News

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu dezvăluie ce s-a întâmplat cu tatăl ei în Austria: “Ai grijă, vin vremuri grele”

Mihaela Ceaușescu, fiica lui Marin Ceaușescu, fratele cel mare al dictatorului, face dezvăluiri despre ultimele zile ale tatălui său înainte ca acesta să moară, în Austria.
16.12.2022 | 07:05
Nepoata lui Nicolae Ceausescu dezvaluie ce sa intamplat cu tatal ei in Austria Ai grija vin vremuri grele
Mihaela Ceaușescu, nepoata lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale tatăl ei în Austria. Sursa foto: captură Antena 3 / Wikipedia / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Timp de 16 ani, Marin Ceaușescu, fratele mai mare al lui Nicolae Ceaușescu, a fost șeful Agenției Economice a României la Viena.

Mihaela Ceaușescu, nepoata lui Nicolae Ceauşescu, dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale tatăl ei în Austria

Pe 28 decembrie, la trei zile după procesul și executarea cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, Marin Ceaușescu moare și el, în Austria. Este găsit spânzurat în subsolul ambasadei României din Viena în circumstanțe care până azi sunt considerate a fi suspecte.

ADVERTISEMENT

După mai bine de trei decenii de la moartea tatălui său, Mihaela Ceaușescu face noi dezvăluiri.

Aceasta spune că, în preajma evenimentelor din 1989, Marin Ceaușescu ar fi revenit de la Viena pentru a-l atenționa pe fratele său, Nicolae Ceaușescu despre ceea ce i se pregătește la București.

”A stat foarte puține zile pentru că urma până în Anul Nou să se întoarcă definitiv. Deci el își terminase misiunea, nu mai vroia să stea, se simțea deja bătrân și mama era în România.

ADVERTISEMENT

De aia mama era în România, pentru că începuse să despacheteze, să aranjeze casa pentru sosirea lui tata.

El a venit, a stat foarte puțin, noi nu ne-am văzut. Eu nu l-am mai văzut pe tatăl meu din ’83, deci din anul când m-am căsătorit cu actorul Petre Moraru.

ADVERTISEMENT

Tata a trecut peste divorț, dar peste căsătoria asta n-am mai trecut și noi n-am mai vorbit decât la telefon. El n-a venit chiar de Crăciun, a venit puțin după, dar a venit în sicriu.

Şi mama a povestit toate astea, că a încercat 3-4 zile la rând să intre la fratele lui, la Nicolae Ceaușescu”, spune Mihaela Ceaușescu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Mihaela Ceaușescu: ”Tata aflase niște lucruri din Austria”

Încercările lui Marin Ceaușescu de a lua legătura cu dictatorul României au eșuat.

Înainte de a reveni la Viena, Marin Ceaușescu a avertizat-o pe soția sa: ”ai grijă ce faci, că vin vremuri grele, o să fie rău”, dezvăluie Mihaela Ceaușescu.

Aceasta mai spune că în Austria s-au întâmplat lucruri fundamentale. De aici, fratele lui Nicolae Ceaușescu ar fi aflat despre planurile clasei politice de la București, care voia răsturnarea regimului comunist.

Tata știa foarte multe, probabil din Austria. A avut foarte mulți prieteni și austrieci și sigur că aflase niște lucruri”, adaugă aceasta.

Pe 28 decembrie, dimineața, Marin Ceaușescu este găsit spânzurat la Viena. Până în prezent, misterul morții sale rămâne intact.

Mulți se întreabă dacă moartea acestuia a fost o sinucidere sau el a fost ”ajutat” să se sinucidă. S-a spus că o parte dintre cei aflați în fruntea statului voiau să pună mâna pe unele dintre conturile statului român în străinătate.

ADVERTISEMENT