă cu un eseu. 

Min. 4: Irlanda – România 0-5! Rupanu marchează după primul eseu al partidei. 

Min. 1: Partida de la Bordeaux a început!

Irlanda: Andrew Porter, Rob Herring, Tadhg Furlong, Joe McCarthy, James Ryan, Tadhg Beirne, Peter O’Mahony, Caelan Doris, Jamison Gibson-Park, Johnny Sexton (căpitan), James Lowe, Bundee Aki, Garry Ringrose, Keitha Earls, Hugo Keenan. Rezerve: Ronan Kelleher, Jeremy Loughman, Tom O’Toole, Iain Henderson, Josh van der Flier, Conor Murray, Jack Crowley, Robbie Henshaw. Antrenor: Andy Farrell.

România: Iulian Hartig, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Gordaș, Adrian Moțoc, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Vlad Neculau, Cristi Chirica, Gabriel Rupanu, Hinckley Vaovasa, Manumua Tevita, Jason Tomane, Tangimana Fonovai, Nicolas Onuțu, Marius Simionescu. Rezerve: Florin Bărdașu, Alexandru Savin, Gheorghe Gajion, Marius Iftimiciuc, Dragoș Ser, Alin Conache, Tudor Boldor, Taylor Gontineac. Antrenor: Eugen Apjok. 

08-09-2023
19:22

Franţa - Noua Zeelandă 29-13

VEZI VIDEO CELE MAI TARI FAZE

FINAL DE MECI! Franţa este ca şi câştigătoare de grupă! Noua Zeelandă pierde cu 13-29 meciul de debut. “All Blacks” a înregistrat o nouă premieră negativă: prima înfrângere din istorie în faza grupelor, la a 10-a ediţie a Cupei Mondiale. 

Min. 79: 29-13. Jaminet dă un nou eseu pentru Franţa, iar Noua Zeelandă este umilită în primul meci de la acest turneu final. 

Min. 74: 22-13 Franţa! “Cocoşii” se desprind pe tabelă graţie aceluiaşi Ramos. 

Min. 65: 19-13 Franţa! Ramos majorează avantajul “cocoşilor”, care profită de greşelile Noii Zeelande. 

Min 56: 16-13 Franţa! Pennaud înscrie pentru “cocoşi”, primul eseu al gazdelor la această ediţie a Cupei Mondiale. Ramos continuă seara magică şi transformă.

Min. 42: 13-9 Noua Zeelandă! “All Blacks” revin în avantaj după pauză, prin eseul lui Telea! Mo’unga ratează din nou transformarea.

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! Franţa conduce la pauză cu 9-8

Min. 29: 9-8 Franţa! Ramos readuce gazdele în avantaj!

Min 25: 8-6 Noua Zeelandă! Mo’unga transformă şi “All Blacks” sunt din nou în avantaj.

Min. 20: 6-5 Franţa! Ramos transformă încă o lovitură de pedeapsă şi “cocoşii” sunt la conducere

Min. 5: 5-3 Noua Zeelandă! Ramos reduce din handicap, cu o lovitură de pedeapsă transformată 

Min. 2: 5-0 Noua Zeelandă! Telea reuşeşte primul eseu al Cupei Mondiale! Mo’unga ratează transformarea

Start de meci! 

VIDEO ritualul haka pe Stade de France: 

Echipele în Franţa – Noua Zeelandă: 

Franţa: Ramos; Penaud, Fickou, Moefana, Villière; Jalibert, Dupont (cpt.); Wardi, Marchand, Atonio, Woki, Flament, Cros, Ollivon, Alldritt. Rezerve: Mauvaka, Gros, Aldegheri, Taofifenua, Boudehent, Lucu, Vincent, Jaminet.

Noua Zeelandă: Barrett; Jordan, Ioane, Lienert-Brown, Telea; Mo’unga, Smith; de Groot, Taylor, Laulala, Whitelock, Barrett, Vaa’i, Papali’i, Savea (cpt.). Rezerve: Taukei’aho, Tuungafasi, Newell, Retallick, Jacobson, Christie, Havili, Fainga’anuku.

