News

Nicolae Ciucă vrea dublă cetățenie fără examen pentru românii din Spania: ”Progrese excelente pe subiect”

Președintele Senatului, după întâlnirea cu liderul opoziției din Spania: ”„Ne-am dori ca dubla cetățenie să se poată acorda fără examen”
07.03.2024 | 17:15
Nicolae Ciuca vrea dubla cetatenie fara examen pentru romanii din Spania Progrese excelente pe subiect
Președintele Senatului a discutat cu liderul opoziției din Spania Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a mai precizat după întâlnirea cu Alberto Nunez Feijoo că România și-ar mai dori și săse revină la formatul anterior al cărților de identitate de tip card.

Nicolae Ciucă vrea dublă cetățenie fără examen pentru românii din Spania

Totuși, liderul PNL a subliniat că România și Spania au făcut progrese ”excelente” în ceea ce privește tema dublei cetățenii ai românilor.

ADVERTISEMENT

”Mă bucur că-l reîntâlnesc zilele acestea pe Alberto Nunez Feijoo, liderul Opoziției din Spania. România și Spania au realizat progrese excelente pe subiectul dublei cetățenii pentru românii care locuiesc în Spania.

Ne-am dori ca dubla cetățenie să se poată acorda fără examen și să se revină la formatul anterior al cărților de identitate de tip card.

ADVERTISEMENT

Suntem recunoscători pentru susținerea arătată de Spania României, la nivel european. Nu uităm că decizia privind aderarea parțială a României la Spațiul Schengen, din luna decembrie, a fost luată în timpul președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Întrevedere cu președinta Parlamentului din Cipru

Șeful Senatului a avut joi discuții și cu președinta Parlamentului Republicii Cipru, Annita Demetriou. Cipru, a spus președintele PNL, este un important partener comercial al nostru, fiind al patrulea investitor în România.

ADVERTISEMENT

”Relațiile româno-cipriote sunt, în mod tradițional, unele foarte bune, iar comunitatea românească din Republica Cipru contribuie permanent la dezvoltarea acestor legături.

A doua zi a congresului PPE mi-a oferit ocazia de a mă întâlni cu Annita Demetriou, președinta Parlamentului Republicii Cipru – un important partener comercial al nostru, fiind al patrulea investitor în România.

ADVERTISEMENT

Această strânsă colaborare economico-politică ne ajută să rămânem, în continuare, state foarte apropiate, cu interese comune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT