Life

„Pe vremea lui Ceaușescu era parizerul adevărat”! Mitică Dragomir dezvăluie cum se mânca în comunism și ce era „pe sub mână”

Dumitru Dragomir și Horia Ivanovici, mânați de gestul lui Dan Șucu care, în mijlocul galeriei Rapidului, s-a ospătat cu parizer, au vorbit despre bunătățile de pe vremea lui Ceaușescu.
01.04.2024 | 16:55
Pe vremea lui Ceausescu era parizerul adevarat Mitica Dragomir dezvaluie cum se manca in comunism si ce era pe sub mana
Ce spune Dragomir despre parizerul de acum și cel din vremea comunismului după ce l-a criticat pe Dan Șucu pentru gestul de a mânca ”la capota mașinii” / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În cadrul show-ului MAX Profețiile lui Mitică, Dumitru Dragomir a comentat în stilul său caracteristic gestul lui Dan Șucu de a mânca laolaltă cu galeria Rapidului, pe capota mașinii. Și, totodată, a vorbit despre diferențele dintre mâncarea de acum și cea de dinainte de Revoluție.

Ce spune Dragomir despre parizer: ”Mor de poftă”

Jurnalistul Horia Ivanovici, față în față cu Nea Mitică Dragomir, a comentat despre meniul pe care le-a expus Dan Șucu la întâlnirea cu galeria Rapidului. Și, recunoaște gazda show-ului MAX Profețiile lui Mitică, pofta pe care i-a făcut-o milionarul pentru parizer e de nestăpânit.

ADVERTISEMENT

”Cartofi prăjiți, cu cașcaval ras deasupra, cu două ochiuri”, își începe descrierea festinului Horia Ivanovici. ”Otravă curată. Asta e otravă”, replică Dumitru Dragomir. ”Stai că nu am terminat. Și parizer pane. De când l-am văzut pe Șucu că mânca parizer, mi-e o poftă…”, recunoaște gazda show-ului.

Dar Mitică Dragomir nu se lasă. Și, după ce glumește puțin, recunoaște că și el a poftit în weekend la parizer. Doar că nu din cauza lui Dan Șucu, ci din cea a lui Piedone, candidatul făcând show cu ”delicatelese gastronomice populare în mijlocul străzii.

ADVERTISEMENT

”Mănânci parizer, parizer joci. Jur că m-am dus în piața Floreasca, alaltăieri, și mi-am cumpărat parizer de porc, parizer de vită, parizer de pui. Câte 200 de grame. (…) Mă întreba unul dacă mănânc așa ceva. Băi, mor de poftă. Când l-am văzut pe Piedone mâncând…

Pe Șucu nu l-am văzut (mâncând parizer pe capota mașinii, n. red.). (…) După aceea m-am dus și am luat verdețuri, am luat ridichi, spanac, castraveți, roșii… Când m-am dus la nevastă-mea mă întreba unde le mai pun și pe astea, că luase și ea”, a mărturisit Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Nea Mitică duce dorul parizerului comunist

Chiar dacă, în weekend, s-a înfruptat cu parizer, Dumitru Dragomir susține că cel de acum nu se compară cu cel din vremea comunismului. Asta deși, recunoaște fostul șef din fotbalul românesc, pe vremea lui Ceaușescu unele alimente erau greu de procurat. Chiar și pe sub mână.

”Toată lumea se văita, dar toată lumea avea frigiderele și cămările pline. De frică! Cumpărau în draci. Și ăla era parizer adevărat! Pe timpul lui Ceaușescu se făceau niște produse…

ADVERTISEMENT

La Brașov, unde am fost eu președinte vreo 7 – 8 ani, primul secretar Radu mi-a rezolvat ca, odată pe săptămână, o mașină frigorifică să meargă în abator și luam sute de kilograme de carne, de cârnați, de crenvurști, de toate bunătățile lumii…

Erau făcute toate pentru export. Le duceam la stadion și veneau fotbaliștii și își luau porția fiecare. (…) La mine, la fotbal, nu era pe sub mână nimic.

Pentru lume, să nu te superi, totul era pe sub mână. Asta era una dintre bolile comunismului, din idioțeniile comunismului. Au fost perioade în care nu găseai un pui”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Gestul lui Șucu, greșeală strategică?

Dumitru Dragomir a dezvăluit și că gestul lui Dan Șucu de a mânca în mijlocul galeriei a fost o greșeală. Strategic vorbind, explică Nea Mitică Dragomir, patronul Rapidului ar trebui să îi țină la distanță pe suporterii alb-violeți.

”Dacă nu stai la distanță de fani, te mănâncă fanii. Trebuie să stai cât mai la distanță. Le creezi condiții, le dai bilete mai ieftine și cu asta ai terminat. Nu mi-au plăcut imaginile cu Șucu mâncând pe capotă cu fanii.

Și dacă concura la primărie nu mi-ar fi plăcut. Șucu nu e genul ăsta (…). A părut forțat. Când ei știu că tu, acasă, ai icre negre și mănânci forțat o bucată de slană, dacă nu te înjură ăia în spate, te spurcă…”, a mai spus Dumitru Dragomir la MAX Profețiile lui Mitică.

“PARIZER MANANCI, PARIZER JOCI!” | Mitica Dragomir, MUCALIT dupa show-ul lui Dan Sucu

 

ADVERTISEMENT