08-09-2023
18:29

Emmanuel Macron, huiduit la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2023!

Un moment mai puţin fericit din timpul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din 2023. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost huiduit la scenă deschisă pe Stade de France. 

Preşedintele a fost huiduit pe tot parcursul discursului său în care a făcut apel la fraternitate, singurele urale fiind doar când a spus că vrea ca Franţa să câştige şi în momentul în care a declarat deschisă Cupa Mondială de Rugby. 

08-09-2023
18:09

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Rugby 2023!

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Rugby 2023 se desfăşoară în aceste momente pe Stade de France. De la ora 22:15 va avea loc meciul de deschidere, între Franţa şi Noua Zeelandă. 

VEZI VIDEO CEREMONIA DE DESCHIDERE

”Stejarii” au ajuns la cea mai importantă competiție după ce Spania a fost descalificată pentru folosirea unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

România, grupă infernală la Cupa Mondială de rugby

Pe cale de consecință, România a primit biletele pentru Cupa Mondială de rugby. ”Stejarii” vor avea o misiune extrem de dificilă la competiția din Franța, fiind plasați în Grupa B alături de puternicele echipe din Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga.

ADVERTISEMENT

România va debuta la Cupa Mondială în 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. Apoi, ”stejarii” vor mai juca în 17 septembrie cu Africa de Sud (Bordeaux), în 30 septembrie cu Scoția (Lille) și în 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Antrenorul naționalei României este Eugen Apjok, o figură de prim rang în rugby-ul românesc care a fost desemnat cel mai bun tehnician în 2016. Numit antrenor secund la prima reprezentativă pentru Cupa Mondială din 2015, el a preluat conducerea ”stejarilor” în 2022 înlocuindu-l pe englezul Andy Robinson.

ADVERTISEMENT

Apjok va fi ajutat de tehnicienii francezi Bernard Charrere, Philippe Sauton, Robert Antonin, Daniel Santamans, Serge Lairle şi Thomas Lievremont, dar poate conta și pe experienţa internaţională a lui Vern Cotter, fost antrenor al echipei Clermont şi fost selecţioner al Scoţiei.

Lotul reprezentativei României pentru Cupa Mondială din Franța este următorul:

  • Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)
  • Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
  • Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Linia a III-a: Cristi Chirică (CS Dinamo), Andrei Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua)
  • Mijlocaş la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara)
  • Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Tudor Boldor (CS Dinamo)
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua)
  • Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Fundaşi: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Sioeli Lama (CSA Steaua)
ADVERTISEMENT

Programul Cupei Mondiale

România a participat la toate edițiile Cupei Mondiale de rugby, cu excepția celei din 2019 când a fost descalificată și înlocuită cu Rusia din cauza unui jucător selecţionat neeligibil pentru meciurile de calificare. ”Stejarii” au în palmares șase victorii la Cupa Mondială, cu Zimbabwe (1987), Fiji (1991), SUA (1999), Namibia (2003), Portugalia (2007) şi Canada (2015).

Campioana en-titre este Africa de Sud, care în 2019 a învins Anglia, în finala turneului din Japonia, scor 32-12. Deținătorii trofeului au venit în Franța cu un lot experimentat, media de vârstă fiind de 29,8 ani, cea mai mare dintre echipele participante.

ADVERTISEMENT

Cupa Mondială de rugby se va desfășura pe nouă stadioane din Franța, iar semifinalele și finalele vor avea loc pe Stade de France. Competiţia este transmisă în România de Digisport şi Orangesport.

  • Stade de Bordeaux (Bordeaux) – 42.060 de locuri
  • Stade de Pierre Mauroy (Lille) – 50.096 de locuri
  • Ol Stadium (Lyon) – 58.883 de locuri
  • Stade de Marseille (Marseille) – 67.847 de locuri
  • Stade de la Beaujoire (Nantes) – 35.520 de locuri
  • Stade de Nice (Nice) – 35.983 de locuri
  • Stade de France (Saint Denis) – 80.023 de locuri
  • Stade Geoffroy-Guichard (Saint-Etienne) – 41.965 de locuri
  • Stadium de Toulouse (Toulouse) – 33.103 de locuri

Programul Cupei Mondiale de rugby este următorul:

  • Grupa A
  • Franţa – Noua Zeelandă – 8 septembrie, ora 22:15
  • Italia – Namibia – 9 septembrie, ora 14:00
  • Franţa – Uruguay – 14 septembrie, ora 22:00
  • Noua Zeelandă – Namibia – 15 septembrie, ora 22:00
  • Italia – Uruguay – 20 septembrie, ora 18:45
  • Franţa – Namibia – 21 septembrie, ora 22:00
  • Uruguay – Namibia – 27 septembrie, ora 18:45
  • Noua Zeelandă – Italia – 29 septembrie, ora 22.00
  • Noua Zeelandă – Uruguay – 5 octombrie, ora 22:00
  • Franţa – Italia – 6 octombrie, ora 22:00
  • Grupa B
  • Irlanda – România – 9 septembrie, ora 16:30
  • Africa de Sud – Scoţia – 10 septembrie, ora 18:45
  • Irlanda – Tonga – 16 septembrie, ora 22:00
  • Africa de Sud – România – 17 septembrie, ora 16:00
  • Africa de Sud – Irlanda – 23 septembrie, ora 22:00
  • Scoţia – Tonga – 24 septembie, ora 18:45
  • Scoţia – România – 30 septembrie, ora 22:00
  • Africa de Sud – Tonga – 1 octombrie, ora 22:00
  • Irlanda – Scoţia – 7 octombrie, ora 22:00
  • Tonga – România – 8 octombrie, ora 18:45
  • Grupa C
  • Australia – Georgia – 9 septembrie, ora 19:00
  • Ţara Galilor – Fiji – 10 septembrie, ora 22:00
  • Ţara Galilor – Portugalia – 16 septembrie, ora 18:45
  • Australia – Fiji – 17 septembrie, ora 18:45
  • Georgia – Portugalia – 23 septembrie, ora 15:00
  • Ţara Galilor – Australia – 24 septembrie, ora 22:00
  • Fiji – Georgia – 30 septembrie, ora 18:45
  • Australia – Portugalia – 1 octombrie, ora 18:45
  • Ţara Galilor – Georgia – 7 octombrie, ora 16:00
  • Fiji – Portugalia – 8 octombrie, ora 22:00
  • Grupa D
  • Anglia – Argentina – 9 septembrie, ora 22:00
  • Japonia – Chile – 10 septembrie, ora 14:00
  • Samoa – Chile – 16 septembrie, ora 16:00
  • Anglia – Japonia – 17 septembrie, ora 22:00
  • Argentina – Samoa – 22 septembrie, ora 18:45
  • Anglia – Chile – 23 septembrie, ora 18:45
  • Japonia – Samoa – 28 septembrie, ora 22:00
  • Argentina – Chile – 30 septembrie, ora 16:00
  • Anglia – Samoa – 7 octombrie, ora 18:45
  • Japonia – Argentina – 8 octombrie, ora 14:00
  • Sferturi de finală
  • Sfert 1: Locul 1C – Locul 2D – 14 octombrie, ora 18:00
  • Sfert 2: Locul 1B – Locul 2A – 14 octombrie, ora 22:00
  • Sfert 3: Locul 1D – Locul 2C – 15 octombrie, ora 18:00
  • Sfert 4: Locul 1A – Locul 2B – 15 octombrie, ora 22:00
  • Semifinale
  • Câştigătoare Sfert 1 – Câştigătoare Sfert 2 – 20 octombrie, ora 22:00
  • Câştigătoare Sfert 3 – Câştigătoare Sfert 4 – 21 octombrie, ora 22:00
  • Finala mică
  • 27 octombrie, ora 22:00
  • Finala Cupei Mondiale
  • 28 octombrie, ora 22:00
ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor