Sport

Răsturnare de situație! Neymar a bătut palma cu noul club și va încasa un salariu astronomic!

Răsturnare de situație în cazul transferului lui Neymar de la PSG. Brazilianul a bătut palma cu noua sa echipă. Ce salariu va încasa.
13.08.2023 | 17:12
Rasturnare de situatie Neymar a batut palma cu noul club si va incasa un salariu astronomic
Brazilianul este foarte aproape de plecarea de la PSG. Neymar a bătut palma cu noul club.
ADVERTISEMENT
13-08-2023
14:20

Neymar a bătut palma cu Al-Hilal

După Malcom, Milinkovic-Savic, Koulibaly și Ruben Neves, Al-Hilal pregătește o adevărată bombă în mercato. Ținta saudiților este nimeni altul decât Neymar de la PSG. 

În primă fază, jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că Al-Hilal i-a făcut o ofertă lui Neymar. Ulterior, L’Equipe a anunțat că brazilianul a bătut palma cu arabii. Neymar a acceptat un salariu de 160 de milioane de euro pe următoarele două sezoane. 

Singurul aspect care împiedică, deocamdată, transferul lui Neymar la Al-Hilal este ca saudiții să ajungă la o înțelegere și cu PSG. Neymar mai are contract cu parizienii până în vara anului 2025. 

Este cunoscut faptul că Neymar și PSG nu sunt în relații foarte bune. Starul brazilian a ajuns la 31 de ani, iar gruparea de pe Parc des Princes este de acord să îl cedeze chiar și sub formă de împrumut. Parizienii sunt dispuși să facă asta după ce l-au adus pe Dembele de la Barcelona, francezul fiind de același profil cu Neymar.

Barcelona este destinația dorită de Neymar

PSG l-a pus pe brazilian pe lista de transferuri de câteva săptămâni. Mai multe echipe din Arabia Saudită sau MLS și l-au dorit pe jucătorul de pe Parc des Princes. Se pare că Neymar are doar o echipă în minte, iar aceea este Barcelona. Atacantul a refuzat toate ofertele, unele pe bani mul mai mulți decât actualul salariu de la parizieni. Aproximativ 56 de milioane câștigă în prezent fotbalistul Braziliei.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Beteve, ar exista deja un acord între Neymar și Barcelona. Discuțiile sunt avansate cu echipa din LaLiga, iar salariul oferit de Laporta este de 12 milioane de euro, cu care brazilianul ar fi de acord. Președintele echipei din Catalonia a reușit să închidă mai multe afaceri prin care clubul va primi sume importante de bani.

Cei de la Mundo Deportivo spun că Laporta a vândut procente din drepturile TV, dar și din Barca Studios. Cu banii primiți după cele două afaceri, bugetul echipei se mărește cu aproximativ 100 de milioane de euro. Bani suficienți pentru a mai regla din pierderi și pentru a-l aduce pe Neymar la gruparea “Blaugrana”.

ADVERTISEMENT

În calea transferului sunt șefii de la PSG. Parizienii vor să scape de Neymar, dar ar vrea să primească și o sumă de bani pe acesta. Cea mai bună ofertă au primit-o de la o echipă din liga Saudită, care ar da 60 de milioane de euro, fix cât este și cota brazilianului pe Transfermarkt. În schimb, jucătorul din Ligue 1 forțează o plecare gratis la Barcelona și vrea să rezilieze contractul cu PSG.

Situația starurilor de la PSG

Pe lângă Neymar, pe lista jucătorilor care pot să plece sunt Mbappe și Verratti. Cele trei staruri nu au fost incluse pe lista jucătorilor Ligii Franței (LFP) care să participe la ședința foto înainte startului de campionat. Explicația clubului este aceea că brazilianul și italianul ar avea probleme medicale, pe când francezul ar fi scutit fără un motiv specific.

ADVERTISEMENT

Va continua Mbappe pe Parc des Princes?

Șansele ca Mbappe și PSG să ajungă la un acord sunt destul de mici. Francezul a spus clar că vrea să plece la Real Madrid vara următoare. Dar clubul din Ligue 1 nu vrea să îl piardă liber de contract pe starul de pe Parc des Princes.

Sunt multe discuții pe care cele două părți le-au avut vara aceasta. PSG a venit chiar cu “oferta de împăcare”. Aceștia au pus pe masă un contract valabil până în 2025, cu 60 de milioane salariu și o clauză fixă de 200 de milioane de euro. Parizienii au încercat să găsească calea de mijloc, însă Mbappe nu acceptat sub nicio formă propunerea clubului la care este legitimat.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Kylian Mbappe (24 de ani) se antrenează alături de Neymar, Verratt și alți fotbaliști de la PSG care nu sunt în relații bune cu formația din Ligue 1. Cel mai probabil, pentru mijlocașul francez urmează un sezon tot la PSG. Motivul fiind acela că nu va accepta un alt contract, în afară de cel agreat deja cu Real Madrid. Sezonul său în Franța ar putea să conțină puține minute de joc, însă depinde și de obiectivele clubului și de câtă nevoie au de Mbappe. Starul este cotat la 180 de milioane de euro, potrivit Transferamrkt.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1,77 este cota pentru “GG” la meciul PSG – Lorient

ADVERTISEMENT
Tags: