News

Nicolae Bănicioiu, semnal de alarmă: ”România e pe primul loc la numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Balcani!”

09.04.2020 | 14:16
Nicolae Bănicioiu, semnal de alarmă: ”România e pe primul loc la numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Balcani!”
Nicolae Bănicioiu despre numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19: ”România e pe primul loc”. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a publicat pe una dintre paginile sale de socializare o analiză statistică care arată că țara noastră se află pe primul loc în ceea ce privește numărul persoanelor decedate din cauza noului tip de coronavirus, în Balcani.

România se află pe primul loc la numărul deceselor din cauza COVID-19, în comparație cu vecinii

Numărul persoanelor decedate pe teritoriul țării noastre a ajuns în cursul zilei de joi, 9 aprilie, la 229 de persoane ceea ce clasează România pe primul loc. Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Ponta 3, Nicolae Bănicioiu, a scris pe pagina sa de Facebook că din păcate, România se află chiar înaintea Poloniei în ceea ce privește numărul deceselor din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„România, din păcate, ocupă prima poziție la numărul de persoane decedate – chiar și înaintea Poloniei care are o populație mult mai numeroasă și bineînțeles mai multe cazuri de infectări!”, a scris politicianul pe pagina sa de socializare.

Concret, potrivit unei analize statistice Polonia are până la ora actuală 164 de desene din cauza COVID-19, Ungaria – 66, Serbia – 65, Ucraina – 57 și Republica Moldova – 28.

ADVERTISEMENT

Ce spune fostul ministru despre criza cu care se confruntă România

De asemenea, într-o postare anterioară politicianul a scris că actualul Guvernul a pierdut timpul prin refuzarea producătorilor români de a scoate pe piață produse care să ajute în lupta cu noul tip de coronavirus. Nicolae Bănicioiu este de părere că lipsa de organizare duce la dezastru, mai ales acum când ne confruntăm cu o situație de criză.

„Tot vorbim de pregătirile de criză și intervenția statului pentru a proteja producătorii români! Avem o ofertă și o propunere a unui producător român ignorat de statul român.

Văd la Iași unii vor facă același tip de spital, dar mult mai scump, bineînțeles, iar Guvernul vrea le aducă pe toate de afară, ignorând producătorii români.

ADVERTISEMENT

Am pierdut timpul și n-am instalat spital de campanie la graniță la Arad, nici când s-a adeverit focarul, tot la Arad n-am făcut nimic pentru așteptăm cumpărăm spitalele de campanie din străinătate.

Culmea este oferta primită de statul român de la un producător român este tocmai din Arad și e mai ieftină !!!…

La Iași bineînțeles nu s-a auzit despre producătorul roman, o fi prea ieftin! Lipsa de organizare și unitate în vreme de pandemie, când unii încă se mai gândesc se îmbogățească, duce la dezastru!!!”, a scris fostul ministru al Sănătății pe contul de Facebook în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri