News

Nicușor Dan, despre impasul Coaliției la Primăria Capitalei. „Este foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri”

Nicușor Dan: „Delimitarea PSD-PNL de Cătălin Cîrstoiu este ceva neserios”. Primarul general spune că se va confrunta cu Piedone în finală
22.04.2024 | 16:55
Nicusor Dan despre impasul Coalitiei la Primaria Capitalei Este foarte greu pentru oricine sa intre pe ultima suta de metri
Primarul Capitalei spune că, potrivit sondajului pe care l-a comandat, bătălia „s-a polarizat” între el și Piedone / Foto: Facebook, Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Nicusor Dan, primarul general, a declarat că la ora actuală lupta pentru Primăria Capitalei se va da între el și candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, după cum arată chiar rezultate sondajului pe care l-a comandat. În opinia sa, PSD-PNL nu mai pot recupera decalajul, pe fondul incertitudinii cu privire la candidatul comun, medicul Cătălin Cîrstoiu.

Finala, între Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că datele sondajului Verifield pe care l-a comandat arată clar că lupta pentru Primăria Generală se va da între el și candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului, Nicușor Dan este creditat cu 46,1% de către bucureșteni, urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL), care ar lua 41,1% și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu doar 10,1%.

Nicușor Dan a subliniat că alianța PSD-PNL se află în impas și că deja nu mai poate recupera decalajul față de cei doi, lucru care arată de ce nici din PSD nici din PNL nu apare un candidat în acest moment.

ADVERTISEMENT

„Atunci, este foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie, pleacă cu un handicap foarte foarte mare”, a declarat primarul general pentru Digi 24.

Retragerea lui Cîrstoiu, un lucru „neserios”

Nicușor Dan a mai spus că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are deja mulți simpatizanți care în mod obișnuit sunt votanții social-democraților. „În condiţiile în care el rămâne în cursă, orice candidat PSD îşi va împărţi voturile cu el”, a spus primarul general.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a mai estimat că o eventuală retragere a candidatului Coaliției, medicul Cătălin Cîrstoiu, ar fi un demers „neserios”. „În mod evident este ceva neserios, pentru moment eu nu am informaţia oficială că domnul Cîrstoiu este retras însă, în orice caz, această delimitare pe care au avut-o ambele partide faţă de candidatul propus în urmă cu o lună este ceva neserios.

Oricine îşi dă seama cât de complicat este oraşul ăsta, cu probleme care vin din trecut, nerezolvate, lipsă de investiţii şi este o misiune foarte grea pentru oricine, oricâte competenţe manageriale ar avea, să facă un proiect pentru Bucureşti în șapte săptămâni”, a spus Dan.

ADVERTISEMENT

Comasarea alegerilor, în devafoarea dreptei

Primarul general a mai spus că i-ar fi plăcut să aibă o confruntare cu Gabriela Firea, care a fost la rândul ei primar al Capitalei. „Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere, pentru că putem să comparăm ce a făcut domnia sa în patru ani şi jumătate cu ce am făcut eu în trei ani şi jumătate”, a declarat Nicușor Dan.

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare a fost în defavoarea dreptei, a mai spus Nicușor Dan. „Eu cred că dacă alegerile locale nu ar fi fost suprapuse cu cele europarlamentare, ar fi fost o şansă ca coaliţia cu care am funcţionat, USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, să continue în Bucureşti, dar pentru că avem această suprapunere şi cele două partide merg împreună la europarlamentare, ar fi fost straniu ca la alegerile cele mai mediatizate, de la Capitală, să meagă separat ba chiar în alianţe diferite”, potrivit primarului general.

ADVERTISEMENT