Sport

Nicușor Dan a explicat ce se va întâmpla cu CSM București: ,,O să facem o analiză!”

31.10.2020 | 11:16
Nicusor Dan a explicat ce se va intampla cu CSM Bucuresti O sa facem o analiza
ADVERTISEMENT

Noul primar general al Primăriei Capitalei, Nicușor Dan, e decis să taie din finanțarea din bani publici pentru Clubul Sportiv Municipal București, dar va încerca să găsească surse externe de finanțare pentru echipa de handbal.

Secția de handbal feminin a CSM București este una dintre cele mai bune echipe din lume și participă an de an în grupele Ligii Campionilor, competiție pe care au și câștigat-o în 2016, iar în următorii doi ani au terminat pe locul trei.

ADVERTISEMENT

Deși echipa de handbal a CSM București a demonstrat că are valoarea și face cinste României, formația are și un buget uriaș pentru România și niște salarii de același calibru, Cristina Neagu fiind cea mai bine plătită handbalistă.

Nicușor Dan a vorbit despre finanțarea echipei de handbal: ,,Angajamentul faţă de această echipă va continua cel puţin până în vara anului viitor”

Primarul general al capitalei, ia în calcul o tăiere a bugetului echipei de handbal, dar în același timp nu vrea să destabilezeze echipa care este angrenată în cea mai importantă competiție europeană, unde are meciuri extrem de importante de disputat în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a vorbit în mai multe rânduri despre echipa de handbal feminim a CSM-ului și crede cu tărie că poate să găsească surse de finanțare din mediul privat foarte ușor, ținând cont că acolo evoluează cea mai bună handbalistă din lume, dar și alte sportive de top.

Astfel, Nicușor Dan a vorbit într-o conferință de presă după ce a depus jurământul și a abordat și acest subiect sensibil pentru iubitorii handbalului și nu numai, dar și pentru cei care contestă risipa de bani de la primăria capitalei. Nicușor crede totuși că momentat primăria trebuie să respecte înțelegerea: ,,…pentru ca parcursul european al acestei echipe să nu fie afectat şi pentru că este vorba de nişte profesioniste, care au semnat un contract cu Municipalitatea, iar noi suntem oameni serioşi şi ne ţinem de contractele pe care le semnăm.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan se va lupta să atragă sponsori, dar și alte fonduri pentru CSM București

În niciun caz, noul primar al Bucureștiului nu va abandona acest proiect de succes al sportului românesc, ci va încerca să îl facă să fie autonom din punct de vedere financiar: ,,Până în primăvară o să facem o analiză, o să vedem planuri de management și cum putem să facem ca parte din banii pe care îi consumă această echipă să vină din surse din private.

Nicușor Dan a liniștit pe toată lumea și a declarat că nu va fi luată o decizie pănă în vara anului viitor, când expiră înțelegerea parafată. Până atunci se va face o analiză, iar anul viitor se va veni cu o strategie nouă: ,,E o decizie pe care o să o luăm la momentul acela”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Primarul capitalei a ținut să explice faptul că momentan această problemă nu este o urgență, mai ales în contextul unei perioade dificile din cauza pandemiei de coronavirus și a problemelor financiare cu care confruntă primăria, care are un deficit uriaș: ,,Mai departe, ce se va întâmpla începând cu vara asta… Nu este momentul să facem analiza chiar în aceste două săptămâni, când avem coronavirus şi situaţia financiară pe care o avem.

 

ADVERTISEMENT