News

“Ne pierdem ţara!”. Dumitru Dragomir, despre datoria externă colosală pe care o are România

Dumitru Dragomir avertizează că România a fost deja ”amanetată” și dacă se continuă în ritmul actual de împrumut există riscul ca românii să-și ”piardă țara”.
01.04.2024 | 18:53
Ne pierdem tara Dumitru Dragomir despre datoria externa colosala pe care o are Romania
"Ne pierdem ţara!". Dumitru Dragomir, despre datoria externă colosală pe care o are România
ADVERTISEMENT

În direct la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a subliniat faptul că Nicolae Ceaușescu a lăsat în urmă o țară fără datorii, în timp ce actualii politicieni au reușit performanța ca după Revoluție să crească datoria externă a țării la peste 176 de miliarde de euro. Problema e că țara noastră ”nu e SUA” să-și permită să nu plătească aceste datorii.

Dumitru Dragomir, despre datoria externă colosală pe care o are România

Atunci când Ceaușescu a vrut să scape de datoria externă și a scăpat, să nu uităm că România după Revoluție nu a avut niciun leu datorie către bănci, iar acum avem 176 de miliarde datorie. Dacă o ținem așa, pierdem țara! Că noi nu suntem America să nu ne plătim datoriile”, a explicat Mitică Dragomir, în direct la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

În discuție a intervenit Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii. ”Adică am dat toată țara, ne-am amanetat țara”, a sumarizat discuția jurnalistul. ”Oricum e amanetată. Datoria noastră e de sute de miliarde, țara mai e a noastră doar cu numele. S-au făcut multe greșeli, de exemplu Hidroelectrica”, a replicat Mitică Dragomir.

La fel de interesant, Oracolul FANATIK a explicat cum cineva a avut interesul să dezintegreze Hidroelectrica și să o vândă pe bucăți, în stilul clasic românesc, însă au existat niște oameni ”mari” care au făcut tot ce au putut ca această entitate să mai existe și astăzi. Drept răsplată, responsabilii ar trebui recompensați cu funcții de ministru, crede Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT

”Au intrat în insolvență, pentru că șmecherii cumpărau curent plafonat și ăia produceau cu 50 de bani și ei vindea cu 1 leu jumate. Dar intrau în beneficiul șmecherilor care făcuseră contractele înainte cu Hidroelectrica. A venit unul deștept, să nu-i dau numele că poate va avea probleme, a venit și a zis.

Domnule, vreți să scăpăm Hidroelectrica? Hai să intrăm în insolvență. A dus-o la zero, acum acțiunile sunt de 10-15 ori pentru că omul sfințește locul. Cei doi care au făcut treaba asta cu Hidroelectrica ar trebui să fie ministrul industriei unul și altul ministrul economiei.

ADVERTISEMENT

Am văzut și serialul ăsta acum, mă și mir, dar americanii l-au lăsat să trăiască, cel mai mare trădător Gorbaciov a fost. Și războiul ăsta tot din cauza lui Gorbaciov e”, a explicat Dumitru Dragomit în direct la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

Datoria externă a României a crescut cu 25 de miliarde față de anul trecut

Conform unui anunț al Băncii Naționale a României (BNR), datoria externă a țării noastre a crescut anul trecut cu aproape 25 miliarde de euro, de la 143 miliarde cât era în decembrie 2022. În prezent datoria este peste 176 de miliarde de euro, lucru subliniat de Mitică Dragomir, o cifră periculos de mare raportat la PIB-ul țării.

ADVERTISEMENT

”În perioada ianuarie – decembrie 2023, datoria externă totală a crescut cu 24,926 miliarde euro, până la 168,812 miliarde euro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 121,162 miliarde euro la 31 decembrie 2023 (71,8% din totalul datoriei externe), în creştere cu 22,8% faţă de 31 decembrie 2022; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 decembrie 2023 nivelul de 47,650 miliarde euro (28,2% din totalul datoriei externe), în creştere cu 5,3% faţă de 31 decembrie 2022”, arată oficiale ale BNR.

Ce DATORIE EXTERNA COLOSALA are Romania catre STRAINI!

ADVERTISEMENT