Life

Niciodată nu trebuie să oferi aceste cadouri de Moş Nicolae. Se spune că aduc ghinion

Iată ce cadouri nu trebuie să oferi niciodată de Moș Nicolae. Se spune că unele daruri aduc ghinion celui care le primește.
03.12.2022 | 14:30
Niciodata nu trebuie sa oferi aceste cadouri de Mos Nicolae Se spune ca aduc ghinion
Cadourile pe care să nu le oferi de Moș Nicolae. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Există anumite cadouri care nu trebuie oferite niciodată de Moș Nicolae. Acestea aduc ghinion celui care le primește, potrivit tradiției.

Ce cadouri să nu oferi niciodată de Moș Nicolae

Sfântul Nicolae se sărbătorește pe 6 decembrie, iar pentru copii este cunoscut ca “Moș Nicolae, aducător de daruri”.

ADVERTISEMENT

Moș Nicolae apare pe un cal alb, aceasta fiind, de fapt, o trimitere la prima zăpadă de la începutul sezonului rece.

Sfântul Nicolae este “patron al copiilor”, îi ajută pe cei nevoiași, pe orfani și pe văduve. Totodată, este stăpânul apelor, salvează corăbierii de la înec și este protectorul soldaților pe timp de război.

ADVERTISEMENT

Conform tradiției, copiii cuminți primesc diverse daruri și dulciuri de Moș Nicolae. În schimb, cei care nu au fost la fel de ascultători vor găsi o nuielușă în ghete.

În acest fel, Moș Nicolae le aduce aminte copiilor că trebuie să asculte de părinții și de bunicii lor dacă vor să primească darurile pe care și le doresc.

ADVERTISEMENT

De Moș Nicolae, oamenii le oferă cadouri celor dragi, indiferent de vârstă, astfel că nu doar cei mici primesc daruri cu această ocazie.

Există câteva tradiții și obiceiuri legate de sărbătoarea Sfântului Nicolae, iar una dintre ele face referire la daruri. Trebuie să grijă la cadourile pe care le oferi, deoarece unele pot aduce ghinion pentru cel sa cea care le primește.

ADVERTISEMENT

În această zi se spune că nu e bine să oferi obiecte ascuțite sau de culoare neagră. De asemenea, pe “lista neagră” se află și bijuteriile sau produsele cosmetice.

Cum se pregătesc copiii de venirea lui Moș Nicolae

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele și cizmulițele în așteptarea lui Moș Nicolae, care le aduce cadouri și le lasă în încălțări.

Potrivit tradiției, Moș Nicolae are mereu o carte în care sunt trecute faptele bune sau rele ale tuturor copiilor. În funcție de cum s-au comportat pe parcursul anului, aceștia primesc darurile pe care le merită.

Sfântul Nicolae mai este cunoscut în popor și ca Sân-Nicoară.

Tradiția sărbătoririi lui Moș Nicolae nu există doar la noi în țară. De exemplu, la nemți a apărut prin îmbinarea imaginii creștine a Sfântului Nicolae cu o figură păgână.

În Germania, Moș Nicolae este văzut ca un bătrân cu un sac în spate, ținând o nuielușă în mână.

În afară de faptul că încălțările sunt pregătite de copii pentru venirea Moșului, aceștia scriu în ajun o scrisoare pentru ca aceștia să afle ce își doresc, dar pregătesc și morcovi pentru caii lui.

ADVERTISEMENT
Tags: