Sport

Arena Națională, în vizorul lui Nicușor Dan. S-a lăsat cu demisii după ancheta Corpului de Control

Nicușor Dan taie în carne vie după ancheta Corpului de Control la Arena Națională. Directoarea adjunctă a Direcției Investiții tocmai a demisionat din funcție.
13.01.2022 | 19:57
Arena Nationala in vizorul lui Nicusor Dan Sa lasat cu demisii dupa ancheta Corpului de Control
ADVERTISEMENT

Verificările efectuate recent de Corpul de Control la Arena Națională din Capitală nu au rămas fără urmări. Potrivit edilului Nicușor Dan, directoarea adjunctă a Direcției Investiții, în subordinea căreia se află stadionul, tocmai și-a înaintat demisia din această funcție.

Nicușor Dan a trimis Corpul de Control la Arena Națională. S-a lăsat și cu o demitere după această anchetă

În urma controlului Corpului de Control la Arena Naționala, directoarea adjunctă a Direcției Investiții (care are în subordine Arena Națională) a demisionat. Va urma”, a fost scurtul anunț făcut de primarul general al Capitalei, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este, însă, prima „vizită” a Corpului de Control la Arena Națională. În iarna lui 2020, tot Nicușor Dan a dat publicității un raport ce conținea o sumedenie de nereguli, cu precădere în privința acoperișului retractabil, după cum urmează:

  1.  Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.
  2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.
  3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență.
ADVERTISEMENT

Cât mai multe evenimente private pe Arena Națională: „Asta e direcţia în care vreau să mergem”

Chestionat pe marginea situației celui mai mare stadion din România, Nicușor Dan a militat, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o recent, pentru organizarea unui număr mult mai mare de evenimente private, din afara sferei sportului.

Şi pe iluminat, şi pe evenimente, vreau să mergem către piaţa privată. Există mulţi organizatori de evenimente şi am fost foarte aproape să organizăm un târg de Crăciun privat, în Piaţa Constituţiei – oameni care cu asta se ocupă şi pe care Primăria, prin toate evenimentele gratuite pe care le făcea, pur şi simplu i-a scos din piaţă.

ADVERTISEMENT

Şi există cereri, inclusiv pentru Arena Naţională, o să vedeţi multe evenimente foarte interesante care o să fie în 2022. Pur şi simplu noi trebuie să refacem cadrul, astfel încât toţi operatorii aceştia privaţi să vrea să vină în Bucureşti, să facă propriile evenimente. Chiar şi în anul aceasta am avut în puţine locuri nişte privaţi care au montat nişte luminiţe. Asta e direcţia în care vreau să mergem”, spunea edilul.

Campionatul Mondial de Baschet 3×3 U23 va avea loc la București

În altă ordine de idei, Circul Metropolitan din București va găzdui în acest an următoarea ediție a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 dedicat sportivilor sub 23 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de Nicușor Dan, prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul continuă să fie pe harta competițiilor sportive internaționale, pregătindu-se de găzduirea Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23, cea mai importantă competiție din lume pentru baschetbaliștii sub 23 de ani.

Am discutat despre detaliile organizatorice ale acestui eveniment cu o delegație a reprezentanților baschetului mondial și național, condusă de Andreas Zagklis, secretarul general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) și Carmen Tocală, președinta Federației Române de Baschet.

Au fost alături de mine la această întâlnire liderii grupurilor USR și PNL din Consiliul General al Capitalei, Cosmin Smighelschi și Răzvan Socolovici și directoarea Direcției de Cultură din PMB, Liliana Toderiuc-Fedorca. Campionatul va avea loc în această toamnă, între 3 și 6 octombrie, la Circul Metropolitan, în condiții – sperăm și ne străduim – excelente.

Sunt sigur că vom vedea la București jucători de top, fiindcă acest campionat e genul de competiție în care se remarcă viitoarele staruri mondiale. Așa cum mi-a spus secretarul general al FIBA, 7 dintre baschetbaliștii medaliați la Olimpiada de anul trecut de la Tokyo au participat în trecut la un campionat mondial 3×3 U23”, a transmis primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: