News

Nicușor Dan vrea dezbatere televizată cu Piedone. ”E foarte ușor ca o discuție să degenereze într-un circ”

Actualul edil al Capitalei îl provoacă pe primarul Sectorului 5 la o dezbatere televizată despre proiectele fiecăruia pentru București.
25.04.2024 | 21:58
Nicusor Dan vrea dezbatere televizata cu Piedone E foarte usor ca o discutie sa degenereze intrun circ
Nicușor Dan îl provoacă pe Cristian Popescu Piedone la o dezbatere televizată Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan, a declarat joi că încă așteaptă un răspuns de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone în ceea ce privește participarea la o dezbatere electorală televizată.

Nicușor Dan vrea dezbatere televizată cu Piedone

Actualul primar general susține că, pentru a evita ca o astfel de discuție să se transforme în circ, trebuie să se desfășoare la un post de televiziune și să fie moderată de un jurnalist.

ADVERTISEMENT

„I-am adresat această invitație domnului Cristian Popescu Piedone. Aștept încă răspunsul de la domnia sa. (…)

Eu să știți că am mare respect pentru meseria de jurnalist și atunci cred că o dezbatere trebuie să aibă loc, moderată de un profesionist din breasla dumneavoastră, care să fixeze teme.

ADVERTISEMENT

Adică e foarte ușor ca o discuție, mai ales cu anumite personaje, să degenereze într-un circ.

Eu vreau ca o dezbatere să fie utilă pentru bucureștenii care se uită, care vor să afle care sunt proiectele fiecăruia dintre candidați pentru orașul ăsta, dacă e vorba de foști primari, ce au făcut fiecare în acești trei ani și jumătate.

Acesta este scopul dezbaterii. (…) Da, la o televiziune, desigur, și echipele trebuie să discute care sunt condițiile”, a precizat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Cristian Popescu Piedone anunța că ia o pauză de la prezența în studiourile de televiziune și că nu-și dorește să mai participe la dezbateri sterile, cu întrebări regizate. Primarul Sectorului 5 mai spunea că și își așteaptă adversarii la dezbateri în piețele orașului.

„Vreau să anunț că e ultima intervenție într-un studio de televiziune. Voi lua o pauză, voi lăsa să-și prezinte contracandidații. (…)

ADVERTISEMENT

Eu nu mai apar în platouri de televiziune plătite cu bani de la partide sau în decursul anilor, sau știm ce se întâmplă fiecare cu simpatia televiziunii respective, sau așa mai departe.

Nu, nu, nu (nu înseamnă că mă retrag n.r.). Unde să mă retrag? Mă retrag acolo de unde provin, între oameni. Nu mă retrag din nicio viață publică, mă găsiți unde vreți dumneavoastră, între oameni pe stradă, la muncă. Dar nu vin într-un studio, într-o combatere sterilă sau cu întrebări regizate.

Îi aștept pe domniile lor, contracandidații mei, în data de 16 mai, în Piața Obor, pe 26 mai în târgul Vitan Bârzești. Pe 30 mai în Parcul Herăstrău. Pe 6 iunie în Piața Unirii, în fața magazinului Unirea”, a declarat atunci Cristian Popescu Piedone la Digi24.

ADVERTISEMENT