Sport

Neymar, noi dezvăluiri despre ratarea transferului la FC Barcelona, în 2019! Ce a spus starul lui PSG

Într-o discuție pentru podcastul ”Fenomenos”, Neymar a dezvăluit că după sezoane dificile la PSG a făcut tot posibilul să se întoarcă la fosta sa echipă, FC Barcelona.
25.02.2022 | 14:25
Neymar noi dezvaluiri despre ratarea transferului la FC Barcelona in 2019 Ce a spus starul lui PSG
Neymar spune că și-a dorit să lase PSG pentru FC Barcelona în 2019, când era în conflict cu fanii. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Toți ochii sunt pe tripleta ofensivă a lui PSG, Messi – Mbappe – Neymar. Una croită pentru a împlini visul parizienilor de a cuceri Liga Campionilor.

Or, evident, într-un moment în care se vorbește insistent despre viitorul lui Mbappe, declarația recentă a lui Neymar, făcută în podcastul ”Fenomenos”, al celor de la ”Goal”, a agitat și mai tare apele.

ADVERTISEMENT

Neymar: ”Am încercat să mă întorc la Barca. Am încercat totul, dar nu a fost posibil”

În vara lui 2017, pentru 222 milioane de euro, Neymar era obiectul unei mutări șoc, la PSG. Acolo unde, după un start excelent, urmare a derapajelor cauzate de comportamentul său neconvențional, relația cu fanii s-a stricat.

Totul a culminat după un incident din 2019, când a părut că loveşte un spectator în timpul unei confruntări din Cupa Franței. A fost momentul în care și-a pus problema să revină la FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

”Am încercat să mă întorc la Barca. Am încercat totul, dar nu a fost posibil”, a confirmat el în podcast.

Nu a spus și motivele care au făcut imposibilă mutarea. Cert este că ulterior și-a văzut de contractul cu PSG. Și a revenit în inima suporterilor parizieni.

ADVERTISEMENT

Dar și al comentatorilor. Inclusiv a celor proveniți din rândul fostelor glorii, care apreciază că echipa franceză are o cu totul altă față avându-l pe parizian în teren.

Mai mult, acum nu se mai gândește la plecare în condițiile în care îl are alături și pe bunul său prieten Lionel Messi. ”Sunt foarte fericit că Leo a avut ocazia să vină aici. El este prietenul meu și ne înțelegem foarte bine”, a spus Neymar.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Neymar, despre plecarea la FC Barcelona, în documentarul de pe Netflix

Recent, pe Netflix, a apărut un documentar despre viaţa lui Neymar, iar brazilianul a vorbit şi aici despre dorinţa de a pleca la FC Barcelona, în 2019.

“Decizia de a părăsi PSG n-a avut legătură cu fanii sau cu clubul în sine. Doar am realizat că m-aș simți mai bine altundeva. Voiam să părăsesc clubul, nu-mi mai doream să fie acolo, dar trebuia să mă antrenez și să fiu gata de meci (n.r. meciul cu Starsbourg, primul după încheierea perioadei de transferuri în sezonul 2019-2020). Dacă pierdem, lumea ar fi dat vina pe mine. O înfrângere în Liga Campionilor sau în Ligue 1 înseamnă o înfrângere pentru Neymar, nu pentru echipă. Asta e povara mea”, spunea Neymar.

Neymar, patru ani la FC Barcelona

Neymar era considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători în 2013, atunci când a semnat pentru FC Barcelona, venind de la Santos. Și a devenit rapid unul dintre preferații fanilor de pe Camp Nou.

Alături de Messi și Suarez a compus un trident ofensiv letal. Și a contribuit din plin la rezultatele trupei catalane în perioada petrecută acolo.

Neymar a marcat 105 goluri și a contribuit la alte 76 pentru FC Barcelona. Câștigând, totodată, două titluri La Liga, o ediție de Liga Campionilor, și trei trofee Copa del Rey.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – St. Etienne: 1,90 este cota pentru ”sub 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT